Cea mai sănătoasă ciocolată caldă de casă

În cazul în care nu ai auzit până acum, turmericul este un condiment la mare căutare, datorită beneficiilor pe care le aduce organismului uman.
Acest ingredient minune este o plantă originară din sudul Asiei și, de asemenea, un văr apropiat al ghimbirului. Rădăcina sa poate fi consumată în stare proaspătă, dar este fiartă de obicei, apoi coaptă într-un cuptor fierbinte și măcinată într-o pulbere. Turmericul se regăsește în multe dintre rețetele asiatice pentru gustul său deosebit, dar are și proprietăți benefice medicinale, datorită ingredientul activ pe care îl conține - curcuma. Printre beneficiile aduse sănătății se numără relaxarea inflamațiilor, stimularea circulației pentru protejarea inimii și a creierului.
Și avem și o veste bună pentru tine: poți prepara cea mai sănătoasă ciocolată caldă de casă cu ajutorul acestui ingredient apreciat în toată lumea. Iată cum!

Ingrediente:


1 cană cu lapte
1/2 linguriță de turmeric pulbere
1/2 linguriță de ghimbir pulbere
1/4 linguriță de esență de vanilie / sirop de arțar / miere

Mod de preparare

Dificultate: scăzută

Se adaugă toate ingredientele enumerate mai sus într-o cratiță mică și se amestecă bine, până când se combină toate ingredientele, iar amestecul este unul omogen. 

Se deschide aragazul, la căldură medie spre mare, și se amestecă din nou ingredientele, cu putere, până când începe să apară spuma. Atenție, nu trebuie să permiți compoziției să fiarbă!

În momentul în care obții textura pe care ți-o dorești de la o ciocolată caldă de casă, închide focul și toarnă licoarea magică într-o cană.

Mai trebuie doar să îți iei pătura preferată și să te uiți la un film care merge perfect cu o cană de ciocolată caldă de casă.
Iar dacă ai musafiri sau vrei să faci acest mic deliciu pentru întreaga familie, nu îți rămâne decât să adaugi cantități mai mari de ingrediente, păstrând, bineînțeles, proporțiile folosite în rețetă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod