Cat timp doare o despartire?

Niciodata nu vom sti, cu siguranta, de cat timp avem nevoie sa trecem peste o despartire. Depinde de fiecare dintre noi, de sentimentele pe care le-am investit in relatie, de ceea ce am simtit si poate inca mai simtim fata de cel pe care l-am iubit sau il mai iubim.

Niciodata nu vom sti, cu siguranta, de cat timp avem nevoie sa trecem peste o despartire. Depinde de fiecare dintre noi, de sentimentele pe care le-am investit in relatie, de ceea ce am simtit si poate inca mai simtim fata de cel pe care l-am iubit sau il mai iubim.

Nu am mizat niciodata pe faptul ca despartirea de cineva alaturi de care am petrecut mai multi ani ma va face sa sufar mai mult decat separarea de cel pentru care am simtit inzecit mai multe sentimente intr-o perioada de trei luni, de exemplu. Nu durata mare a unei relatii ma face sa disper pentru ca l-am pierdut, ci intensitatea cu care traiesc sentimentele fata de acea persoana.

Am invatat ca nu timpul este totul intr-o relatie, ci intensitatea sentimentelor, a clipelor petrecute impreuna.

O prietena, Alina, care este si psiholog, mi-a spus ca dupa despartirea sau pierderea persoanei iubite exista o perioada de aproximativ 6 luni, in care traiesti si retraiesti ruptura in forma diferitelor sentimente: tristete, negare, furie... In psihologie, aceasta etapa se numeste "travaliu de doliu".

Poate la mine a fost o "defectiune de constructie", pentru ca am avut nevoie de vreo doi ani sa imi revin... Relatia a fost una tot de doi ani, dar nu asta a contat, ci cat de intens am trait aceasta perioada.
Nu m-am considerat niciodata o martira, nu am facut din suferinta mea un altar caruia sa ma inchin, dar am stiut ca doar singura ma pot ajuta sa depasesc acea perioada.

Ioana, de exemplu, a fost implicata intr-o relatie care a durat doar trei luni, dar despartirea a tintuit-o la pamant. "In trecut, am pus capat unei relatii de aproape doi ani, dar nu am simtit suferinta pe care o simt acum. Am momente in care simt ca ma sufoc fara el si ca nu voi fi in stare sa depasesc aceste clipe. Au trecut trei luni de cand ne-am despartit, dar inca nu mi-am revenit.

Mai grav, cel alaturi de care am stat trei luni, fara sa ma clintesc, m-a facut sa sufar cum nu m-a facut nimeni vreodata si, cu toate acestea, inca nu ma pot 'rupe' de el...
Uneori ma tem si de sentimentele mele, imi e frica de intensitatea lor. Am impresia ca nu imi gasesc stabilitatea emotionala si nu reusesc sa imi fac ordine in ganduri.

Mi se pare nedrept ca o persoana care mi-a facut rau sa trezeasca in mine sentimente atat de puternice, pe care nu pot sa le ignor, oricat as incerca. O parte din mine a murit... Cat imi va lua sa trec peste aceasta despartire? Sper ca nu o vesnicie... Se spune ca atunci cand iubesti, poti sa ierti totul, dar suferinta cine mi-o curma?"
, se intreaba, retoric, Ioana.         

Pe Ramona, suferinta despartirii pare sa o doboare: "Eu am hotarat sa ma despart de el, dupa o relatie de doi ani.
Simteam ca nu imi mai gasesc locul langa el, iar decat sa suferim amandoi, mai bine ne despartim. Dupa separare, am ramas prieteni, vorbeam la telefon, iar eu am inceput o viata a mea, in care faceam exact ce imi doream.
 

Comentariile 101-150 din 177

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Laura pe 17 Apr 2011, 04:51
    Buna

    Buna.as vrea sa va zic si eu povestea mea si astept niste sfaturi.sunt cu prietenul meu de 8 luni asa am ajuns sa fim impreuna ca era prietenul fostului meu prieten desi noi ne stiAm de cand eram copii doar ca nu ne mai vazusem de mult timp.m-am desp de fostul ca sa fiu cu actualul stiu ca nu a fost frumos dar inimii nu ii poti porunci.in fine...totul a decurs foarte frumos pana cam de o luna cand o data imi arata ca ma iubeste alteori era tacut,nu vb ,destul de distant.intr-un final mi-a zis dc e asa si morivul este acela ca il macina faptul cum a inceput relatia noastra si are impresia ca oricand si lui i se poate intampla.+ ca am mai avut 4 rel de lunga dyrata inainte iar el nu a avut pana acum rel serioase doar aventuri.spune ca ma iubeste dar uneori ii este scarba.vrea sa fim impreuna ca ma iubeste si nu vrea pt ca il influenteaza lucrurile descrise mai sus .e confuz iar eu nu vreau sa il pierd ca il iubesc enorm.ce sa fac sa nu il pierd,cum sa procedez?spune ca a incercat sa treaca peste asta dar nu reuseste.eu nu cred asa cva,plus ca in rel noastra nu i-am gresit cu absolut nimic si eram fericiti.:(((astept urgent sfaturi

    2
    1

  • andreea pe 9 Apr 2011, 10:53
    capul sus

    orice ti s ar intampla in viata trb sa mergi cu capul sus

    4
    0

  • RaMoNa pe 8 Apr 2011, 23:05
    cat de mult doare despartirea

    Singuratate ma sperii cu umbra ta Imensitate ma sperii cu puterea ta Ma simt strivita....inabusita De tot ce poate fi mai crud Singuratate Imi e dor de soarele stralucitor Si as vrea din nou lumina in viata mea Te strig mereu in gandul meu Si as vrea sa-ti zic ca te iubesc Imi este dor este grea despartire imi vine sa mor nu mai am cef de viata ma simnt singura pe lume viata imi e pustie fara el te iubesc danutz...si nu voi inceta sa te iubesc

    5
    1

  • Gyorgy pe 24 Mar 2011, 21:05
    doare..

    Doare... cat de rau doare... desi am avut o relatie scurta, 8 luni,am pus suflet si am investit sentimente de iubire....dar,se pare ca a fost in zadar...intr-o zi,mi-a zis simplu " nu mai vreau sa aud de tine".Simteam ca a cazut cerul peste mine...Mi-e foarte greu,mai tot timpul e in gandul meu.Nici macar nu stiu de ce,de ce a trebuit sa fie asa?Nu mi-a dat nici o explicatie,nu mai raspunde la tel,nu mai vb deloc...Nu i-am gresit cu nimic,poate doar ca l-am iubit prea mult...Oricum va ramane in gandul meu si in suflet,si sper ca odata si-odata vom vorbi....Am unele momente in care chiar nu ma pot stapani,ca si cum totul s-a terminat si ca nu am de ce sa merg mai departe,ma gandesc la el,ma intreb ce face...dar sper ca timpul sa le vindece pe toate!

    9
    0

  • cristina pe 24 Mar 2011, 11:45
    dc?

    am vb cu un baiat 2 ani jumate.. si la ce ? k sa imi zica gata..pentru el a fost simplu..am suferit enorm de mult..pentru prima data mau vazut ai mei plangand..desi vroiam sa nu ma vada ei nu puteam sa ma abtin.. niciodata nu am crezut k noi doi o sa ne despartim..toata lumea zicea k noi doi suntem perfecti.. imi pare rau k am lasat alte persoane sasi bage nasu in relatia noastra..priena mea cea mai buna a avut grija de toate astea..am incercat sal caut dar mia vb cum mia vb..pentru mine sarbatorile nu au fost sarbatori..neam despartit anul trecut in toamna..2 sap nu am pus gura pe mancare..nu eram in stare de nimic..si lui nici macar nui pasa.. am vb cu un preot ptr k altfel nu ma linisteam si mia zis sa ma linistesc pt k asa a vrut dumnezeu..daca pentru mine este ceva rau pentru El este bine..ma ferit de un rau..poate peste un an se intampla ceva.. si sufeream mai mult..mia ridicat moralu..sincer capu sus ptr k nu se merita..sunt altii carora le mor parintii sau cei apropiati..acolo durere.. acuma sunt singura dupa 5 luni de la despartire.. tocmai am implinit 23 de ani s el nu mia dat nicimacar un msg sami zica la multi ani..ma durut foarte mult.. vreau sa incep o noua viata..vreau sa uit k am fost cu el si ca miam pierdut niste ani in care as fi putt sa fac cu totul si cu totul altceva am incercat o noua relatie dar nu a mers..vreau sa ma distrez sa cunosc o alta lume, diferita de cea in care am trait eu.. intre timp miam gasit si ceva de munca si incerc sa investesc mai mult timp in mine si sami acord mai multa importanta.. sincer fetelor este dureros sa te desparti de persoana iubita dar mai dureros ar fi daca ati sta lg ele si sa stiti k le sunteti indiferente..viata e frumoasa si trebuie sa va bucurati de ea , de parintii vostri si de prieteni..va pup

    7
    0

  • AnaMandy pe 22 Mar 2011, 19:27
    Stiu cum e

    Gogu , eu chiar am simtit tristete in mesajul tau...si o inteleg enervant de bine.Vorbele de imbarbatare cred ca ar fi doar vorbe in vant...totusi, adevarul este ca trece...pacat ca ia mult timp.Trebuie insa sa ne si dam voie sa trecem peste asta, sa ne infuriem putin noi pe noi, si eu am vomitat din cauza unor ganduri de o asemenea natura, dar acum la 3 ani si ceva dupa cele intamplate, ma gandesc ca mi-am obosit creierul si stomacul degeaba, defapt asa am gandit dupa un an de la despartire cand cunoscusem pe altcineva cu care am avut o legatura de 3 ani.Am vomitat si gandindu-ma la cel din urma...acum la aproape 3 luni de la despartire incep sa cred ca si de aceasta data am pierdut timp si energie degeaba.Pt unii asta ar putea insemna ca nu l-am iubit avand in vedere ca incep sa imi revin atat de repede, ba l-am iubit enorm, dar ce rost are sa te inchizi in ceva ce devine de domeniul trecutului.Oricum nu mai ai ce face..decat sa iti faci rau amagindu-te cu amintiri si iluzii.Viata merge inainte si trebuie sa privim inainte , nu inapoi.Desigur ca e firesc sa ne mai intoarcem privirea si sa suferim...involuntar.Insa ambitia de a uita si de a incerca sa fim pozitivi, desi la inceput pare o fantasma, daca nu ne lasam si ne agatam de ea iar si iar, categoric ca ne vom reveni mult mai repede.

    3
    0

  • gogu pe 10 Mar 2011, 16:46
    durere

    sa va povestesc si eu una...am trait si eu o perioada de 4 ani alaturi de o fata pe care am iubit-o foarte mult, si inca o iubesc. am avut unele probleme personale in ultima vreme si ea nu mi-a fost de ajutor, ba mai mult ma agita mai tare. I-am spus in cele din coada ca vreau sa ne despartim...in seara aceea ea a si plecat la altul..a spus ca e din vina mea si ca ea simtea nevoia sa fie iubita nu parasita, ca a suferit destul langa mine.in 4 ani nu am ridicat vocea la ea nici cand ne certam, nu am lovit-o nu am ponegrito...am respectat-o mereu. alegerea ei a fost ca in momentele de cumpana sa se refugieze in alt barbat. dupa 2 saptamani, m-am gandit sa ma vad si eu cu cineva. ea a aflat si m-a urmarit, a facut un are scandal..eu am renuntat in acel momen sa ma mai vad cu acea persoana sau oricine altcineva. ea in schimb s-a dus la acela si a intretinut relatii sexuale cu el (eu am fost primul barbat din viata ei) apoi m-a sunat si mi-a spus ca tot ceea ce a facut a facut din vina mea..ca ma iubeste prea mul si ca vrea sa ma uite..mi-a povestit cu suma de detalii absolut tot..m-a durut de numa faptul ca mi-a spus ca a avut orgasm...ca a facut- ore inregi sica nu se mai saura de saruturile lui...eu i-am spus ca nu e de ea fiid cu 10 ani mai mare ca ea..fiind singur la 34 ani...ea mi-a spus ca el o inelege sic a stie ca ea ma iubeste..i-a spus atat a facut-o cu mine..(in aceasa luna), iar el i-a spus ca o iartta....eu nu o pot ierta..acum el e in aseptarea unui raspuns de la ea daca mai continua sau nu...iar ea cu un raspuns de la mine daca ne impacam sau nu...cum sa pot sa o iert cand imi spune ca nu ii pare rau de nimic....cand imi spune ca nu regreta nimic...cand imi spune ca ii placeau atingerile lui..ca nu ii este scarba de el...dar totusi ca mine nu poate niciodata fi ...pe mine ma iubeste...cand mi-o imginez goala langa el imi vine rau...de multe ori vomit...ma doare pana in creier...dar nu pot nu ot ierta...dc.. a trebuit sa faca asta??

    7
    0

  • danna pe 20 Feb 2011, 17:18
    tristete

    am iubit si iubesc si eu un baiat care am stat 4 ani cu el am facut si o fetita cu el si dupa 4 ani ma.m desp de el din cauza ca nu ne mai intelegeam delok incepuse sa bea sa dea in mn etc.cum sa fac sa.l uit ka nu pot as face orice pt el il vad pe fiecare zi in oras il yubesk mult chiar daca nu mai sunt ku el si sunt lu altcineva gandu meu e la el si zi si noapte in vis imi apre chipul lui.Te yubesk mult

    2
    5

  • shadowlover pe 18 Feb 2011, 01:22
    SI la baieti e asa

    Eu sunt baiat... Pai ce sa zic...aceeasi poveste, o relatie lunga, 2 ani de dragoste si investite sentimentala, o despartire seaca (nu mai vreau sa fiu cu tine), indiferenta apoi din partea ei, eu nopti nedormite, mese nemancate, lacrimi aruncate pe apa sambetei, am slabit 5 kile intr-o saptamana...si am ajuns la concluzia ca pentru a trece peste astfel de lucruri ai nevoie nu doar de puterea ta, ci si de prieteni adevarati, care sa-ti stearga lacrimile, sa-ti ridice moralul si sa te calmeze atunci cand dai in disperare...e asa de trist ca dragostea ofera astfel de lucruri....Dumnezeu nu a facut-o pentru asta dar si-n Biblie scrie caci din pricina "impietririi inimilor noastre" se ajunge la asta.

    11
    0

  • Carla pe 15 Feb 2011, 12:34
    Ce sa fac?

    Am fost cu un baiat 9 luni dupa o vreme observam ca nu mai este ca la inceputul relatiei[parea mai rece] nu mai rezistam si i-am spus ca vreau sa ne despratim[tinand cont ca-l iubeam si-l iubesc f mult] nu i-a convenit ,intreba de ce si multe altele printre care i-am spus motivul si-mi spunea : " la inceput era asa mai dragastos pt ati arata ca te iubes ca tin la tine ca sa stii sa-i dovedesc dar acum numai sunt chiar asa pt ca tu stii ca eu te iubesc si nu are rost sa-ti sp asa zii de zii,ti-am si demonstrat ca te iubesc" cand am auzit l-am crezut..in fine ,nu ne impacasem atunci dupa ceva timp nu am vb deloc..iar eu am vrut in acest timp sa i-au un numar unu prieten[fost iubit] il vroiam pur si simplu am facut rost dar nu i-am dat nimic..asta dadea dovada ca nu m-a intereseaza sa-l caut..dupa un timp el[iubitul de care m-am desp] a aflat de la un prieten ca eu l-am cautat cik pe pr acela..atunci a venit la mine sa vbm , cand mi-a sp ce-a aflat si cum a inceput sa reactioneze ma uimit pur si simplu..imi spunea: cum am putut sa-i fac asta,ca nu l-am iubit deloc in tot acest timp cat am fost impreuna ca mi-a fost gandul doar la persoana aia,ca mi-am batut joc de el si ca el m-a iubea mult ,m-a credea altfel si multe altele]..el nu a incercat macar sa inteleaga sa asculte ce-am de spus a luat-o ca atare..m-a ranit f tare cand mi-a spus toate aceste vorbe..dupa un timp am incercat sa-i dovedesc ca nu este asa cum a crezut el ca nu am fost asa cum credea el ca m-a cunoaste...in fine...a realizat dupa un timp [sper,asa pare] iar in tot acest timp a vrut sa-i dovedesc ca-l iubesc si sa nu mai fiu orgolioasa..i-am dovedit dar cand i-am sp sa-mi de-a un rasp imi zicea ca nu poate acum...grabesc lucrurile...vrea sa mai treaca o perioada de timp sa vada ca , cu adv m-am schimbat si ca nu fac asta doar pt a ne impaca...eu una am impresia si nici numai stiu daca mai m-a iubeste cu adv daca mai are sentimente si ca vrea cu adv sa ne mai impacam...nu inteleg dc nu-mi sp direct..spuneti-mi voi :(

    5
    0

  • madyunik pe 12 Feb 2011, 15:42
    Depinde...

    Daca n-ai iubit,poate sa nu dureze deloc,sau foarte putin,dar daca ai iubit...e foarte greu,e nevoie de mult timp ca sa te recuperezi.Aici e partea trista in dragoste,te poate ridica la cer,te poate face cea mai fericita fiinta,dar atunci cand ramai fara ea...te doboara,suferinta pe care o simti in acel moment te sfasie...e foarte greu...

    6
    0

  • krissu pe 5 Feb 2011, 23:09
    cit timp doare o desoartire........?

    nush kit timp dar shtiu ka mult...eu am 7luni de cind mam despartit de prietenul meu shi inka mai sper k totul va fi bn! ìl iubesk mai mult ka orice shi ma gindesk la el mereu...orice vis e legat de el...eu shtiu asha k dak nu vrei ka sal uiti poi asha shi este...asha o durere poate sa dureze toate viatza...;(;(;(;S

    4
    1

  • Alexa pe 19 Dec 2010, 00:27
    ce rau doare

    am fost cu un baiat o luna jumate zi de zi aproape noapte de noapte, toata lumea ne credeau ca si cum am fi casatoriti sau ca ne luam.....In tot timpul asta noi ne-am vazut de relatia noastra si a fost atat de frumos.....El m-a facut sa-i iubesc enorm prin bunatatea lui, a fost de nedescris, pe cand eu eram mai rece mai impulsiva mai geloasa si rea fata de el, asta pana intr-o zi el s-a saturat si mi-a spus adio! L-am cautat, i-am cerut sa ne impacam dar inzadar a spus ca l-am facut mult sa sufere prin comportamentul meu :( Iar mie acum mi-e tare greu fara el, mai ales cand imi aduc aminte cat de bun era cu mn, uneori cerd ca daca el nu era atat de bun cu mn imi era mai usor sa-l uit :( Doamne te rog da-mi putere sa trec si peste asta :(

    1
    1

  • elena pe 13 Dec 2010, 00:22
    durere

    am stat cu un baiat 9 lunii....ne-am despartit pt k eram prea geloasa si posesiva,nu mai suntem imp de 6 luni dar tot nu pot sa il uit nu pot sa fac nimik fara sa nu ma gand la el nu mai suport nici un baiat il vreau inapoi,vb la tel pe mess imi zice k ii este dor de mine k vrea sa ne vd k nu ma poate uita k de gand mereu la mn ....dar totusi el are pe cineva de 5 luni ......... vreau un sfat ......ce sa fac????

    1
    0

  • marinela pe 4 Dec 2010, 18:32
    divort

    dak stie cineva la cat timpdupa divort iti ajunge hotararea acasa

    0
    0

  • 999Astaroth666 pe 10 Nov 2010, 12:48
    nuj exact

    stiu ca uibita mea sa indragostit de altcineva :( si doare rau cand o sti.si e mai rau sa afli cine e si sa sti ca e unu din cei mai mari dusmani ai tai. e de kkt sa simtzi iubire fata de cineva si apoi sa ti se intunece sufletu intr-o clipa ! cateodata nu as mai vrea sa simt iubire pt nimeni! parerea mea e ca dupa o despartire intro relatie lunga, dak eshty baiat ... o prietena cu care sa vorbesti ar fi perfect sa-ti mai aline supararea! atentie sa fie doar o prietena nimik mai mult.

    1
    0

  • fluturas20 pe 17 Oct 2010, 20:07
    suferinta...

    am 6 luni de cand m-am despartit de prietenul meu dupa o relatie de 4 ani si inca nu am reusit sa-mi revin nici macar 5%si nici nu cred ca voi reusi vreodata

    3
    0

  • atodirese pe 9 Oct 2010, 12:11
    ma doare rau

    Am o luna de cand nu mai suntem impreuna ma gangesc numai la el.El acum are o relatie cu cineva si a luat-o la el akasa ma doare cel mai rau ca nu am putut sa fac intr-un an ce a facut aia intr-o luna a ramas si gravida si aku isi eau si cununia civila. Simt ca ma topesc pe zi ce trece.

    4
    0

  • ≈♥ʍΔяIΔ≈♥ ღ pe 7 Oct 2010, 13:08
    durere

    Nu stiu ce sa mai fac stau numai k gandu la el incerc sa-mi iau gandu dar imi amintesc toate clipele frumoase petrecute alturi de iel nu-mi pot imagina nimica fara iel ...

    3
    0

  • ≈♥ʍΔяIΔ≈♥ ღ pe 7 Oct 2010, 13:02
    durere

    Nu stiu ce sa mai fac stau numai k gandu la el incerc sa-mi iau gandu dar imi amintesc toate clipele frumoase petrecute alturi de iel nu-mi pot imagina nimica fara iel ...

    1
    0

  • dana1489 pe 3 Oct 2010, 13:40
    pt iony19

    ciudat...nici eu nu ma simt vinovata cu nimic atunci cand ma gandesc si zic k nu-mi doresc sa fie fericiti...cum as putea sa le doresc fericire din moment ce ei si-au constriut relatia pe lacrimile mele? in timp ce ei petreceau timpul impreuna in apartamentul ei, mie mi se rupea sufletul stiindu-l acolo cu ea...asta la cateva zile dupa ce si-a dat seama k 'nu ma merita, k am nevoie de un barbat care ma va pretui..' si-atunci sa pot sa le doresc fericire? poate o sa vina si momentul asta cand o sa ma simt vindecata de el..dar pana atunci le doresc din suflet sa fie nefericiti!!!

    7
    0

  • NIMENI pe 24 Sep 2010, 13:54
    durere

    nu cred ca o sa trec niciodata peste asta, peste sentimentul de gol, de amaraciune din suflet simt ca nu mai loc pe lumea asta, ca viata mea nu mai are sens, totul e in zadar, si nu e un sentiment trecator, ma lupt cu el de cinci ani, tocmai de aia am ajuns sa cred ca nu am scapare imi vine sa plang in continuu, chiar si acum cand scriu randurile astea imi dau lacrimile, si asi vrea sa le curm cumva, sa curm suferinta asta in vre-un fel. nimic nu e cum imi imaginam, cum imi doream eu in viata asta, si am ajuns sa cred intr-o zi ca el e singura mea salvare, singura mea fericire, iar acum cand nu mai vrea sa fie langa mine , asi vrea sa mor, nu am pentru ce sa traiesc, nu mai am nici visul, nimic, am mainile goale si sufletul plin de durere.

    6
    0

  • iuli pe 20 Sep 2010, 20:33
    ..timp

    ..eu am suferit de-a dreptul, ca o nemernica :) vreo trei ani batuti pe muchie...credeam ca se termina lumea fara el..dar uite ca nu s-a terminat,din contra ...as zice ca sfarsitul unei iubiri nu poate constitui decat premisa alteia...Pe propria piele am realizat ca opusul iubirii nu e ura ci indiferenta; va doresc cale usoara prin labirintul iubirilor voastre!

    7
    0

  • consilierin dragoste pe 18 Sep 2010, 22:10
    pt dragoste

    de obiciei noi oameni vrem si iubim totdeauna ceea ce nu putem avea si dupa? ce sa vezi suferinta nu este asa?ma itrebam si eu.dar e calr ca dupa o relatie scurta in care totul era perfect asa cum e la inceput sex ,respect ,fara plictiseala e normal sa suferim mai mult deoarece e ceea ce vrem de la viata cu alte cuvinte e o inghetata foarte buna de care nu ne-am saturat dar dupa un timp se dizolva gustul de la inceput .eu asa consider o despartire de o relatie de scurta durata.cum cum sa treci de asta aplicam regula cui pe cui se scoate adica sa incercam sa gasim o alta relatie cat mai repede asta in cazul in care nu mai merita sa te inmplici in aceea relatie sau ca e pierduta si cred ca vom trece cu siguranta mai usor . succes sper sa functioneze

    2
    0

  • strugurel20 pe 27 Aug 2010, 18:48
    pt iony19

    stiu ca suferi....o sa trebuiasca de voie de nevoie sa il uiti...cat despre fericirea lor..stai linistita...intre ei mereu vei fi tu un subiect de discutie.daca ai citit la celelalte fete ,ai vazut ce spun....mereu este fosta/fostul.pe de alta parte...am vazut rupturi si in ziua nuntii.

    2
    0

  • iony19 pe 17 Aug 2010, 13:38
    uneori simt k nu pot merge mai departe....

    am avut o rel de 2 ani dar nu am iesit din ea atat de ravasita k din cea de aproape un an(C.)....Poate si pt k dupa ceva timp de la despartire am aflat k pers pe kre ink o iubesc a luat-o aksa pe cea care ne-a despartit...si bine inteles va rezulta si o nunta...Stiu k nu e vina mea pt ce s-a intamplat,stiu k mi-a gresit f mult dar cu toate astea ink il iubesc ...uneori plang ore in sir si simt k nu pot merge mai departe fara el..imi e f greu si dak mi-ar sp k ii pare rau pt ce a facut cred k as fi in stare sa il iert si sa il primesc inapoi...dar asta nu se va intampla deci ,continui sa ma mint singura..:(..urasc pe cei ce cred k isi vor construi fericirea cu nefericirea altora....as vrea sa ii doresc tot binele lui si noii lui "logodnice"dar nu pot,pt k ma simt tradata.nu vreau sa fie fericiti !!!stiu k poate ma veti condamna k spun asta dar..asta e,imi voi asuma vb !

    3
    0

  • valentina pe 31 Iul 2010, 16:23
    ne-am despartit pt k nu sunt de acord parinti

    il iubesk mult,suntem impreuna de un an ,dar chiar maine urmeaza sa ne despartim pt k parinti nostri nu sunt de acord.Cand ma gandesc imi vine sa mor ,chiar nu jtiu ce o sa ma fac ,il iubesc extrem de mult j nu ma vad fara el .Nu stiu daca o sa pot sa depasesc momentul,am mai trecut printr-o desp j am suferit 2 ani .De el ce sa zik e j el afectat dar el poate sa-si controleze mult mai bn sentimentele j zice k o sa ne impacam dar e mai bn pt noi ak sa se mai linisteasca spiritele.e fff greu....plang zi j noapte knd ma gandesc k diseara o sa avem o ultima intanlire,nujtiu qm o sa reactionez

    2
    0

  • MIHAI pe 18 Iul 2010, 18:20
    SUFERINTA

    AM AVUT UN MARIAJ DE APROAPE 5ANI DIN URMA CARUIA A REZULTAT UN COPIL.AM SUFERIT APROAPE 10 LUNI IN CARE ERAM UN OM MORT,AM TRCUT PESTE CU AJUTORUL UNEI ALTE PERSOANE DE CARE M AM INDRAGOSTIT AM STAT CU EA 3 ANI TOTUL BINE IAR ACUM AM AJUNS IN ACEASI SITUATIE ADICA DESPARTIRE .IMI ESTE FOARTE GREU SUFAR ENORM SI NU STIU CUM O SA MAI TREC PESTE ACEASTA SAITUATIE ...

    2
    0

  • mirela pe 4 Iul 2010, 17:52
    doare..dar nu are nici un rost

    si eu am stat cu un baiat 4 luni jumate..el era mai indiferent de fel si de fiecare daca cand facea cv care pe mn deranja zikeam lasa ca asa este el...pana intr o zi cand el a zs sa luam o pauza ca asa nu se mai poate(pauza fiind de o luna) imediat eu l`am cautat pe fostul meu pr cu care am stat 8 luni si care ink mai ma cauta si imi zikea sa ne impacam ca ma iubeste...am acceptat sa ma intalnesc cu el dar nu am fct nik..doar am stat de vorba...dupa 2 zile m a cautat actualul cu care luasem o pauza..el a aflat ca am vb cu fostul si a sps sa ne despartim definitiv.eu l am cautat si i am zs ca imi pare rau pt ce am fct..mi am dat seama ca tin la el..cateva zile nu prea am mancat din cauza lui dar el nu crede ca tin la el..mi a sps ca numai tine la mn,si k i am distrus reputatzia...daca el a sps aceste cuvinte inseamna ca nu a tinut niciodata mai ales daca nu a putut trece peste ce am fct eu toate ca si el mai gresise in trecut, dar eu l am iertat ca o proasta...mai mult a fost o bataie de joc sa imi spuna ca numai tine la mn..dar poate candva se va intoarce roata si o sa vrea sa fim din nou impreuna...

    1
    0

  • albert pe 1 Iun 2010, 00:19
    intrebare

    Da doare despartirea si doare foarte tare. nu se compara nici o suferinta fizica cu suferinta din dragoste, cu sentimentul ca ramai singur fara a mai vedea a mai simti a mai strange in brate fiinta pe care o iubesti cu tot tot sufletul tau. Trebuie sa accepti omul si cu bune si cu rele.. are si calitati dar are si defecte nimeni nu e perfect

    1
    1

  • miha pe 10 Mai 2010, 22:39
    total invers

    m-am despartit de el de 3 luni, dupa o relatie de 2 ani .sa fiu sincera, eu am fost cea care a vrut k nu ne mai intelegeam, ne certam din orice....pana acum o sapt si un pik era totul bine si frumos, mai ieseam la cafea mai vb, eu am incercat sa imi fac alta relatie dar nu a mers. pana acuma nu am suferit aproape delok dupa fostul, m-am impacat cu ideea si incercam sa ma distrez cat pot. acuma ....as da orice sa il am inapoi, mi greu , toata distractia si voia buna de dinainte s-a transformat in suferinta. ink mai tine la mine dar ii frik de impacare. sau orgoliu ii prea mare. i-am cerut iertare si ink o sansa dar a zis ca nu se poate. ce ar trebui sa fac?

    1
    0

  • anca18031985 pe 30 Apr 2010, 13:44
    mintea de pe urma

    ce mai conteaza? nu mai conteaza? nu a contat niciodata, am fost doar eu care am dat importanta prea mare lucrurilor. niciodata el. am fost eu care am pus toate dorintele mele in el, toate visele. nu pot sa cred ca cu atata usurinta a lovit in mine.

    4
    0

  • mika pe 24 Apr 2010, 17:48
    eu nu mai inteleg nimic..

    M-a lasat acum 8 luni..timp in care am suferit sufar si acum...nu m-a inselat, n-a vrut pe altcineva, dupa 4 luni m-a cautat, ar fi vrut sa se impace si n-ar fi vrut...si acum 1 luna mi-a zis ca il intoarce trecutul si nu se poate impaca..ca a fost un prost ca mai bine statea si suferea in el decat sa ma mai caute..si de atunci(adik de 1 luna) nu mai stiu nimic de elk...mi-a zis ca inca ma mai iubeste dar pentru ca eu eram geloasa si posesiva nu mai putea..tins amentionez ca eram impreuna de 4 ani...tot am sperat ca ne vom reimpaca..vreodata..dar acum nu mai stiu ce sa cred..doar k n-a fost sa fie

    1
    0

  • bianca pe 24 Apr 2010, 11:06
    si-a batut joc de mine

    Am avut o relatie de 3 luni cu un baiat iar dupaceea a intervenit niste persoane intre noi si ne-am despartit dar el si-a batut doar joc de mine.Stiu ca nu trece repede durerea provocata de despartire dar va dau un sfat incercati sa iubiti pe altcineva sh incet incet o sa uitati.va pwp si succes

    0
    2

  • Emma pe 19 Apr 2010, 07:05
    Doare si totusi trebuie sa speram...chiar si daca au trecut ani de atunci

    Doare si nu conteaza varsta si nici experienta. Doare cand te uiti in urma, realizezi momentele cand ai suferit degeaba si ai trecut peste ca in cazul meu la 19 ani pt o iubire obsesiva ce ma macina. Ajunsese sa fie pura fictiune si continuam sa spun ca iubesc. Acum nu mai inteleg nimic din sentimentele de atunci ce ma faceau sa spun asa usor vreau sa mor, nu am pentru ce sa traiesc, trec anii cei mai frumosi 20-21-25 suferind. Pentru ce sa traiesc spuneam atunci....? Si totusi traiam o libertate si o viata frumoasa si doar acum realizez. Cat eram de linistita si nici nu realizasem ca trecusem peste. Nu gaseam e drept pe nimeni sa fie idealul meu , poate prea mult spus ideal, nu gaseam pe nimeni sa ma faca sa iubesc iar. Si cand ma gandeam mai putin a aparut. Si a fost asa complicat si parca am simtit asta de la inceput si incercam sa ma rup dar nu puteam....Si iubeam din ce in ce mai puternic. Si am zis ca de unde atata fericire...poate ca a venit si vremea mea...Si a durat asa putin si am devenit iar victima propiei suferinte. Si au trecut iar ani si acum sunt convinsa ca a fost si este iubirea vietii mele si atat....Si ca remedii nu gasesc decat bunatatea, sa incerci sa te detasezi intelegand si acceptand. Pentru ca nimic nu functioneaza, nici intrigile , nici razbunarea, nici regretele , nici replicile gen nu era pentru tine sau meriti ceva mai bun. Si trist e ca tot ce regret acum cand s-a terminat este faptul ca nu putu fii mai mult impreuna. Uneori nimic nu il mai aduce inapoi dar macar sa te porti ireprosabil si sunt convinsa ca cu incredere ajungi la liniste sufleteasca. Durerea si lacrimile sunt la fel de amare si acum si ma gasesc doar vinovata pentru slabiciunea mea care sigur nu aduce nimic. Citim si incercam sa luam sfaturi unii de la altii. Eu una incerc sa scap de nodul din piept din fiecare dimineata. DAr sincer cred ca trebuie doar sa ne lasam mintea libera, sa renuntam la scenarii si intrigi, sa suferim daca asa simtim si sa ne lasam libere in valtoarea vietii....la un moment dat daca e sa fii cu fostul vei fi atunci cand lupti mai putin pentru el iar daca e sa se termine.....probabil ca se va termina intalnind o alta persoana....trebuie sa gandim pozitiv altfel nu facem decat sa ne condamnam singure. Si nimeni nu va gasi cheia pentru cusca ce ne-am cladit-o....

    5
    0

  • nico14 pe 16 Apr 2010, 22:53
    mda

    e foarte greu sa treci peste o despartire si asta o spun din experienta ca si voi celelalte.dupa aproape 3 ani am pus punct relatiei.urat este ca ne-am reprosat multe unul altuia, lucruri pe care trebuia sa le ziceam atunci cnad s-au intamplat nu acum la sfarsitul relatiei.nu avem decat 2 saptamani de cand am pus capat si-mi este extraordinar de greu..am slabit in 2 sapt 2 kg,2kg pe care le dadeam jos intr-o luna prin mari chinuri..intr-o luna ajung un bat imbracat.stiu ca voi celelalte ma intelegeti...nu stiu ce sa fac si cum sa fac sa nu mai sufar,,incerc sa-l evit cat mai mult ,evit sa-l vad si sa vb cu el ,,nu pot mie greu :(( fetelor,,,ce sa fac????????/

    1
    0

  • OverdoZe pe 15 Apr 2010, 10:41
    :)

    Cat timp suferi dupa o despartire ? Pai sincer cam cat vrei tu .... daca iti doresti din tot sufletul sa il uiti si ai ambitie sunt mai mult ca sigura ca ai sa reusesti... va spun sincer ca si eu trec printr`o perioada proasta si dupa 5 luni de stat impreuna ... aceste 2 luni de cand suntem despartiti au fost un calvar si nu uit pentru ca nu vreau ... nu ca nu as putea ... ca vorba aia sunt femeie si as putea foarte frumos sa imi gasesc pe altcineva care sa ma merite cu adevarat dar degeaba daca tot la el imi este gandul... privesc cu sfidare fiecare loc in care avem atatea si atatea amintiri si sincer daca as vrea sa uit as ocolii fiecare loc dar ma face sa imi aduc aminte ca in viata mea au fost si clipe mai vesele si de aceea nu vreau sa le uit .... cu toate ca acum ma doare mai rau ca orice relatie si sincer a fost una din cele mai scurte relatii ale mele dar m`am atasat asa de mult de el incat fiecare amintire acum este un calvar ... poate daca as povestii cuiva tot ce este in sufletul meu ar zice ca am innebunit :-s dar sincer imi este teama sa ii mai spun cuiva tot ceea ce simt pentru ca am fost dezamagita de una din cele mai bune prietene ... i`am dezvaluit tot iar ea in secunda urmatoare dupa ce am iesit de la ea din casa a pus mana pe telefon si mi`a sunat fostul prieten sa ii spuna ca inca il mai iubesc.Nu mai sti in ziua de azi in cine sa mai ai incredere ... sunt oameni si oameni ... fetze si fetze ... dar tot ce stiu e ca au trecut 2 luni dupa relatie si inca sufar ... nu stiu cat o sa mai dureze dar sincer dureaza pentru ca nu am eu ambitia sa il uit si sa il las in urma cu tot cu amintiri ... ca de`as avea ambitia in urmatoarele cateva minute as uita tot inclusiv cum il cheama si ca l`am cunoscut candva ...

    2
    0

  • anna pe 13 Apr 2010, 19:42
    e dureroasa despartirea

    sunt pe cale ma despart de el, cel cu care am petrecut 7 luni frumoase, primul barbat din viata mea, cel caruia i-am zis frumoasele cuvinte TE IUBESC, cuvinte spuse din inima...e dureros, nu am simtit nicio durere mai mare ca durerea asta. ma rog din tot sufletul ca trec cu bine peste si sa am taria de a merge mai departe...si sa-l uit...

    2
    2

  • mada pe 1 Apr 2010, 23:56
    durata uitarii

    nu exista un termen pt a iubi o pers. iubesc o pers de vreo trei ani si nu am avut nicio relatie cu el. am incercat sa-l uit dar... degeaba

    4
    0

  • kam3l3on pe 20 Mar 2010, 17:20
    Mda

    Pentru mine a durut 1 an de zile dupa divort.Vindecat complet am fost abia la 1 an si jumatate dupa ,,momentul zero''

    1
    0

  • love u dya pe 15 Mar 2010, 14:53
    cat timp doare o despartire....

    tin sa va zic.,,,ca am fost cu un baiat 10 ani ne-am despartit ..darnu am suferit ...a fost ceva de comun acord..dar dupa relatia de 2 ani...am simtit la propriu ca mor!!!!si e greu sa iubesti ..sa fii parasit...si sa suferi!!!au trec 6 luni...cat chin trebuie sa mai suport?????cat????il iubesc si il astept...nu gasesc nici o solutie,,,sunt la pamant si nu stiu ce sa fac?!!!

    1
    1

  • love u dya pe 15 Mar 2010, 14:49
    cat timp doare o despartire....

    ce sa zic...dupa o relatie de 2ani traiata la intensitate maxima,iubire ,,,iubire...iubire...ca in filme la propriu...e greu sa treci peste...nu stiu daca voi trece vreodata..nu vad nici o iesire nu pot trai fara el!!!!au trecut 6 luni de la despartire....si parca e din ce in ce mai greu...sentimentele mele parca sunt mai puternice...nu o sa trec niciodata peste aasta....nu stiu ce o sa ma fac!!!!!

    3
    0

  • anonima pe 14 Mar 2010, 18:56
    pOovesTeSc trIsteTea mEa alTOora

    Suferinta..singuratate..indiferenta..iubire..tradare..toate acestea se tin intr-un lant..cel putin de cand am fost ranita nu mai simt nici o schimbare intre aceste sentimente..Candva am fost si eu fericita si plina de zambet acuma sunt numai lacrimi dureri rani si din toate acestea va iesi ura..Nu va doresc sa treceti prin ce trec eu si altii , doar atata sa fiti fericiti cat mai puteti sa nu va para rau..:(

    1
    1

  • vika pe 11 Mar 2010, 11:12
    e greu

    suferinta poate dura mult timp pina cind tu singur(a) nu-ti ei curaj de a spune Gata sa terminat nu se mai poate asa,dar...................sint cazuri cind nu se primeste nimik cum a fost si la mine mam despartit de un prieten am stat mult timp fara ca sa es unde va sa gasesc pe alt cineva,dar a fost si asa ceva am esit si dupa o perioada de vreme sa zicem ca mam intragostit dar pina laurma nici cu acesta nu amers ne mai vreau pe alt cineva Gata..................

    1
    0

  • aisha pe 7 Mar 2010, 22:39
    suferinta asta

    am fost cu un baiat 6 ani a fost primul meu iubit am tinut si tin la el inca ffff mult am fost virgina la el si pe atunci credeam ca daca esti fata mare la un baiat va trebui sa fie al tau sa nu fi dezonorata in fata lumi credeam ca e o rusine sa te culci cu pers pe care o iubesti cu adevarat in fine nu asta conteaza...cel mai greu imi este ca am facut totul am dat totul am facut pe menajera la el in casa pe bucatareasa ba chiar ii slefuiam masina sa ii dem ca iubirea mea e mare pt el si pot face orice sa ne fie bn dar intr_un timp cand a vazut ca il iubesc a inceput sa minta sa ma insele am iertat am trecut peste numa sa ne fie bn am zis ca e baiat si na........... dar intrecuse masura pana cand a inceput sa dea in me iam iertat si asta dar nu am putut ierta cand am vazut ca defapt avea o fata de nevinovat si un suflet de drac ma lasat pt o fata de 18 ani stiu doar ca nu e o fata atat cuminte dar nu inteleg de ce mai spune ca ma iubeste daca este cu ea nu inteleg ce fel de atitudine au baietzi si defapt ce vrea......... sa fie cu fundu pe 2 scaune hmm nush dativa voi cu parerea

    0
    1

  • rivombrosa pe 7 Mar 2010, 13:21
    cat timp doare.....?

    toata viata doare..........mai ales ca raman amintirile.....................

    7
    0

  • kapsunika_deea pe 4 Mar 2010, 23:25
    eu inca nu pot trece peste despartierea de fostu

    si eu am avut o relatie de mai bine de 1 an si ceva pe langa au mai fost 2 ani in care eu umblam dupa el ... au trecut mai bine de 8 luni de cand m-am despartit de fostu prieten desi el are o alta relatie eu inca nu am putut ca sa-l uit inca ma gandesc la el intruna uneori imi doresc sa merg la el intr-un suflet si sa-i zic tot ce am de zis si ca inca il mai iubesc enorm si as da ori ce ca sa ne inpacam orice ...:( E grea despartirea mai ales knd iubesti !

    1
    0

  • iubirea pe 20 Feb 2010, 11:38
    iubesc si sufar

    sunt casatorita de 12 ani timp in care sotul meu ma inselat de enumerate ori in ultimul timp are o relatie de 2 ani am cunoscut si eu pe altcineva pe care il iubesc din suflet si am plecat cu el am stat o luna cu el dupa care mam intors acasa la sotul meu care ma ameninta ca o sami ea fata a bagat si divortu dar ma preseaza sa ne impacam desi nu e bine am suferit destul dar asta nu ma doare atat de tare cum ma doare ca iubitul meu numai are rabdare sa ma astepte si neam despartit acum vom fi doar prieteni si o sa ma ajute sa trec usor peste divort dar dupa aia ce se alege din mine daca nu o sa mai fiu cu marea mea iubire numai vreau nici o iubire in viata mea o sa ma feresc de ia doare suferi si atunci ptr ce?!ma doare ingrozitor ca mam despartit de cel care il iubesc mult nu o sami treaca niciodata iar sotul nu imi pasa de el

    0
    2

  • anne pe 13 Feb 2010, 00:32
    ....

    Sentimentele sunt efemere, la fel ca florile , la fel ca frumusetea...

    1
    0

  • numai eu pe 29 Ian 2010, 17:30
    asta e viata

    nu stiu daca merita sa plangem pt cineva...iar cel care merita nu ne face sa plangem..!!!si eu am stat cu cineva mai mare decat mine cu 10 ani...totul a fost frumos, cred ca prea frumos..era prea perfect sa fie adevarat,planuri de casatorie si multe altele ...iar intr-o zi nu mi-a mai raspuns la telefon, la msj la nimic...atunci am simtit cum e sa te doara la propriu sufletul incat sa simti ca nu mai ai aer ca el era aerul tau pe care il resprai..atunci am simtit o durere asa de mare incat nu o pot explica si sincer nu vreau sa mi-o aduc de aminte..am trecut cu greu peste si inca nu de tot..motivul nu il stiu nici in ziua de astazi...suntem despartiti de 4 luni si il iubesc si acum din tot sufletul meu, dar nu stiu daca m-as mai intoarce la el numai pt faptul ca m-a facut sa simt ca mi-e jena cu comportamentul meu pe care il aveam dupa ce m-am despartit de el ( msj de dragoste,umiliri) ..acum incerc sa ma gandesc ca totul s-a intamplat cu un motiv anume pt ca d-zeu are grija de noi, poate nu era de mine , mi-e greu pt ca nu este zi sa nu ma gandesc la el, la cum ar fi daca el ar fi aici langa mine dar daca asa a fost sa fie nu ma pot lupta cu soarta.Acum am mai multa incredere in mine si in d-zeu pt ca credeti-ma ca fara ajutorul lui nu mai eram intreaga la minte in ziua de azi....deci fetelor capul sus si aveti incredere in voi si in d-zeu..:*

    2
    1
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod