Iartă oamenii pentru că meriți pacea interioară, nu pentru că merită iertarea ta

În momentul în care cineva te dezamăgește, te enervezi, te gândești că nu ar fi trebuit să investești timp în acea relație sau te mustrezi că nu ți-ai dat seama din timp că nu este persoana potrivită. Însă știi de ce ar trebui să ierți oamenii care ți-au greșit? Pentru că meriți pacea interioară, nu neapărat pentru că aceștia merită iertarea ta.

Ar trebui să ierți oamenii care ți-au greșit pentru că ai nevoie să restabilești pacea ta interioară


Îi ierți pe ceilalți, dar înveți și o lecție. Nu îi urăști, dar nu te vei apropia niciodată prea mult de ei, pentru că nu vrei să mai fii rănită. Nu vrei ca iertarea ta să te facă să pari naivă. Nu îi ierți pe ceilalți pentru că merită iertarea, ci pentru că tu meriți pacea interioară.

Există două tipuri de iertare

 
Primul tip este cel în care ierți și dai o a doua șansă. Al doilea tip este când ierți, dar alegi să mergi mai departe fără persoana care ți-a greșit.
Întorci spatele durerii și mergi mai departe singură. 

Atunci când ierți pe cineva, nu înseamnă că îi accepți comportamentul sau că ai iar încredere. Ierți pentru tine, pentru că îți vrei viața înapoi, pentru că trebuie să mergi mai departe. Faptul că ierți pe cineva nu înseamnă că accepți ceea ce a făcut, ci doar că ești împăcată cu trecutul tău. Nu vei lăsa acea supărare să te controleze sau să îți controleze viața mai departe.

Alege să rupi cătușele care te trăgeau în jos și întoarce spatele trecutului.
Alege să nu te uiți înapoi pentru că nu poți schimba trecutul. Nu îți otrăvi inima cu amărăciune, teamă, lipsă de încredere sau furie. Iartă oamenii pentru că ura este doar un alt mod de a-ți aduce aminte de greșelile lor și tu nu ar trebui să rămâi blocată.

Probabil că nu îți dai seama cât de puternică ești până când nu ierți pe cineva căruia nu îi pare rău pentru ceea ce a făcut și până când nu accepți scuzele pe care nu le-ai primit niciodată. Câteodată nu știi cât de puternică ești până când nu îți dai seama că puterea este singura alegere a ta.
Iar la sfârșit mulțumește că ai avut parte de această experiență, pentru că ți-a fost oferită o lecție valoroasă din care ai învățat lucruri. Ai învățat că tu ești persoana care ar trebui să fie cea mai importantă pentru tine.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod