5 genuri de oameni toxici care îți pun echilibrul în pericol

A menține distanța de oameni toxici este un exercițiu continuu, pe care trebuie să îl faci conștient.
Tentația de a ne angaja în relații superficiale de prietenie poate fi mare în anumite momente ale vieții, însă cu siguranță mai rău faci apropiindu-te de oameni de care mai bine ai sta departe cu orice preț. Nu poți să împiedici răul pe care ți-l fac unii oameni toxici decât dacă recunoști efectele relației cu ei și o închei. 
 

Manipulatorul

Sub fațada unei prietenii, manipulatorul ți se bagă pe sub piele și îți suge toată energia și tot timpul. Sunt greu de gestionat, din cauză că te tratează ca pe o prietenă. Știu ce îți place, ce te face fericită și ce ți se pare amuzant, dar folosesc informațiile astea cu scopuri nu tocmai nobile.
Vor mereu ceva de la tine, iar dacă privești în trecutul relației, o să îți amintești că ai dat mult mai mult decât ai primit. Sunt cuceritori pentru că vor să te folosească. 
 

Negativiștii

Dacă acest cuvânt te-a dus instantaneu cu gândul la cineva care absoarbe toată veselia dintr-o încăpere odată ce îi calcă pragul, pentru că acaparează orice fel de energie pozitivă și revarsă numai pesimism și negativitate, atunci ferește-te cu orice preț. Dacă perspectiva lor este mereu una despre jumătatea goală a paharului, pot injecta frică și grijă chiar și în cele mai insignifiante situații. Un studiu de la Universitatea Notre Dame a arătat că studenți care au stat în cămin cu genul acesta de colegi de cameră au înregistrat o predispoziție către depresie mult mai ridicată decât cei care nu au avut astfel de colegi. 
 

Frustratul

Există un gen de oameni care vrea să vadă că-ți merge rău. Deja genul ăsta nu mai are rost să spunem că trebuie să te protejezi: pur și simplu au satisfacție dacă văd că te afectează ceva, și vor merge oricât de departe pentru asta.
Îi poți identifica rapid, deci debarasează-te urgent de ei. 
 

Evaluatorul

Oamenii care te judecă foarte mult se simt bine când pot să își dea ei cu părerea despre ce e OK și ce nu. Au un stil de a acapara ce îți place cel mai mult pe lume și de a te face să te simți neplăcut pe tema respectivă. În loc să aprecieze ce au de învățat de la alții care sunt diferiți de ei, pur și simplu vor să îi poziționeze pe cei din jur dedesubtul lor. Nu ai nevoie de energia asta în viața ta. 
 

Arogantul

Aroganții din viața ta îți consumă vremea de pomană pentru că văd tot ce faci drept o provocare personală. Aroganța este încredere falsă, și maschează mereu nesiguranțe majore.
Aroganții au performanțe reduse, sunt dezagreabili și au mai multe probleme cognitive decât cei care nu au acest defect. 
 
Oamenii toxici te pot înnebuni de cap pentru că se comportă total irațional. De ce să răspunzi emoțional și să te lași absorbită de genul ăsta de manifestare? Cu cât vezi pe cineva mai sărit de pe fix, îndepărtează-te. Nu ai datoria de a răspunde la un asemenea haos și nici de a rezolva problemele nimănui. Trebuie să fii conștientă și lucidă de fiecare dată când analizezi pe cei din jur, pentru a te înconjura numai de oameni care aduc o influență pozitivă în viața ta. 
 

adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod