exista 3 tipuri de relatii

Există 3 tipuri diferite de relații. În ce tip de relație te afli și în care ți-ai dori să fii?

Există 3 tipuri de relații și doar una ți se potrivește. Tu unde te încadrezi cu relația actuală și în care ar trebui să te afli?
În orice relație romantică, vor exista diferite etape și obiective specifice pe care vrei să le atingi și o mulțime de sfaturi pe care le vei primi. Există 5-7 etape esențiale în orice relație, inclusiv dragoste pasională, descoperire, angajament, lupte pentru putere, stabilitate și evoluție, dragoste romantică, criză și recuperare.

Dar de unde să știi ce este potrivit pentru tine? Ei bine, mai întâi trebuie să înțelegi în ce tip de relație te afli.

Care sunt cele 3 tipuri de relații?


Există trei tipuri de relații și fiecare influențează modul în care ne iubim partenerul/a și pe noi înșine: relațiile tradiționale, relațiile conștiente și relațiile transcendente.

Fiecare tip de iubire este specifică persoanelor implicate. Adică fiecare are propriul scop.

Aruncă o privire asupra descrierilor de mai jos și întreabă-te în ce tip de relație te afli și în care ți-ai dori să fii.

Iată cele 3 tipuri diferite de relații și ce trebuie să știi despre tine:


1. Relațiile tradiționale


În acest tip de relație, oamenii se concentrează mai degrabă pe interese și valori comune decât pe evoluția personală.

În relațiile tradiționale, nicio persoană nu încearcă să se conecteze fie cu sine, fie cu cealaltă persoană.

Asta înseamnă că cei doi nu se conectează la nivel emoțional și spiritual.

Astfel, noțiunea de NOI dispare. Drept urmare, relația lor stagnează și luptele pentru putere apar frecvent.

Citește și: De ce femeile singure sunt mai fericite decât cele care au o relație. 6 motive


Pentru a rămâne împreună, partenerii din relațiile tradiționale evită să analizeze problemele cheie, pretinzând că acestea nu există.

Multe cupluri se simt în siguranță într-o relație tradițională. Este tot ce își doresc sau au nevoie vreodată și pot rămâne la acest nivel pentru totdeauna. Aceste cupluri nu vor progresa în mod natural la următoarele niveluri ale relației.

Relațiile tradiționale se încheie atunci când un partener se angajează în călătoria sa psiho-spirituală și începe să se concentreze asupra sinelui, fiindu-i imposibil să evolueze ca persoană rămânând în relație.

2. Relațiile conștiente


Când sufletele pereche se reunesc, ele se alătură într-o relație conștientă.

Deși mulți caută un suflet pereche, cerința pentru acest tip de relație este că ambii parteneri trebuie să fi făcut o muncă psihologică și spirituală înainte de a se angaja în relație, pentru a relaționa suflet cu suflet.


În relațiile conștiente, accentul se pune pe evoluția emoțională și spirituală, atât ca indivizi, cât și ca cuplu. Cei aflați în relații conștiente sunt capabili să învețe lecții. Scopul lor este de a transcede nivelurile fizice și emoționale la planul spiritual.

Pe măsură ce lucrează în mod activ împreună cu problemele, cuplurile conștiente sunt din ce în ce mai capabile să se aplece și să aibă încredere reciprocă pentru a crea acel NOI.

Una din marile provocări ale relațiilor conștiente este că acestea trec de la o relație bazată pe EU la o relație bazată pe NOI, deoarece învață nu numai să se ocupe de propriile probleme individuale, ci de cele ale relației ca un întreg.

Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, apar lupte pentru putere.

Relațiile profunde și conștiente nu durează neapărat pentru totdeauna. S-ar putea să se termine atunci când ambii parteneri nu mai pot crește împreună sau când o persoană nu satisface nevoile esențiale ale celeilalte persoane.

Doar pentru că oamenii sunt conștienți, nu înseamnă că pot îndeplini automat cerințele celuilalt. Atingerea nivelului de parteneriat conștient este o realizare semnificativă și poate duce la o relație sănătoasă, hrănitoare și durabilă.


3. Relațiile transcendente


Nu toată lumea e dispusă să depună eforturile necesare pentru a ajunge la acest al treilea tip de relație.

Partenerii transcendenți se iubesc necondiționat. Ei sunt gardienii sufletului celuilalt.

Deoarece partenerii transcendenți au stăpânit arta asumării responsabilității personale, ei își generează identitatea, fericirea și stabilitatea emoțională din interior și nu există teama de a se pierde în relație.

Având un sentiment atât de puternic al sinelui individual, partenerii transcendenți se pot preda pe deplin acelui NOI, formând o uniune în care individul nu este pierdut și întregul este mai mare decât suma părților sale.

Datorită abilităților de acceptare necondiționată, luptele pentru putere apar rar.

Partenerii transcendenți se susțin pe deplin reciproc în a-și urma visurile. Ei trăiesc în adevăr și pot împărtăși fără teamă orice.

Partenerii transcendenți se raportează la nivel spiritual și au evoluat dincolo de nevoia de a lucra la relație. Ambii parteneri sunt ghidați nu de forțe exterioare, ci de forțe interioare și unul de celălalt.

Știind că ceea ce au împreună este suficient, partenerii transcendenți sunt mulțumiți și pot rămâne împreună toată viața.


Un partenerial transcendent se concentrează pe recunoștință. Există puține modele în societatea noastră pentru acest tip de parteneriat. Partenerii conștienți pot evolua în relații transcendente atunci când ambii își fac munca individuală.

Cu toate acestea, nu înseamnă că ai eșuat dacă relația ta este una tradițională sau conștientă. O relație transcendentă nu este și nici nu ar trebui să fie pentru toată lumea.

Indiferent de tipul relației în care ești implicat/ă sau în ce etapă vă aflați, fiecare relație sănătoasă are nevoie de trei lucruri pentru a crea o bază solidă: încredere, angajament și vulnerabilitate. De asemenea, nu trebuie să uităm de comunicare, compromis și implicare.

O relație bună nu supraviețuiește doar din dragoste, este nevoie și de respect!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod