Cum știi că e momentul să ieși dintr-o relație

Mai merită să lupți pentru relația ta? E ok să înlocuiești pasiunea cu confortul? Care sunt întrebările pe care ar trebui să ți le pui înainte de a lua o decizie finală?
Nu toate relatiile se incheie dramatic, cu o aventura scandaloasa sau o tradare de neiertat. Adesea iubirea se pierde pe drum, pic cu pic, sau incepi sa ai sentimentul ca „prietenia” a acaparat „relatia”. In acest scenariu, decizia de a pleca poate fi infinit mai grea. Pe scurt, cum stii daca ar trebui sa ramai sau sa pleci? O noua carte editata de The School of Life, Stay or Leave: A Guide to Whether to Remain in, or End, a Relationship, aprofundeaza aceasta indecizie si durerea cu care vine la pachet.
Pentru ca, desi nimeni nu vrea sa fie ranit sau tradat de partener, aceasta zona gri a dezindragostirii treptate isi are propriile daune psihologice.

„Ambivalenta este extrem de greu de suportat”, explica Allegra Vaselli, psihoterapeut The School of Life. „Cand partenerul o comite, face ceva de neiertat, toata lumea din jurul nostru ne spune ca ar trebui sa plecam si stim si noi ca asta trebuie sa facem.” Dar cand nu exista fracturi vizibile in relatie, in afara de propria noastra indoiala, e mult mai greu sa stii ce sa faci.


Pe de alta parte – iar chestia asta poate complica si mai mult lucrurile – faptul ca-ti pui la indoiala relatia nu inseamna neaparat ca ea si-a urmat cursul si ca e momentul sa pleci. „E sanatos sa-ti reevaluezi continuu relatia”, spune Vaselli. „Orice parteneriat este in flux si ar trebui sa ne intrebam mereu daca nevoile noastre esentiale sunt satisfacute.” Insa intr-un final aceasta decizie va trebui sa fie luata. „Daca ramai, atunci va trebui sa muncesti sa repari acele lucruri care ti-au sadit indoiala in suflet.
Daca pleci, atunci va trebui sa-ti accepti regretele si sa continui cu viata ta.” Desi nimeni nu poate lua aceasta decizie in locul tau, iata care sunt cele mai comune intrebari pe care Vaselli crede ca ar trebui sa ti le pui la potentialul sfarsit al unei relatii… Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod