abuz

Doar pentru că nu te lovește, nu înseamnă că nu e abuziv

Atunci când iubești pe cineva, crezi că este ușor să închizi ochii în fața lucrurilor care nu îți plac. În fața lucrurilor care nu se încadrează în imaginea ta perfectă. Este ușor să spui că avea o zi proastă, că e vina ta, pentru că este mai ușor. Este mai ușor să crezi că greșești tu decât să accepți că singura persoană menită să te protejeze, iubească și prețuiască este cea care te distruge. Dar nu este vina ta. Doar pentru că nu te lovește, nu înseamnă că nu are un comportament abuziv.

Nu vrei să îl părășești pentru că nu te lovește? Asta nu înseamnă că nu e abuziv


Dacă nu te ascultă atunci când încerci să-i vorbești despre ceva care te rănește sau te face să te simți inconfortabil, e abuz. Dacă se enervează și îți spune că ești nebună atunci când îi spui că vezi cum flirtează în comentarii la pozele altor tipe, e abuz. Dacă îți spune că ai vedenii atunci când observi comportamentul dintre el și alte femei, nu poți avea încredere în el, este abuz.
Dacă fiecare ceartă pe care ați avut-o vreodată sfârșește prin a fi din vina ta, dacă te întrebi dacă ești nebună, dacă ai nevoie de terapie, dacă mereu ajungi să crezi că cearta a fost cauzată de tine și că ești motivul pentru care relația se destramă, ești abuzată emoțional. Nu poate vânătăile sunt fizice, dar dor la fel de tare.

Este normal să fii supărată dacă nu te respectă și nu respectă nici relația voastră. Este normal să îl confrunți atunci când simți că se poartă inadecvat cu alte femei.
Ai dreptul să vorbești atunci când simți că nu primești la fel de mult cât investești în relație. Ai voie să fii supărată dacă îi plac fotografiile în care alte femei nu sunt chiar îmbrăcate. Ai voie să îl întrebi despre tipele care îi dau mesaje. Ai voie să vorbești despre lucrurile care te fac nesigură, geloasă sau tristă. Nu ești nebună, irațională sau prea emotivă. Nu înseamnă că ai probleme serioase sau incapacitatea de a avea încredere. Înseamnă doar că ești om, că ai sentimente și experiențe, ceea ce înseamnă că uneori te simți neliniștită, uneori te îngrijorezi că ai putea pierde pe cineva, iar câteodată simți că nu ești destul de bună.
Pentru că, dacă cineva te iubește, te iubește cu totul. Iubește și părțile din tine care se tem, pun întrebări, se îngrijorează și simt neliniște.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod