Studiu: Altruismul te face să pari mai atrăgătoare

Gesturile de caritate ne fac să ne simțim mulțumiți de noi înșine, dar știai că faptele bune ar putea să-ți îmbunătățească și viața sentimentală?
Un studiu recent a ajuns la concluzia că persoanele care fac gesturi de caritate sunt considerate mai atractive pentru sexul opus, potrivit femalefirst.co.uk.

Deși poate credem că suntem atrase de băieții răi, un studiu recent realizat de experții unui site de matrimoniale a descoperit faptul că altruismul este cea mai atrăgătoare calitate pe care o persoană o poate avea. Potrivit cercetării realizate în Marea Britanie, 32% dintre participanți consideră o persoană mult mai atrăgătoare dacă este implicată în acțiuni caritabile.

Iar dacă faptele bune sunt importante pentru tine, atunci ar trebui să menționezi asta în profilul tău de pe rețelele sau aplicațiile de matrimoniale de tip Tinder.
De asemenea, dacă ești atrasă de o persoană, nu ar strica să afle că ești implicată în acțiuni caritabile.

Studiul a demonstrat că menționarea acțiunilor caritabile online atrage mai multă atenție. Persoanele singure care au inclus în profilul lor cuvinte precum caritate, voluntariat, donații, strângeri de fonduri etc., au comunicat cu 34% mai mult decât ceilalți.

Cu toate acestea, nici nu este nevoie să-ți faci publice faptele bune dacă nu dorești. Persoanele care par mai generoase, în urma chestionarelor la care au răspuns, au primit cu 80% mai multă atenție decât cele care nu au o latură altruistă.

De ce este altruismul atrăgător?

Altruismul este capacitatea de a ajuta dezinteresat alte persoane, iar această calitate se pare că este esențială pentru menținerea unei relații stabile, de lungă durată. Cuplurile formate din persoane cu trăsături altruiste au șanse mai mari de a rezista în timp, potrivit aceluiași studiu.
Partnerii sunt dispuși să facă gesturi dezinteresate unul pentru celălalt, ceea ce consolidează și mai mult relația.

Cercetările au mai arătat că persoanele singure care au calități altruiste au șanse mai mari de a forma relații amoroase fericite, decât cei cărora le lipsesc aceste calități. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod