De ce e mai sănătos să-ți setezi rezoluții la jumătatea anului

E mereu timp pentru o schimbare, chiar dacă o faci mai târziu decât ai planificat inițial.
Anul trecut pe vremea asta, telefonul mi-a daruit o revelatie. Satula de eternele promisiuni pe care mi le faceam la inceput de an doar pentru a le incalca – „Voi manca zahar doar in weekend” sau „In lockdown o sa mananc doar o bucatica de ciocolata pe seara” (ba bine ca nu), mi-am downloadat aplicatia Quit Sugar. A inceput sa-mi placa sa vad cum se aduna zilele fara zahar in provocarea mea. Ma simteam atat de mandra si de in control si chestia asta m-a facut sa-mi dau seama cat de puternice pot fi rezolutiile pe care ti le faci la jumatatea anului.
E vorba de acele rezolutii de tipul „no pressure” – poate o sa mearga, poate nu, vom vedea…

De regula nici nu prea-mi setez rezolutii.


Desi mi-ar placea sa obtin piele de bebelus cu ajutorul periajului uscat zilnic sau sa devin experta in meditatie, cumva nu gasesc niciodata timp sa ma tin de treaba. Nu, nici macar in pandemie, cand am avut timp berechet. Ma tin departe de certitudinea falsa a rezolutiilor de la inceputul anului, rezolutii care stim cu totii ca nu dureaza mai mult de prima mahmureala din ianuarie.
Rezolutiile imperfecte si intarziate de la jumatatea anului nu vin la pachet cu asta. Au deja in ele gena esecului si a realitatii – hei, deja ai inceput mult mai tarziu decat restul lumii. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod