Cartoful te scapa de iritatiile pielii

In ciuda temperaturilor foarte ridicate, petrecem foarte mult timp in aer liber. Rezultatul? Pielea noastra are de suferit.
Apar zone patate, uscate, iritatii si asta din cauza caldurii puternice si a contactului cu diferite plante sau alergeni, atat de frecvent intalniti in aceasta perioada.

Persoanele cu o piele sensibila ajung, in aceasta perioada, sa risipeasca multi bani pe creme mai mult sau mai putin eficiente, in dorinta de a scapa de iritatiile de sezon. Exista insa o metoda mult mai simpla si mult mai putin costisitoare pentru a elimina aceaste probleme: cartoful. Cartoful contine cantitati mari de apa, amidon, proteine, vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea pielii.



Cum il poti folosi?

Iritatii

Taie cartoful in feliute rotunde, iar, inainte de a-l aplica, clateste-ti fata cu apa calduta de la robinet. Aplica feliutele de cartof pe fata si efectueaza un masaj delicat timp de 5-10 minute (mici miscari semicirculare). Substantele din cartof vor intra in piele, iar procesul de reparare a pielii incepe.  

Cearcane si arsuri solare

Unul dintre marile beneficii pe care ni le ofera cartoful este si acela ca ne ajuta sa scapam de cearcanele cauzate de lipsa de somn sau de alergiile sezoniere.
Taie doua feliute rotunde din cartof si aplica-le pe ochi, lasandu-le sa actioneze timp de 5-10 minute (efectueaza acest procedeu inaite sau dupa dus). Intr-o zi sau doua zona ochilor tai isi va recapata frumusetea.

Alergii

Si in cazul alergiilor cartoful iti poate fi de mare ajutor. Taie cartoful bucati si pune-l la fiert (la fel cum procedezi cand prepari un pireu). Dupa ce este fiert, adauga lapte sau unt si amesteca bine pana cand amestecul devine cremos. Aplica aceasta crema pe zonele afectate.
Lasa crema sa actioneze timp de 5 minute, apoi o poti indeparta cu apa calduta. In 1-3 zile pielea ta isi va reveni. Aplica aceasi metoda si pentru ameliorarea durerii provocate de arsurile solare (nu functioneaza si in cazul arsurilor grave).

Foloseste acest remediu natural doar in cazul iritatiilor sau alergiilor usoare. Daca pielea ta nu-si revine, mergi imediat la medic.










 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Allesyo pe 11 Mar 2015, 15:45
    AjutorNeaparat

    Salutare, am si eu nevoie de niste sfaturi sau pareri practice si incercate de voi care au dat rezultate. Am un test foarte sensibil si de ceva timp mi s-a inrosit fruntea foarte tare,, am ajuns la disperare nu stiu ce sa mai fac . As vrea sa ma duc la medic dar nu am bani. Si chestia cu iritatia asta pe frunte o am numai in schimbarile astea de timp cand cald , cand frig si tenul meu trebuie sa suporte mereu atatea. Dabea am scapat de cosuri m-am chinuit 4 ani de zile cu ele , tot felul de creme si geluri gen Bioderma si pe unele cand am fost la control... s-a uitat putin dermatologul la mine si deja mi-a prescris vreo 3 creme care m-ai rau mi-au facut la inceput. Dupa ceva timp mi-au trecut ii multumesc lui Dumnezeu. Dar totusi nu stiu de ce imi apare mereu roseata asta pe fata, iar daca pun mana ma si ustura.. nu mai stiu ce sa fac chestia cu cartoful nu cred ca este asa folositoare daca as face si exemplul de sus sper sa nu mi se faca si mai rosie de atat. Ma simt stresat si complexat in privinta asta. Vara nu am nimic pe frunte absolul nimic iar iarna ma inrosesc ca racul la fata de parca m-am oparit cu apa fiarta ... Va rog frumos cei care stiti ajutati-ma si pe mine cu ceva naturist daca se poate ca nu am milioane sa dau pe creme scumpe. Dabea am ce sa mananc acasa. va multumesc foarte mul rog seriozitate !

    1
    0

  • tatiana pe 14 Sep 2012, 08:51
    cartoful

    este bun cartoful si pentru dungile alea de sub ochi sau cearcane cum se numesc[ca un scob le zic eu]

    0
    2

  • Mariana Sach pe 28 Iun 2008, 14:35
    Cartoful

    Este adevarat si minunat ce spuneti! Am exersat pe propria-mi persoana, am transmis si altor persoane si asa este!

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod