Cum să treci peste o despărţire? Află de la un expert în relaţii!



2. Trăieşte-ţi supărarea


Plânsul, scrisul sau discuţiile cu o prietenă foarte apropiată pot să facă minuni pentru starea psihică deplorabilă în care eşti. Indiferent care este modalitatea pe care o simţi cel mai aproape de sufletul tău, acest lucru trebuie făcut pentru a te descărca, deoarece te vei simţi mult mai bine. Chiar dacă în unele zile ţi se pare că nimic nu are sens pe lumea aceasta, lasă-i emoţiile să te domine şi să le trăieşti ca atare, urmând ca apoi să te eliberezi de multă tristeţe.


3. Nu sări peste etape


Ştiu că vrei să te simţi bine şi să uiţi de tot, dar există o ordine a lucrurilor care se desfăşoară normal dacă nu încerci să sari peste etape. Aruncându-te imediat în braţele cuiva nu vei scăpa de suferinţă.
Suferinţa şi tristeţea pe care trebuie să le trăieşti te ajută să conştientizezi ceea ce ţi s-a întâmplat şi să te "repari" încet, dar sigur. De asemenea, conferindu-ţi timp pentru a reflecta la anumite aspecte ale fostei relaţii vei afla lucruri despre tine şi vei putea să le îmbunătăţeşti pentru ca viitoarea relaţie să fie una mai solidă.


4. Timpul chiar vindecă rănile


Potrivit psihologilor, primul an după o despărţire dureroasă este cel mai dificil, însă pe cât de învechită este expresia "timpul vindecă", pe atât este de adevărată. Atunci când trebuie să treci peste nişte aniversări de una singură şi să retrăieşti anumite momente din viaţa de cuplu în primul an după despărţire poate să fie sfâşietor pentru sufletul tău, însă toate îşi au rostul lor şi trebuie să le depăşeşti aşa cum vin pentru a te vindeca.
Abia apoi vei putea păşi cu încredere şi siguranţă într-o nouă relaţie, având grijă să nu repeţi greşeli din trecut.


5. Nu-ţi fie teamă să ceri ajutor


Dacă simţi că nu poţi să mai poţi suporta suferinţa sau pur şi simplu nu reuşeşti să-ţi scoţi din cap persoana care te-a rănit nici după un an de zile atunci nu trebuie să-ţi fie teamă să ceri ajutorul unei persoane apropiate sau unui specialist care te poate ajuta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod