In cate moduri poti fi inselat(a)

Am vorbit saptamana trecuta despre gelozie si despre intreg arsenalul care acompaniaza aceasta stare ingrozitoare de sfasietoare banuieli. Cine cunoaste muzica lui Paul Simion...
Am vorbit saptamana trecuta despre gelozie si despre intreg arsenalul care acompaniaza aceasta stare ingrozitoare de sfasietoare banuieli. Cine cunoaste muzica lui Paul Simon, stie cu siguranta melodia in care acesta ne povesteste despre cele 50 de modalitati de a ne parasi partenerul.

Insa pentru cei care vor sa-si pastreze partenerul actual si dupa ce flirteaza cu altcineva, oamenii de stiinta au identificat nu mai putin de 91 de modalitati pentru a pastra secreta o aventura adulterina. Si cel mai surprinzator lucru este cat de simplu poti reusi sa-ti pacalesti jumatatea. Cele mai concrete semne care-l fac pe partenerul nevinovat sa considere ca mariajul sau este solid precum o stanca pot fi in acelasi timp semnele care sa avertizeze ca se inseala amarnic.

Psihologii au descoperit ca una din cele mai eficiente modalitati pentru un barbat sa-si pastreze sotia departe de orice banuiala ca ar avea o aventura este sa pretinda ca este extrem de interesat de viitorul ei si mai ales de viitorul lor impreuna.

Semnale de avertisment

Cercetatorii le sugereaza femeilor sa se fereasca de barbatii care fac conversatii mult prea profunde povestind despre "momentele extraordinare" pe care le vor petrece impreuna - pentru acestea, o astfel de conversatie ar trebui sa fie semnalul unei tradari.

In acelasi timp, un sot ar trebui sa se ingrijoreze cand sotia lui va dori brusc sa faca mai mult sex, va parea extrem de atenta si va purta verigheta mult mai des decat in mod obisnuit.

De fapt, barbatii ar trebui sa acorde foarte multa atentie acestor lucruri, deoarece, intr-un moment de rascruce, femeile se descurca mult mai bine in situatii de deceptie decat barbatii.

Cercetatorii americani ale caror rezultate au fost publicate in "Personality and Social Psychology Bulletin" au analizat tacticile care sunt implicate in ceea ce ei numesc "incalcarea parteneriatului uman".

Este prima investigatie academica despre felul in care oamenii isi definesc o aventura si ce fac pentru a o ascunde. Psihologii au descoperit ca barbatii si femeile au 51 de strategii diferite pentru a-si insela partenerul si 91 de modalitati pentru a-si ascunde relatia adultera.

Cea mai buna modalitate a unui barbat pentru a-si ascunde aventura extramaritala este sa discute cu sotia lui despre viitorul vietii lor impreuna. Pentru femeia care isi inseala sotul, cea mai eficienta cale de a preveni suspiciunile partenerului ei este sa-si mentina un comportament cat mai firesc, sa aiba grija sa nu-si schimbe activitatile zilnice de rutina, hainele sau ingrijirile de frumusete in nici un fel.

Primul studiu de genul acesta

Este pentru prima oara cand acest gen de comportament a fost studiat. Niciodata nu au fost date mai multe explicatii referitoare la o problema care apare atat de frecventa in viata cuplurilor de astazi. Scopul acestor cercetari a fost sa se identifice actiunile barbatilor si ale femeilor la care recurg acestia pentru a ascunde faptul ca incearca sa intretina o relatie adulterina.

Rezultatul a fost o lista cu 91 de actiuni distincte de inselare a parteneriatului dintre soti. Principalele trei actiuni pentru femei implica mentinerea activitatilor de zi cu zi in starea de normalitate. Aparent, dorinta femeilor de a-si insela sotii poate fi camuflata perfect prin evitarea schimbarii obiceiurilor din viata lor de zi cu zi.

Studiul arata ca o femeie isi poate amagi partenerul aratandu-i mai multa afectiune si facand sex cu acesta mai des decat in mod obisnuit. Toate rezultatele au demonstrat faptul ca femeile sunt extrem de eficiente in a-si insela partenerul si a-i ascunde o aventura extraconjugala satisfacandu-i acestuia dorinta de a avea o viata sexuala foarte activa.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana pe 1 Oct 2010, 18:25
    cum aflu daca ma inselat in vacanta cat a fost singur??

    as vrea sa aflu acest detaliu pt ca sincera sa fiu nu pot sa imi dau seama daca a facut-o sa nu si as vrea sa sa pot fi sigura asa as putea sa iau o deczie importanta pt mn:*ras..multumesk

    0
    0

  • Alex19 pe 18 Iun 2010, 10:25
    de ce doar femeile?

    salutare...totusi,peste tot aud de barbati care inseala femei.De ce femeile nu ies la iveala cand isi inseala barbatii?...totusi,un barbat nu isi inseala nevasta,iubita daca ii merge foarte bine in relatie si are tot ce ii trebuie: iubire,dragoste... Eu personal de ce as vrea altceva,sa incep de la zero cu altcineva daca am o relatie de nush cate luni in care am tot ce imi trebuie.Oricum,e f greu sa ai incredere,mai ales intr-o fata :P (asa ca sa fiu si eu dur).Multa bafta toturor si atentie la semne.Cel mai bine,cand va zice cineva "vezi ca te-a inselat",cere dovezi,o poza ceva,ca doar oricune are un telefon,si cam orice telefon mobil are camera foto.Parerea mea: daca te inseala sa il/o ierti?...eu as face in felul urmator: daca k,ii zic in fata ca o iert si ca va trebui sa faca multe ca sa arate ca merita sa fie iertata.Doar ca,cine a fost in stare sa et insele odata,va fi in stare sa te insele a doua oara,si mai crunt,deoarece stie ca o sa o ierti,asa ca tu nu ai decat sa ii platesti cu aceeasi moneda.Si sa nu o prinzi ca iti comenteaza ca de ce ai inselat-o ca isi va da seama de ce daca e fata desteapta.Mai bine te desparti tu de ea ca barbat,dar nu imediat ce te-a inselat (mai bine cand nu se asteapta) decat sa se desparta ea de tine.

    0
    0

  • sorin pe 10 Dec 2009, 22:55
    sincer

    femeile sunt cele cu care barbatii isi insala iubitele/sotiile. concluzia e: femeile n-ar trebui sa mai existe.

    0
    0

  • ana pe 22 Aug 2008, 04:19
    patetic

    cercetatorii au ajuns sa ne citeasca ceea ce nimeni in afara noastra nu poate sa o faca,s-au pus sa ne citeasca sentimentele

    0
    0

  • andreea pe 29 Iun 2008, 14:57
    ----

    eu as vrea sa aflu cum as putea preveni sa nu ma insele iubitul si cum as putea stii daca ma inseala!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod