Prin ce etape treci după o despărțire

Se întâmplă să te desparți de o persoană pe care o iubești și nu este deloc ușor. Câte nopți nedormite au trecut de când v-ați luat adio?
Câte zile dureroase au trecut din ziua în care v-ați despărțit? Cât timp a trecut de când ești prinsă în trecut și nu poți trece mai departe? Vrei să uiți și să ierți. Dar nu e chiar atât de ușor. Credeai că ai uitat cele mai frumoase amintiri. Dar de fiecare dată când treci pe lângă locurile în care mergeați împreună, îți aduci aminte nenumărate lucruri și nu te poți abține să nu plângi. În plus, credeai că l-ai iertat pentru toate lucrurile pe care le-a făcut, dar de fiecare dată când vezi că postează sau interacționează cu cineva în rețelele de social media, te simți nervoasă și melancolică.
Iată prin ce etape treci după o despărțire! 

 

5 etape prin care treci după o despărțire

 

1. Negarea

Prima reacție are legătură cu negarea realității. Acesta este un mecanism de apărare care te ajută să eviți sentimentele dureroase. Încerci să pretinzi că totul e bine, dar în inima ta știi că nu este real. Permite-ți să plângi de fiecare dată când simți, notează-ți undeva toate gândurile și încearcă să stai cu cineva care te poate ajuta să conștientizezi realitatea.

2. Furia

Pe măsură ce trece timpul, realitatea devine mai intensă și începi să simți treptat durerea despărțirii. Câteodată, durerea este redirecționată și exprimată ca furie.
Simți nevoia să acuzi pe cineva pentru că ți-a provocat durere. Dar dă-ți seama că amândoi împărțiți responsabilitatea despărțirii. Încearcă să te ierți, pentru că nimeni nu este perfect.

3. Târguirea

Atunci când îți dai seama că realitatea te împinge către marginea prăpastiei, te panichezi. Vrei să faci orice pentru a repara situația. Cauți diferite feluri prin care să-l recâștigi în viața ta, poate prin negocieri sau amenințări. Nu vrei să simți durerea. Evită contactul direct momentan și stai departe de conturile lui din social media.

4. Depresia

Atunci când îți dai seama că nu poți face nimic pentru a ieși din starea în care te afli, intri în depresie. Te simți obosită tot timpul, nu ai chef să faci nimic, îți eviți prietenii și familia, îți pierzi pofta de mâncare sau mănânci prea mult, suferi de insomnii sau dormi prea mult.
Încearcă să stai în preajma oamenilor pozitivi, fă o pauză de muncă, vorbește cu cineva care este dispus să te asculte.

5. Acceptarea

Atunci când începi să accepți ceea ce ți se întâmplă, poți să fii împăcată cu pierderea pe care ai suferit-o. Acest pas nu îți garantează fericirea, dar vei începe să fii mai puțin emoțională și vei reîncepe să vezi drumul normal.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod