Barbatii disponibili din viata unei femei

Motivul pentru care cred ca in trecutul fiecarei fete ar trebui sa existe un Don Juan (cerul sa te aiba in paza daca tocmai ai inceput o aventura cu unul!) este acela ca ai sansa sa te vindeci definitiv de visurile romantice (gen Fat Frumos calare pe cal alb). Un Don Juan este incredibil de romantic.

Grija si atentia unui Don Juan sunt demne de veneratie. Va depune la fel de mult zel ca sa seduca o fetiscana cat si ca sa cucereasca o regina a frumusetii. Un Don Juan are multa rabdare. El nu face avansuri fara ca mai intai sa starneasca dorinta. Chiar va sacrifica vreo cateva nopti pentru acest proiect, daca este nevoie - dar rareori este nevoie.

Multi Don Juani scriu scrisori. Trimit, de asemenea, flori si cadouri. Am auzit o data despre un Don Juan care le daruia tuturor fetelor cate un caine urias de plus, inalt de un metru si botezat cu numele sau, care urma sa stea pe patul iubitei si sa-i tina companie. Dupa ce eroului i se dadeau papucii, cainele cu numele lui continua sa se uite luni in sir la ea, plin de repros.

Oricat de prevenita ai fi asupra lui Don Juan, nu este deloc exclus sa cazi in plasa lui ca somnambula, pentru ca are darul sa te faca sa te simti diferita de alte fete.
Iar a incerca sa avertizezi o fata aflata deja in ghearele lui Don Juan este ca si cum ai vrea sa te intelegi cu o hipnotizata. Nu te aude. A incerca sa rupi o asemenea relatie este ca si cum ai vrea sa opresti un proiectil pornit din tun.

Relatia se va termina in doua feluri: ori va obosi el si va pleca in cautarea prazii urmatoare, ori victima lui va obosi sa mai indure atata teroare subtila si va fugi. S-ar putea sa fie nevoie de mai multe tentative, dar in cele din urma va scapa.

Barbatul insurat

Nu este nevoie sa descriu un barbat insurat. Se afla la indemana oricui si poate fi studiat la fel de usor precum musca domestica. Si e la fel de bine venit pentru cele mai multe fete singure ca si guturaiul.

Eu cred, insa, ca e mai periculos de-atat. Nu sotia e aceea care nu-l intelege. Ea il intelege perfect! Cea care nu-l intelege e amanta, care nu pricepe cum de el nu divorteaza.

Nimic mai simplu. Nu vrea sa divorteze. Din cauza copiilor, din cauza bunurilor stapanite in comun si mai ales din cauza ca, in cele mai multe cazuri, nevasta nu-i displace. Poate ca e obosit de ea si faptul ca il intelege perfect, dar in mod fundamental sunt prieteni buni.
Si cu cat prietena il preseaza mai mult, cu cat este mai furioasa si mai inlacrimata, cu atat mai atent se gandeste el la pensia alimentara care ar fi de platit si cu atat se simte mai apropiat si mai prieten cu nevasta, care, simtindu-se in pericol, incepe sa se comporte ca o dulceata.

Cu ce se alege o fata singura de pe urma unei legaturi cu un barbat insurat? Cu foarte putine sanse de calatorie, asta in orice caz.

Dupa cum vad eu lucrurile, solutia este sa ii pastrezi si pe barbatii insurati, insa doar ca pe niste animale de casa. Atata timp cat ei te "folosesc" ca sa-si lustruiasca vanitatea, tu poti sa-i "folosesti" pe ei ca sa-ti condimentezi viata. Am spus "ei" in mod intentionat. Un singur barbat insurat este periculos. Un "buchet" poate fi nostim.

Nu neg in nici un fel faptul ca a lua in serios un barbat insurat si a te indragosti de el este ca si dependenta de droguri - periculos si degradant. Si trebuie sa fii tu atenta pentru amandoi in fiecare clipa, pentru ca s-ar parea ca placerea lui majora este sa te determine sa-l iei in serios si sa te indragostesti!

Dar, in ansamblu, cred ca tu ai carti mai bune.
Chiar daca el are acasa pe cineva care ii va ingriji ranile cand se va termina totul, tu esti libera sa te consolezi cu un barbat mai tanar si mai liber decat el, timp in care el va suferi.

Problema este sa accepti barbatii insurati, dar sa nu te atasezi de ei prea serios. Si sa nu-i iei acasa - prea des. Nu incerca sa te mariti cu vreunul. Foloseste-i in modul placut in care si ei te folosesc pe tine. Sunt o multime in preajma.

Barbatul recent divortat

Acest personaj este deseori supraevaluat ca potential pentru casatorie. A obtinut o hotarare de divort, e adevarat, dar va mai avea de tras pana cand divortul se incheie definitiv. Daca are copii, sunt toate sansele sa se simta in continuare mai degraba insurat. In timpul celor cateva luni dupa ce a parasit caminul conjugal, va fi cu siguranta in stare de soc. Il tii de mana, ii faci de mancare si il asiguri ceas de ceas ca pustii lui nu vor uita cine-i taticu'. Iar el, ce face? Se duce la ei acasa sub orice pretext. Vopseste gardul, repara acoperisul si sta ore in sir de vorba cu ea (discutii despre care pretinde ca sunt "certuri"), multa vreme dupa ce s-ar presupune ca totul s-a terminat.


Atunci cand in sfarsit s-a eliberat si tu crezi ca a sosit vremea sa va legalizati relatia, el crede in sfarsit ca e liber sa se uite dupa alte fete. La urma urmei, tu ii aduci aminte de cumplita perioada de tranzitie, si tot asa. Mai bine considera-l pe barbatul recent divortat un prieten, dar nu te gandi ca problemele tale se vor rezolva doar pentru ca l-ai ajutat sa si le rezolve pe ale lui.

Barbatul mai tanar

Amicul asta este o ocazie de casatorie mult mai buna decat crezi. Stiu vreo patru casnicii in care sotul are cu doi pana la opt ani mai putin decat sotia. In trei dintre ele, fetele sunt tratate ca niste printese, ingrijite, rasfatate si adorate. In cea de a patra, sotia are acelasi statut ca in orice casnicie.

Chiar daca nu vrei sa te mariti cu un tip mai tanar, el poate fi, totusi, un partener minunat, care sa te pastreze vesela si in forma.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod