Cum sa-ti revii dupa o despartire

Au trecut cateva luni bune de cand te-ai despartit de iubitul tau, insa inca iti mai simti inima rupta in mii de bucati? Iti este dificil sa mananci (sau sa te opresti din mancat), sa...

Au trecut cateva luni bune de cand te-ai despartit de iubitul tau, insa inca iti mai simti inima rupta in mii de bucati? Iti este dificil sa mananci (sau sa te opresti din mancat), sa dormi, sa lucrezi sau sa te gandesti la orice altceva in afara intrebarii obsesive: "Cum a putut sa ma paraseasca... Ce se intampla cu mine?".

Daca aceasta imagine trista iti este cunoscuta si te regasesti intru-totul in ea, iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa iesi din acest "Heartbreak Hotel".

1. Lasa sa iasa totul afara si apoi da-i voie sa plece.
Izbucneste, plangi, povesteste-le prietenelor pentru a cincisprezecea oara cum iti adora linia curbata a buzei tale superioare. Daca nu vei da frau liber emotiilor care te stapanesc, acestea se vor descompune in interiorul tau si tot astfel va face si memoria ta. Asa ca mai acorda-ti inca o balaceala in propriile emotii si sentimente. Apoi opreste-te. Ai nevoie de putina afectiune? Gaseste un substitut pe care sa-l strangi in brate: un ursulet, o perna, etc. Sau poate un catelus dragut care te va face cu siguranta sa-ti uiti iubitul care s-a purtat ca un caine cu tine.

2. Incearca sa-ti refaci inima.
Il vei uita cu adevarat pe "fostul" daca vei incepe sa-l vezi intr-o noua lumina, dezgolit de toate calitatile care te-au facut sa tii la el. Se numeste vizualizare creativa - imaginarea unor scene pe care ti le doresti sa se intample. Inchide ochii si aminteste-ti imagini negative din relatia voastra, cum ar fi atunci cand manca si ii curgea mancarea pe barbie. Te-a chinuit cu o serie de atitudini nemiloase? Cu ochii mintii tale (si numai in mintea ta), fa-l sa mearga ca un condamnat legat la ochi catre sentinta care il asteapta. Acestea ar trebui sa te ajute sa te debarasezi de toata energia negativa pe care ai acumulat-o si de toate sentimentele care iti otravesc sufletul.

3. Scrie-ti o declaratie de "profit si pierderi" a relatiei.
Sfarsitul unei relatii de dragoste se dovedeste a fi un moment extraordinar pentru a invata multe lucruri despre tine insati. Uita-te la calitatile tale. De exemplu, capacitatea de a te situa exact in momentul de ruptura cu cineva. Analizeaza minusurile situatiei - probabil ai avut prea multa incredere intr-o persoana care nu a meritat-o. Linia principala de urmat: analizeaza ce a fost bine si ce a fost rau in fosta ta relatie. Te va ajuta sa-ti fauresti o noua relatie cu mult mai puternica.

4. Petrece seara de sambata intr-un club de noapte.
Weekend-urile sunt importante pentru persoanele singure. Inca de la inceputul saptamanii invita-ti prietenii si faceti-va planuri pentru weekend. Organizeaza iesiri la film, la concerte sau la o sala de bowling. Pentru cei carora le place sa lucreze voluntar pentru diverse fundatii de binefacere, aceasta este o activitate care iti ofera posibilitatea sa intalnesti si sa stai de vorba cu persoane extraordinare, cu un suflet mare si care au mult de oferit.

5.
Intalneste o femeie extraordinara: tu insati.
Fa toate acele lucruri care iti fac o placere imensa si la care ai fost nevoita sa renunti din cauza dezaprobarii "fostului". Inscrie-te la cursuri de dans, cauta-ti o alta profesie, calatoreste acolo unde ti-ai dorit dintotdeauna.

6. Ai grija la vechile obstacole.
Exact atunci cand credeai ca te-ai refacut complet si ca iti poti continua drumul tau, ei bine... esti din nou indragostita. Insa incearca sa-l privesti pe acest nou barbat aparut in viata ta exact asa cum este el si nu-l privi doar ca pe o barca de salvare. Este ca si cum ai vrea sa aplici un pic de balsam pe o inima ciopartita - pentru moment te va linisti, insa nu te vei vindeca de bolile dragostei doar prin inlocuirea obiectului de iubit. Trebuie cu adevarat sa pui capat fostei tale relatii pentru a reusi sa mergi mai departe. Ceea ce te va face sa....

7. Inchide usa.
Nu trebuie sa te lasi sa cazi prada unei aventuri ocazionale. Lasa mai intai sa se termine definitiv povestea. Daca el continua sa-ti dea telefoane si sa te roage sa-i mai acorzi inca o sansa sau daca are pe altcineva insa isi doreste sa ramaneti prieteni, nu musca din momeala. Uita-l pentru totdeauna si sarbatoreste noua formula imbunatatita: "Nu-mi doresc nimic mai mult decat sa nu mai am de-a face cu extraordinarul barbat care esti tu".



 

Comentariile 51-73 din 73

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ellablu pe 7 Apr 2010, 08:57
    ..viata complicata

    Doamnele mele Eu sunt prinsa intr-o situatie dificila de apropae 3 ani.Am iubit mai mult decat orice pe barbatul vieti mele timp de 5 ani.Eu am dat dragoste,pasiune sentimente...el a primit toate astea,s-a hranit cu ele si in schimb mi-a raspuns cu jugniri,dispret,indiferenta.Dupa 3 ani vazand ca nu merge am incercat sa-mi gasesc pe altcineva,doar sa scap de el,sa mi-l scot din suflet din inima din minte.Asa ca m-am casatorit cu primul venit si am emigrat intr-o tara indepartata crezand ca il voi uita pe ....!Sunt casatorita de 3 ani,departe de marea mea dragoste...si totul e pustiu si gol.Ma simt pierduta in spatiu...in lumea larga.Cu sotul meu...nu merge foarte bine deoarece nu ne potrivim...cu marea mea dragoste...am tinut legatura prin mailuri ...si bineinteles tot eu am fost cea care l-a hranit,ia scris,la implorat si pus mai presus de orice.El detasat...eu implicata!El distant eu pasionala ,frematand de dragoste si dor! Foarte curand am sa vin in tara,sa-mi vizitez familia,asa ca m-am hotarat sa-l vad si pe fostul...dar acum de Paste,l-am sunat sa-i urez Paste fericit...insa am fost tratata cu dispret si raceala...si apoi mi-a inchis telefonul in nas! Asa ca ...doamnelor...in durerea mea si in suferinta sufletului meu care bineinteles nu merita asa ceva.Am fost aruncata la gunoi fara nici o retinere de acelasi individ...a mia oara! Ce a-ti face in locul meu fetelor?Razbunare...?sau doar indiferentza din partea mea de acum incolo? De departe... ....ellablu

    1
    0

  • ilary pe 14 Mar 2010, 18:33
    am inima goala

    am avut o relatie de 1an jumate si totul s-a rupt cand am inceput sa ne certam din ce in ce mai des pana nu am mai suportat si ne-am despartit ,la inceput mi-a parut rau dar acum pot sa ajut pe oricine sa treaca peste o despartire cu mare usurinta. id:ilary_razvan

    0
    0

  • ioana pe 28 Feb 2010, 21:54
    simt ca ma prabusesc..

    de doua zile ne-am despartit. asa, din senin, fara prea multe cuvinte, fara motive reale..pentru ca asa considera el ca e mai bine. am renuntat la aproape tot in urma cu 6 luni cand ne-am mutat impreuna. nu am mai iesit cu prietenii, nu m-a mai interesat mai nimic, la scoala mergeam la doua zile. am avut incredere in tot ce faceam impreuna. eu am 21 ani, el 37. mi-a ramas asa fixata imaginea lui, imi vine sa l sun sa invoc tot felul de motive sa ne vedem, imi vine sa l urmaresc. sunt intr-adevar de nerecunoscut. credeam ca nu pot fi asa sensibila. poate totul se datoreaza faptului ca nu inteleg de ce?! nu am mai mancat de doua zile, nu am mai dormit tot de atunci, nu am facut nimic constructiv pana acum. plang si iar plang, ca parca nu mai am lacrimi. noaptea il visez cum ne tinem in brate..simt ca nu mai am nici un rost.

    0
    0

  • gatyta pe 18 Feb 2010, 15:39
    dezamagire totala

    e greu sa treci prin asa ceva...eu am cateva zile de care m-am despartit de fostul iubit violent...la inceput a venit cu o palma...mi-a promis k se va schimba a venit in genunchi si si-a cerut iertare si l-am crezut...dar se pare ca am gresit...si acum se vede ca am gresit...de valentine`s day am primit cel mai "frumos" cadou pe care il putea primi cineva vreodata...am primit o palma de toata frumusetea care mi-a rupt nasul...sufar mult si nu stiu cum sa trec peste asa ceva...imi este greu,dar sunt puternica si voi trece si imi voi reveni...

    1
    0

  • constanza pe 23 Dec 2009, 21:42
    sufar shi eu

    shtiu ce inseamna despartirea...e ceva ce nu poti transmite prin kuvinte,doare enorm de mult de parca iti pare ca nu mai poti sa rezishti mai departe.deseori imi pare ca nu se va mai termina niciodata durerea ce o port mereu in suflet.citind acest articol, m-am inkurajat mult,mi-a oferit putere sa traesc mai departe,doar viata nu se termina,ea doar continua...)))

    0
    0

  • andreea pe 13 Dec 2009, 12:15
    e greu de uitat... :((

    In urma cu aproape 2 ani m-am despartit de cineva drag.... Chiar daca intre timp am avut pe altcineva alaturi....nu am reusit sa-i uit chipul,rasul si vocea! Nu este seara sa nu il visez...Pentru mine a fost dragostea vietii mele si nu am sa i pot uita niciodata...TE IUBESC MULT,C......U!

    0
    0

  • Bibi pe 24 Oct 2009, 22:02
    merita?

    am citit toare comentariile voastre si stiu cum e sa suferi din cauza cuiva numai k la mine e km diferita situatia...pt k nu m-a lasat asa cum s-a intamplat in multe cazuri in schimb face la ambitie.Luna viitoare trebuia sa facem un an numai k am hotarat sa pun punct,nu e prima data knd o fac sau numai din spuse pt k atunci knd ma suna mi se inmoaie sufletu si nu pot sa nu raspund iar dupa 2 zile iar ne certam...sincer nu stiu dak merita sa renunt la el pt treaba asta dar doare oricum.In ultima sap nu ne-am vazut deloc ji tot din ambitie,de inselat nu m-a inselat dar m-a mintit de cateva ori si cel mai rau e k are un vocabular murdar rau ...nu q mine dar cu cei din juru lui ...sincer nu stiu ce sa fac cum sa mai gandesc ma doare rau de tot pt k stiu k ma iubeste dar e mai presus orgoliul lui,nu lasa niciodata de la el si ma pune mereu pe locu 2.Tot ce-mi doresc este sa il fac sa inteleaga k tre sa lase de la el ji sa imi dea mai multa importanta insa eu knd ii tin morala el spune intr-una "mda...mda" si dupa tot qm vrea el face.Imi e greu fara el dar cum as putea sa-l fac sa se schimbe sa fie ca la inceput?knd totu era oke si lasa de la el si nu comenta niciodata ,aqm imi spune k nu mai e prostu de atunci insa eu nu inteleg rostu cuv pt k nu i-am gresit niciodata in nici un fel ji knd luam o decizie o luam impreuna...e greu insa cred k singura modalitate de ai deschide ochii e sa renunt la el pt o perioada insa mi-e si frica sa nu-l pierd dar ...cum sa fac altfel?

    2
    0

  • ANA pe 21 Oct 2009, 18:26
    am suferit si eu

    neam intilnit 2 ani ,totul amers bine dar la un moment dat totul sa distrus totul a disparut.Datorita prietinilor mei sial lui.Doar ei cu invidia sa Nascocid diferite vorbe.amindoi am trecut prin tot greul.Dar nici un rost,si ambii suferim pin in zioa de astazi............articolee sun ffffffffffffffoarte bune ma ajutat si pe mine

    1
    0

  • ioana pe 15 Oct 2009, 22:27
    :)

    Ieri m am despartit de prietenul meu dupa o perioada de 5 ani si 8 luni si imi este foarte greu deoarece in acest an ne am certat foarte mult ...ne am spus vorbe grele cum ar fi ca ne am inselat .....acum vre o 3 sapt am mai fost despartiti doua saptamani intre timp el a umblat cu o alta fata care si ea la randul ei a fost parasita de iubitul ei .....desi a umblat cu aceea fata el sa intors la mine si mi a sus ca ii este greu sa stea departe de mine....eu fiind prea buna si orbita de iubire ...l am iertat ....a fost bine o saptamana dupa care ieri ne am despartit...motivul despartirii noastre este pt ca familia lui m a vorbit urat in special sora lui ....si el imi spunea ca so sun pe sora sa si maica sa sa vorbesc cu ele desi eu nu vreu pt ca m au vb urat...am nevoie de un sfat ...articolul este fff bun am sa l pun in practica

    0
    0

  • alex pe 12 Oct 2009, 11:25
    sa nu treaca si altii prin ce trec eu

    sunt 3 zile de cand nu mai imi raspunde la telefon......a zis ca ma iubeste....astazi ma suna si imi zice ca nu mai putem continua ca e distanta prea mare;yo stau in bucuresti si ea in brasov,ne vedeam f rar;pe 17 faceam un an,eu cred ca are pe altcineva oricum o sa incerc sa trec si peste asta tare articolul

    0
    0

  • crina pe 8 Oct 2009, 18:08
    mia zdrobit sufletul

    acum 2 zile mam despartit de prietenul meu..de fapt el a crezut ca ne va fi mai bine asa...ma doare ca dracu..de 2 zile nu am mancat apropae nimic...si nici numi trebuie..an fost 7 luni impreuna..non-stop aproape..doarmeam impreuna tot ce faceam faceam impreuna..am foarte multe amintiri frumoase cu el..dar nu pot intelege cum a luat decizia asta cand el spune ca ma iubeste..recunosc ca am gresit si eu dar nu lam inselat niciodata nici macar cu gandul..vreau sa nu ma mai doare:(

    0
    0

  • em@ pe 28 Iul 2009, 23:43
    trece,dar intr-un fel ramane...

    credeti k trece?dupa minciuni,inselat,vorbe reci,teatru pentru a fi iertat,si dupaia iara minciuni,vorbe reci si indiferenta,tot asa de multe ori la rand...?ajungi sa crezi k tu ai trait in propria ta realitate si k ai fost facuta sa vezi cu totul altceva dekt era cu adevarat...poate trece,dar uite k si viata trece destul de repede,si anii de tinerete la fel,si poate unele fete traiesc asa cu tristete,plans si in rutina zilnica mult timp,pentru k chiar nu pot face altceva,orice ai face,orice ai incerca,cheful nu vine,sau vine dar trece repede.cel putin pentru mine, langa el mi-am dorit si imi doresc sa fi trait toata viata,a fost modul de viata pe care mi l-am dorit din toata inima,cu momntele noastre,cu vorbele dulci dupa impacare,si chiar si momentele grele.altceva nu-mi place,altceva nu-mi doresc,sa ating pe altcineva si sa stau pe pieptul altcuiva knd imi e greu. eu vad cum e lumea de astazi,cum vad altii o relatie,si nu-mi place.bineinteles k n-o sa fie toata viata asa,k vorba aia: nebanuite sunt caile Domnului.dar...visul ramane vis,si knd te trezesti dai peste cel mai urat cosmar in care poti intra : realitatea.sorry dak arat prea mult pesimism,dar...poate unele din voi stiti cum este...

    0
    0

  • justagirl pe 2 Mai 2009, 00:08
    Cheer up!!

    si eu trec printr-o despartire....si mie imi e greu dar citindu-va posturile imi dau seama ca asa sunt barbatii.va exista si pentru noi cineva bun asa ca sa nu ne dam batute!! si oricum sa stiti ca nici lor nu le e usor oricat ar brava si orice ar face, ii roade si ii doare la fel ca si pe noi doar ca ei reusesc sa dea putin la o parte suferinta si sa se tina ocupati....ceva ce ar trebui sa facem si noi! eu asta am inceput sa fac si nu mai doare asa tare!si cu timpul va fi mai usor!ne trebuie timp sa ne dezobisnuim de ei si sa ne obisnuim iarasi cu noi si dupa aceea cu altcineva pana gasim persoana potrivita! asa ca bafta tuturor si sa auzim de bine!

    0
    0

  • denisa pe 11 Apr 2009, 15:29
    jumatate din inima mea a murit

    de 3 zile m-am despartit de prietenul meu dupa aproape 2 ani de zile. azi a venit sa-si ia de la mine tot ce mai avea de luat... a fost asa rece cu mine. nu-i pasa de suferinta mea. pur si simplu ne-am despartit pt k asa a crezut el de cuviinta k e mai bine pt amndoi. totul erea ok,desi el in ultimu raand se racise de mie. cred k in viata lui exista altcineva. nu-mi vine sa cred nici in momentul de fata k e adevarat.... asta este incerc sa ma refac din acest soc mult prea mare...

    0
    0

  • Alina pe 26 Ian 2009, 11:45
    E destul de greu...

    E groaznic dupa o despartire ...mai ales cand credeam k nu o sa trebuiasca sa o mai iau de la capat...ca el este sufletul meu pereche....si ca ne potrivim ca doua picaturi de apa....da r se intampla....

    0
    0

  • mihaela pe 24 Ian 2009, 11:35
    lacrimi si durere

    doare cand cineva pentru care ai renuntat la multe nu vrea sa mai auda de tine. asta am patit eu, am renuntat la tot: familie, munca, prieteni ca sa ma mut cu el. mi-a promis ca vom fi bine, ca voi munci in orasul unde locuia el si m-a mintit. am decis intr-un final sa vin acasa, in orasul meu natal( noi locuiam in orase diferitea).se pare ca nici familia lui nu m-a placut dar ma gandesc mereu la el ba mai mult l-am rugat sa se mute el la mine si nu a vrut. eu am renuntat la tot si el nu vrea sa ne dam seansa de a incerca sa stam departe de familia lui. trebuie sa-l uit desi ma doare sufletul rau si simt ca nu pot trece peste despartirea asta. oare ma voi vindeca?

    0
    0

  • elena pe 3 Dec 2008, 00:18
    despartire.........

    este foate greu de suportat o despartire.eu m-am despartit de prietenul meu acum 4zile,dupa ce am fost impreuna 4ani.nu stiu.......ma gandesc tot timpul la el,simt k nu pot merge mai departe,nu stiu pe ce cale sa o iau si ce sa fac,simt k viata mea a ramas in loc..ma simt f nashpa,nici nu-mi vine s cred.iar motivul este k are pe alta,el tot a mai incercat sa ma sune dar nu i-am mai raspuns pt k nu pot sta cu cineva stiind k mai umbla si cu alta,chiar dak sufar enorm trebuie sa-l uit definitiv..

    0
    0

  • tinkuta pe 26 Nov 2008, 21:29
    lacrimi,lacrimi....

    Intr-adevar...este foarte greu de suportat o despartire,, mai ales cind el a fost intr-adevar petru tine o persoana speciala..si intr-adevar am incercat toate aceste sfaturi..da, pentru moment parca tii mai usor. dar cind ajungi seara acasa si iti vin in memorie acele momente...iar iti vine in suflet toata suferinta la loc...

    0
    0

  • cristina pe 31 Oct 2008, 15:28
    :(

    si eu m-am despartit acum 3 zile de prietenul meu cu care am stat 3 ani ...il iubesc atat de mult,dar el a luat decizia asta si desi imi spune k ma iubeste mi-a zis doar k simte nevoia sa fie singur:(( ,nu inteleg ,el spune k nu eu sunt de vina ci doar asa simte el acum...nush dak o sa se reintoarca la mine ,desi eu asta imi doresc din tot sufletul meu!v-am pupat!e bun articolul

    0
    0

  • corina pe 15 Aug 2008, 23:59
    :(

    la mine...e cu totul altceva....a fost o "poveste" foarte trista....a durat3ani...l-am iubit si inca il mai iubesc din suflet...problema e ca....nu stiu de ce s-a despartit de mine....spune ca nu stie nici el.....am implinit3ani....si de a doua zi nu mi a mai raspuns la tel...dupa o saptamana am reusit sa vb cu el..la telefon....si mi a zis k nu stie ce s a intamplat....ca cica l-am presat cu anumite lucruri desi...seara in care am implinit3ani a fost....minunata si spunea ca o sa trecem peste toate si ca..............am ajuns sa cred ca totul a fost....o minciuna......iar eu am crezut in ea....nush ce sa mai fac....nu mai dorm,nu mai mananc....ma gandesc....oare am gresit eu?cu ce?............m-am regasit in cuvintele de mai sus...sunt pozitive,dar...vorba lu'maia....nu e asha in realitate..eu simt ca...cedez.......oricum....sunteti de ajutor....v-am pupat

    0
    0

  • Cristi pe 15 Mai 2008, 01:04
    despartire

    In articolul dat m-am regasit in orice fraza,si acele serii de atitudini nemiloase,si acele fraze urite pe care le arunca spre mine ca "BUNA ZIUA",si fiecare moment cind la un gest romantic al meu.el....imi reprosa..Multumesc mult pentru sfaturi sunteti the best.

    0
    0

  • maia pe 22 Apr 2008, 18:54
    inima franta

    eu tocmai aseara m-am despartit..nu stiu exact ce simt..sunt prea multe sentimente..in orice kz nu este ushor!!! noi am locuit impreuna 2 ani de zile ceea ce face despartirea asta mult mai grea.. are un ton pozitiv articolul insa nu e asha in realitate!

    1
    1

  • @lexutz@ pe 31 Mar 2008, 19:20
    :(((((

    Da. ar fi bine sa treci asa usor peste o despartire...dar usor de zis..greu de facut..eu m-am despartit luna asta de un baiat cu care am vorbit 3 ani...si nu a existat zi in care sa nu ne vedem :(( dar s-a terminat...si acum ma doare inima si nu pot sa il uit ...oricum articolul asta pe care l-am citit m-a incurajat putin :*

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod