Ultimele zile din viața lui Robin Williams: Cum l-au învins demonii cu care lupta

Este greu de crezut că un om care a făcut un maraton și a terminat un concurs IronMan a căzut pradă depresiei. Și totuși, sportul nu l-a putut salva...


Maladia Parkinson constă în deteriorarea treptată a unei mici zone din creier şi afectează mai ales persoanele în vârstă. Boala degenerativă este progresivă, iar simptomele se acumulează treptat, Parkinson fiind o maladie invalidantă, dar cu o evoluţie lentă, notează Mediafax. Zona din creier distrusă joacă un rol important în controlul mişcărilor, pacienţii prezintă gesturi rigide, sacadate şi incontrolabile, tremor şi instabilitate posturală.


În majoritatea cazurilor, primul simptom constă în gesturile ritmice incontrolabile ale mâinilor, capului şi picioarelor, manifestate în special în repaus şi în perioade de stres. Într-o etapă ulterioară a maladiei, poate apărea şi demenţa, care afectează circa 15%-30% din bolnavi. De asemenea, printre simptomele bolii se numără modificări ale personalităţii.

Cauzele apariţiei maladiei Parkinson sunt necunoscute, dar cercetătorii vorbesc despre o asociere dintre factorii de mediu şi cei genetici.
Deşi nu există un tratament contra maladiei Parkinson, simptomele pot fi atenuate şi controlate cu ajutorul unor medicamente.

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, nu se cunoaşte în care dintre cele două faze incipiente ale bolii se afla Williams. Anchetatorii au aflat că actorul a fost ultima oară văzut în viaţă de soţia sa, duminică, în jurul orei locale 22.30, înainte ca ea să meargă la culcare. A doua zi, la 10.30, Susan a plecat din casa lor din localitatea californiană Tiburon, crezând că el încă doarme.
Menajera cupulului l-a găsit zăcând fără suflare în camera lui, o oră şi jumătate mai tărziu, iar după ce femeia a sunat îngrozită la 911, paramedicii au constatat decesul. Era ora 12.02.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 August 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod