Cum "utilizezi" barbatul modern?

"Din ce in ce mai multi barbati apreciaza mai degraba o femeie cu un nivel ridicat de educatie si orientata spre o cariera, lucru valabil, in special, in partea superioara a clasei mijlocii - oameni care nu vor sa traiasca numai cu o gospodina.", declara Jeanne Fagnani, director de cercetari la CNRS, Europa.

Cristina Voicu, psihoterapeut de orientare psihanalitica, este de parere ca: "Cea mai mare parte dintre ei sunt traditionalisti, adica in continuare considera ca femeii ii sta cel mai bine in rolul de gospodina si de 'ingrijitoare' a propriilor copii, iar lui, in rol de conducator financiar, care aduce painea in casa; nici nu ar avea cum altfel din moment ce a trecut prea putin timp de la perioada comunista, cand atitudinea fata de barbati si femei era foarte diferita. Discriminarea a ramas si azi, in societatea matriarhala la fel de accentuata: o femeie nu-si poate impune pozitia indiferent in ce tip de situatie s-ar regasi, are un salariu mai mic decat un barbat pe aceeasi pozitie etc."

Prieteniile pentru tinerii romani sunt foarte importante. Multi isi creeaza propriile retele de sprijin, iar prietenii lor sunt cei care le ofera sentimentul de apartenenta si siguranta de care au nevoie. Cei mai multi dintre ei recunosc ca trebuie sa petreaca mai mult timp si sa depuna mai mult efort pentru a intretine aceste relatii. Dupa cum putem vedea in jurul nostru, prieteniile barbat-femeie sunt mai frecvente la aceasta generatie, insa continua diferenta intre rolurile sexelor, semn ca prieteniile masculine inca primeaza.

Barbatii tineri din Romania vad timpul special pe care il petrec cu prietenii barbati ca singura sfera de nepatruns pentru femei, asa incat se folosesc de el pentru a-si intari propriul sentiment de masculinitate. "Barbatii realizeaza faptul ca, din ce in ce mai mult, prietenii reprezinta o investitie pe termen lung - este parte dintr-o miscare culturala care are loc pe masura ce familia scade in marime si importanta. Acum apreciem mai mult legaturile extra-familiale si ne bizuim pe acestea pe termen lung.", afirma Brian de Vries, profesor de Gerontologie si de Studii ale Sexualitatii Umane, Europa.

"Tin foarte mult la felul in care arat si de aceea incerc sa fac tot ce imi sta in putinta sa am o infatisare placuta mereu. Merg la sala, la masaj, la coafor, la manichiura, folosesc creme de zi si de noapte... nu mi se pare nimic iesit din comun. Nu este ca si cum aceste lucruri sunt destinate numai femeilor. O infatisare placuta intotdeauna impresioneaza.", imi spune Ovidiu, 25 de ani. Este drept, am vazut din ce in ce mai multi barbati in saloanele de infrumusetare. De ce? Pentru ca se afla tot mai mult sub presiunea de a arata bine.

In ultimele decenii, au fost bombardati de imagini idealizate ale altor barbati, iar acceptabilitatea si accesibilitatea produselor de moda si frumusete masculina au crescut. Totusi, asta nu inseamna ca barbatii tineri au devenit mai interesati decat femeile in domeniul frumusetii sau ca modul lor de a se comporta s-a schimbat.

"Infatisarea este un lucru important in lumea de azi. A fi ingrijit te face mai atragator. Asta se explica in mod deosebit la barbati. Stilul de viata se poate schimba in functie de cat de atragator esti. Cine spune ca lotiunile sunt doar pentru femei? Pielea barbatilor este mai uscata decat a femeilor si se bronzeaza mai usor la soare. Deci, au nevoie sa foloseasca lotiuni pentru a-si proteja pielea de mediul daunator.", este de parere Cirnu Iorgu Daniel, www.romaniaindirect.blogspot.com.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen pe 17 Feb 2011, 13:27
    pt marin

    sal.in primul rand as dori sa te intreb daca nu te superi...daca o iubesti asa de mult cum ai ajuns la faza de despartire????dar totusi incearca sa ii dovedesti ca o iubesti cu adevarat,aratai ca meriti sa mai stea langa tine,poate un cadou semnificativ are succes,sau spunei ca tiai dat seama ce inseamna ea pt tine cat este de importanta..femeilor le place sa fie mereu alintate,in centrul atentiei.etc...daca te iueste si ea la fel de mult pe cum o iuesti va dispusa sa iti acorde o noua sansa.Dar atentie nu o sufoca cu parerile de rau ca poate ai sa pierzi si mai mult..poate are nevoie de timp.ITI DORESC MULT SUCCES.

    1
    0

  • angi74 pe 17 Oct 2008, 12:19
    Prietenii?

    Daca iti doresti sa-ti petreci tot timpul alaturi de prieteni si nu-ti doresti sa fii impreuna cu sotul(sotia), atunci ramai cu prietenii. Nu ai nevoie de sot(sotie). Pentru nopti fierbinti sunt locuri speciale si nu te doare capul.Nimeni nu spune sa-ti lasi prietenii, dar timpul petrecut cu ei trebuie sa fie limitat daca nu il(o) include.Casatoria implica multe, mai ales cand apare si un copil, se schimba prioritatile, asta e sensul vietii. Fiecare varsta cu trairile ei. Un copil este dar de la Dumnezeu, nu-ti trebuie foarte multi bani sa-l cresti( nu toti sunt bogati) si daca il faci sa intelaga asta nu iti va fi greu . E bine sa-i poti oferi multe, dar nu chiar totul . Sa invete sa respecte si sa iubeasca e mai important decat sa invete ca banii cumpara totul.

    0
    0

  • angi74 pe 16 Oct 2008, 21:38
    Degradant

    Nu ne trebuie manuale de "utilizare", nu exista retete, fiecare individ e unic. Nu suntem roboti , avem suflet. Toate vin la momentul potrivit.

    0
    0

  • viorica pe 15 Oct 2008, 10:02
    lipsuri financiare

    MAREA MAJORITATE A CUPLURILOR NU FAC PASUL DE A SE CASATORII DIN CAUZA OBISNUINTEI DE A TRAI LIBER FARA OBLIGATII SAU DIN MARI LIPSURI FINANCIARE SAU A LIPSEI UNEI LOCUINTE DACA SE POATE A LOR NU SA FIE CU INTREAGA FAMILIE, CASATORIA ACUM SE FACE MAI MULT DIN INTERES PREA PUTIN DIN DRAGOSTE SAU AFECTIUNE UNUL FATA DE CELALALT, DE ACEEA FETELE SE CASATORESC ORI PREA DEVREME CU BARBATI MAI BATRANI ORI MULT MAI TARZIU CU PERSOANE CAM DE ACEEASI VARSTA DAR DUPA CE AU FACUT O FACULTATE SAU AU O SITUATIE FINANCIARA MULT MAI BUNA CA IN TINERETE

    0
    0

  • marin pe 14 Oct 2008, 23:20
    frica

    o iubesc prea mult,nu vreau s-o pierd.mi-e teama ca nu ma recunosc? la un pas de despartire as dori sa stiu cum se cucereste, (domina) femeia-berbec

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod