8 semne că eşti pregătit să iubeşti din nou după o despărţire dureroasă

Majoritatea oamenilor tind să creadă că o nouă relaţie îi poate vindeca de o despărţire dureroasă sau de singurătate.
Cu toate acestea, psihologii susţin că trebuie să existe o abordare delicată în ceea ce priveşte implicarea într-o nouă relaţie cu un alt partener. Numai trecerea timpului ne poate asigura că suntem pregătiţi pentru un nou capitol.

Care sunt semnele care ne pot arăta că a sosit, în cele din urmă, timpul pentru a lăsa pe cineva nou şi special în viaţa noastră?


1. Trecutul nu îţi provoacă sentimente negative

Temerile pe care le-ai avut când te-ai întâlnit cu fostul au dispărut, nervii nu mai sunt acolo şi furia pe care o simţeai faţă de el cândva s-a dus şi ea pe apa sâmbetei. Ai început să vorbeşti despre trecutul tău cu căldură şi recunoştinţă, pentru că ţi-a adus multe lucruri bune. Toate aceste semne îţi arată că ai trecut mai departe, că ai început să te concentrezi asupra viitorului şi pe construirea unei noi relaţii.

2.
Nu îţi este frică de singurătate


Dacă nu simţi tristeţe că eşti singur, nu stai acasă asteptându-ţi marea dragoste şi nu continui să îţi verifici telefonul în speranţa că vei primi mesaje noi din când în când, atunci eşti pregătit să mergi mai departe. În schimb, îţi completezi viaşa cu ceva interesant pentru tine.

3. Ai propriile interese şi prieteni

Când suntem implicaţi într-o relaţie, subcoştient începem să ne adaptăm după interesele partenerului. După despărţire, aceste interese rămân încă la noi. Iar după un timp ai putea să îţi dai seama că nu e ceea ce îţi place, în timp ce alte lucruri care nu au legătură cu el te pot capta mai mult. Începe să faci ceea ce îţi place sau ceea ce ai vrut mereu să încerci. În plus, ai proprii prieteni cu care poţi să comunici fără să fii obligat, ci pentru că într-adevăr vrei să faci acest lucru.
Eşti pregătit pentru o nouă relaţie dacă viaşa ta nu se rezumă la o singură persoană.

4. Nu numai că eşti pregătit să primeşti iubire, ci şi să o oferi

Atât timp cât eşti singur, ai şansa de a stoca atât de multă căldură şi sensibilitate încât ai putea încălzi jumătate din populaţia lumii. Iar în momentul în care înţelegi că nu vrei numai să fii îmbrăţişat şi susţinut, dar şi că tu însuţi eşti gata să faci acelaşi lucru, atunci înseamnă că eşti pregătit pentru o nouă relaţie.

5. Ai o reacţie calmă atunci când vezi alte cupluri

Poţi să urmăreşti din nou serialele favorite de dragoste fără lacrimi şi să fii cu adevărat fericit dacă prietenii tăi se căsătoresc sau îşi fac declaraţii de iubire? Nu eşti gelos pe cei care îşi expun fericirea în faţa ta? Dacă da, atunci eşti pregătit pentru o nouă relaţie.

6.
Vrei să mergi la întâlniri


Gândul că va trebui să vorbeşti încă o dată despre tine şi că vei fi nevoit să iei o altă persoană de la zero nu te mai deranjează, ci din contră, îţi captează interesul? Aceste lucruri se întâmplă odată cu trecerea timpului, iar faptul că îţi regăseşti farmecul şi încrederea de sine arată clar că eşti pregătit pentru o nouă etapă a vieţii tale.

7. Ai puterea de a spune NU

Fiind singur, ai învăţat să îţi trasezi corect graniţele şi acum ştii singur care dintre trăsăturile unui partener se vor potrivi cu ale tale. Poţi spune cu uşurinţă nu oricărei persoane dacă vezi că relaţia cu ea nu va duce la nimic bun. Pentru a nu uita ceva, este recomandat să faci o listă a calităţilor pe care le cauţi la viitorul partener.

8.
Eşti pregătit să faci compromisuri


Limitele tale ar putea fi stricte, dar în acelaşi timp înţelegi că ar putea exista lucruri pe care viitorul partener nu le va plăcea la tine. Eşti pregătit pentru discuţii şi poţi face compromisuri. De exemplu, eşti pregătit să renunţi la obiceiurile proaste şi să adopţi unele bune, să îţi reconsideri părerea în anumite situaţii şi chiar să încerci ceva nou.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod