Se poate indragosti de prietena mea cea mai buna?

Iata una din fricile pe care cu greu le marturisim, chiar fata de noi insine. De obicei, prietena buna este acolo chiar inainte de aparitia "lui". Cu ea iti lamuresti toate dilemele existentiale, cu ea ai fost la cele mai tari chefuri, cu ea ai plans in nopti fara luna din cauza unuia caruia nici nu-i mai stii numele acum. Ea e acolo parca dintotdeauna si viata ta parca nu e plina fara ea.

Au devenit mai apropiati?

Asa privesti lucrurile si in momentul in care apare un el mai special, care, mai in gluma, mai in serios, incepe sa iti populeze viata si sa iti devina, pe nesimtite aproape, indispensabil. Si parca e totul dintr-un film romantic cu sfarsit frumos: ai cea mai buna prietena, ai iubitul pe care l-ai asteptat atat de mult. Si atunci, firesc, iti doresti ca totul sa fie parte din lumea ta minunata, adica cat mai mult timp cu fiecare din ei, sau cu amandoi odata. In lumea asta fericita, vezi incet incet cum gesturi, priviri care erau de obicei pentru tine acum se consuma intre ei.
Rad la glume inainte ca tu sa le intelegi, se ating prieteneste si tandru, si parca doar tu vezi asta, incep ei sa aiba initiativa de a face programul impreuna, chiar daca tu nu esti prin preajma. Ce ai facut?! Apoi iti dai seama ca in fata prietenei nu faci altceva decat sa ii spui cat de grozav e el, asa cum lui ii spui ca nu vezi sa existe pe cineva mai grozav decat ea.


Ce trebuie sa faci?

Aseaza-te putin pe sentimentele tale si nu te speria. Apoi pune in ordine cateva lucruri, inainte ca situatia sa o ia razna:

1. E foarte posibil ca singurul lucru care pluteste in jurul tau si al relatiei tale sa fie propria ta nesiguranta.
Cu cat esti mai nesigura, vei avea tendinta de a controla mai mult situatia si asta ii va face pe cei din jur sa simta nevoia sa se retraga. Si fara sa iti dai seama, in loc sa obtii o dragoste mai adanca, vei obtine un iubit si o prietena care stau de vorba la telefon despre cat de mult te-ai schimbat.

2. Nu spune prietenului tau ca nu vrei o intalnire in trei fara sa propui ceva in doi in schimb. Si ai grija ca varianta sa nu fie una a plictiselii.

3. Daca te simti fundamental vulnerabila si nu ai curajul sa vorbesti cu el, discuta macar cu prietena ta. Daca e cu adevarat cea mai buna prietena, va stii exact ce sa faca, sau mai exact sa nu faca, pentru a te ajuta sa iesi din aceasta dilema.
La fel, in functie de relatia pe care o ai, poate folosi sa discuti cu el, doar daca aceasta discutie nu il va face sa constientizeze lucruri pe care nu le vedea pana atunci. Dar stii cum e, cand risti mai mult, poti castiga mai mult, sau... nu.

4. Gandeste-te de ce ai simtit nevoia unui trei in relatie. Stiu, intentiile tale au fost bune, gandeste-te doar de ce doar el nu era suficient. A-i aduce pe toti cei dragi in jurul nostru e un lucru frumos, dar nu intotdeauna intim. Si cand oamenii vor avea nevoie de intimitate, s-ar putea sa simta ca nu o pot gasi alaturi de tine, si atunci o vor cauta in alta parte.


5. Nu te mai victimiza despre ce a putut sa "ti" se intample, ca asa risti sa faci mereu aceeasi greseala. Mai degraba gandeste-te ce ai facut pentru ca asta sa se intample. Asta te va face mai inteleapta si mai usor de iubit. Acum sau data viitoare...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod