6 semne că te afli într-o relație matură și frumoasă

Ce înseamnă pentru tine o relație matură? Indiferent de ce tipuri de relații ai avut până în prezent, o relație matură în care doi adulți fac tot posibilul pentru a fi fericiți împreună este dorința multora dintre noi.
Chiar dacă relația nu a ajuns în punctul în care îți dorești, există câteva semne care îți confirmă că ai o relație matură și frumoasă. Acestea te pot îndruma în viața de cuplu. Iată care sunt semnele pe care le poți observa!

1. Nu sunteți un cuplu siamez.


Cu alte cuvinte, aveți hobby-uri. Indiferent cât de mult se iubesc partenerii dintr-un cuplu, hobby-urile nu lipsesc din viața relațiilor mature. Activitățile din afara cuplului demonstrează că ți se pare importantă cultivarea altor aspecte ale vieții tale, ceea ce ajută relația să evolueze.

2. Nu ești îngrijorată în mod constant că relația este pe cale să se încheie.


În general, vă simțiți în siguranță și aveți un element al stabilității în relație. Chiar și atunci când vă certați și spui că ai vrea să te desparți de partener la nervi, știți că nu se va întâmpla asta.

3. Știi care este părerea partenerului în chestiuni importante și viceversa.


Când spunem chestiuni importante ne referim la unde ați vrea să locuiți, ce părere aveți despre căsătorie, dacă ați fi dispuși să faceți terapie de cuplu atunci când lucrurile nu ar mai fi la fel de roz, dacă v-ați dori copii etc. Aceasta nu este premisa perfectă pentru a vă bombarda zilnic cu întrebări foarte importante.
În momentul în care apar aceste subiecte în discuțiile voastre, încercați să nu le evitați, dacă vreți să aveți o relație matură.

4. Țipatul nu face parte din soluțiile voastre pentru a rezolva certurile.


Sau, cel puțin, atunci când începeți să ridicați tonul, amândoi știți când să vă opriți, să reflectați asupra lucrurilor pe care vreți să le spuneți, pentru a nu regreta cuvintele spuse la nervi. Aici intră și jignirea partenerului, care nu este o opțiune viabilă într-o relație echilibrată.

5. Lăudați realizările profesionale ale celuilalt.


Atunci când ești într-o relație fericită și matură, îți dorești ca partenerul să se simtă împlinit cu ceea ce face la nivel personal, chiar dacă acest lucru înseamnă că nu veți petrece atât de mult timp împreună precum ți-ai dori. Aceasta este și dovada că aveți visuri pe care vreți să le realizați și că nu trebuie să-l împingi pe celălalt de la spate.

6. Nu-ți petreci weekendul făcând curat, cât partenerul vegetează pe canapea.


Responsabilitățile casei ar trebui împărțite. Acesta este un semn că fiecare dintre voi respectă relația, timpul celeilalte persoane și casa pe care o aveți împreună.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod