Fantezia secreta pe care o au femeile

Studiu. Fantezia secretă pe care o au 53 la sută dintre femei

Un sondaj menit să afle care sunt motivele pentru care partenerii se ceartă cel mai des într-o relație a evidențiat detalii interesante despre fanteziile femeilor
Publicațiile Women's Health și Men's Health au realizat un sondaj la care au participat peste 1400 de bărbați și femei, pentru a descoperi care sunt principalele motive pentru care partenerii se ceartă cel mai des.

Iar pe lângă motivele de ceartă, care sunt munca, fidelitatea, banii, sexul, rudele sau comunicarea, sondajul a scos la iveală și alte detalii foarte interesante și complet neașteptate.

Potrivit acestui studiu, 53% dintre femei au în comun aceeași fantezie, pe care o țin secret. Se pare că acestea se gândesc cum ar fi dacă s-ar depărți de partenerul de viață.
La polul opus se află bărbații. 44% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că nu s-au gândit niciodată la despărțirea de parteneră.

Iar aceste rezultate sunt în perfectă concordanță cu un studiu realizat la Universitatea din Stanford, care a evidențiat faptul că 69% dintre divorțurile din Statele Unite sunt inițiate de femei.

"Aceste cifre nu demonstrează că bărbații sunt mai fericiți în căsnicii, ci sugerează că femeile sunt mult mai dispuse să facă ceva dacă sunt nefericite", declară expertul în relații Laura Doyle.

Potrivit specialistului citat de womenshealthmag.com, femeile evaluează constant plusurile și minusurile relației în care se află pentru a decide dacă implicarea lor emoțională este răsplătită.
Pe de altă parte, bărbații reușesc să lase deoparte problemele care îi nemulțumesc în relație, iar o chestiune care le provoacă stres emoțional în cuplu nu îi determină să pună capăt relației. "Bărbații încearcă în mod repetat să-și facă partenerele fericite, chiar dacă nu reușesc", explică expertul în relații. În schimb, femeile sunt dispuse să iasă din relație dacă nu sunt mulțumite de viața lor de cuplu.

Cercetătorii de la Universitatea Binghamton din Statele Unite au ajuns la concluzia că acest comportament are la bază un proces biologic, dobândit de-a lungul evoluției.
Femeile au mai multe de pierdut atunci când se află într-o relație cu un partener nepotrivit. Prin urmare, reușesc să accepte mult mai ușor că o relație s-a încheiat, astfel încât pot începe să-și caute un alt partener. Perioada de fertilitate în cazul femeilor este mult mai restrânsă decât în cazul bărbaților, iar "natura" le presează să-și găsească rapid un partener potrivit.

"Pe scurt, femeile au evoluat să investească mult mai mult într-o relație decât bărbații. O întâlnire romantică se poate încheia pentru o femeie cu nouă luni de sarcină, în timp ce un bărbat poate 'dispărea' din peisaj la câteva minute după, fără să aibă nimic de pierdut", declară Craig Morris, unul dintre cercetătorii care au realizat studiul.
De aceea, atunci când relația nu merge, femeile o pot încheia mult mai ușor decât bărbații, pentru că au mai mult de pierdut dacă aceasta nu funcționează.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod