Viața lui Whitney Houston în imagini. Fata de aur ar fi avut azi 58 de ani

Whitney Houston a avut o carieră muzicală excepțională și a devenit celebră în toată lumea datorită vocii sale perfecte. Din păcate, drogurile i-au distrus tot ce construise, dar mai ales viața.

Whitney Houston s-a născut pe 9 august 1963, a fost cântăreață, manechin, actriță și producătoare.

Cariera sa s-a bucurat de un succes răsunător de la mijlocul anilor 1980 până la finalul anilor 1990. Whitney a fost unul dintre cel mai bine vânduți artiști și a fost desemnată ca fiind cea mai premiată femeie din toate timpurile.

De unde a pornit...

Inspirată de cântăreții de soul din familia ei, inclusiv mama ei Cissy Houston, verișoarele Dionne Warwick și Dee Dee Warwick și nașa ei Aretha Franklin, Houston a început să cânte muzică gospel la corul bisericii din New Jersey la 11 ani.

Unde a ajuns...

Houston a fost singura artistă care a avut șapte hituri consecutive pe locul 1 în Billboard Hot 100: „Saving All My Love for You”, „How Will I Know”, „Greatest Love of All”, „I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)”, „Didn't We Almost Have It All”, „So Emotional” și „Where Do Broken Hearts Go”. A fost al doilea artist după Elton John și singura artistă care a avut două premii ”No. 1 Album Billboard 200”, în topurile de final de an Billboard Year-End. Albumul de debut al ei, ”Whitney Houston”, a devenit cel mai bine vândut album al unei artiste femei la acea vreme.



Ea nu a avut o carieră doar în muzică! Ea a jucat și în numeroase filme, unele chiar de mare succes, precum „The Bodyguard” în care a primit primul său rol. Coloana sonoră inițială a filmului a câștigat Premiul Grammy pentru albumul anului. Single-ul principal, „I Will Always Love You”, a devenit cel mai bine vândut disc single al unei artiste din istoria muzicii .


Viața tumultoasă a vedetei s-a încheiat fulgerător pe 11 februarie 2012, când a murit din cauze necunoscute la Beverly Hilton Hotel în Beverly Hills, California.

Rapoartele toxicologice ulterioare au arătat că ea s-a înecat accidental în cadă din cauza efectelor consumului de cocaină și a bolii de inimă.

Sursă: wikipedia
Foto: depositphotos/hepta

10 August 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod