Tudor Chirila si Vama, "Pe sarma"

Ce pregatesti din punct de vedere teatral?

Nu prea am chef acum, poate la sfarsitul anului o sa am. Imi joc spectacolele cu mare placere. Nu prea am chef sa fac altceva, m-a acaparat foarte mult albumul si dorinta ca el sa iasa bine si nu se pot face doua lucruri fizic in acelasi timp.

Nu mai am puterea sa si repet acum, chiar daca mi-as dori. Pe de alta parte, vad atat de putine texte, in ultima vreme am vazut foarte putine spectacole care sa te motiveze sa vrei sa spui ceva mai bun in teatru. Piese romanesti tampite, droguri.

Mi-am cumparat niste texte absolut senzationale din America, ale unor dramaturgi de acolo. Mi-am cumparat vreo 20 de piese dintr-o librarie din Singapore, m-am uitat pe ele, sunt foarte misto. Ma intreb de ce oamenii nu cauta piese. Si in teatru, totul vireaza spre o agresiune vizuala cu orice pret. Vreau sa ma duc la teatru sa vad un spectacol frumos vizual, cu actorie simpla, buna de calitate. Se urla mult, se tipa. Am auzit ca la Institutul de Teatru acum, fac scene de filme. Mi se pare o tampenie sinistra. Exista un dramaturg american, pe care-l cheama Neil Simon si daca ii iei opera, poti gasi texte pentru toti anii studentiei.

Stii de ce o sa ai chef la sfarsitul anului?

Ma preocupa ideea unui muzical pentru "Visul unei nopti de vara". Dar trebuie sa ma apuc sa scriu muzica, insa nici asta nu pot sa fac pentru ca nu am terminat muzica pentru album. Nu ma mai grabesc. Sunt fericit, joc "Biloxi Blues", care e un mare succes la Comedie.  Joc "Ferdinand al VIII-lea", am intrerup "Chirita", din pacate, din motive tehnice, dar mie imi este ok cu 2 spectacole.

Nu tin sa joc pana la epuizare, nici nu cred ca un actor trebuie sa joace pe banda rulanta, mai mult de unul, doua spectacole pe an, pentru ca tampesc, pentru ca mijloacele de expresie se termina si trebuie sa acumulezi sau sa nu te arati publicului cu aceleasi mijloace.

Ma si sperie ca nu am chef in perioada asta de teatru (rade), dar cred ca o sa-mi revin.

S-a intors lumea catre teatru?

A, de exemplu, "Biloxi Blues" se joaca cu casa inchisa cu o saptamana inainte. Nu vine lumea la orice spectacol. Nu stiu, pentru noi a fost ok. Si succesul inregistrat cu cele 20 de reprezentatii, in 20 de orase prin tara, in zile de luni, marti, miercuri... adica, foarte bine.

Sa inteleg ca ati fost in turneu?

Da.

"Biloxi Blues" a fost in turneu anul trecut. Se joaca deja de o stagiune jumatate; avem peste 50 de spectacole, e foarte bine.

Cu lumea filmului cum stai? De la "Legaturi bolnavicioase", din 2006, nu te-a mai vazut lumea in filme.

Ca actor trebuie sa fii cautat si sa te aiba cineva in vizor. Nu s-a intamplat sa ma potrivesc pe personajele niciunuia dintre scenariile, nu foarte multe, care se fac la noi. Eu nu am o frustrare in sensul asta, meseria de actor este pe termen foarte lung. Am fost mare chef de film, am primtit acum doua, trei scenarii de scurt metraj, am refuzat un scenariu de lung metraj.

De ce ai refuzat?

Constiinta mea m-a obligat sa refuz pentru ca nu am avut incredere in consistenta proiectului si in posibilitatea tehnica de a se realiza.

Ce rol nu ai accepta sa joci niciodata?

Nu as accepta sa joc scenarii proaste, in principiu, fara poveste sau cu poveste subtire. Pentru mine conteaza foarte mult echipa. Aceasta poate prevala chiar daca scenariul nu e perfect. Cred ca, intotdeauna, un regizor poate schimba un scenariu, intr-un final. N-as accepta roluri proaste, cu replici false, fara consistenta personajului. In rest, sunt deschis oricarui gen de rol si oricarui gen de film.

Care a fost cea mai mare frustrare a ta in timpul facultatii?

Peter Brook spunea ca daca nu faci comedie, nu esti actor.

Si, am avut frustrarea asta in facultate. Eu n-am o infatisare potrivita pentru comedie, poate mai degraba de personaj romantic. Am facut comedie de mi-a venit rau. De exemplu, cu Malvolio am luat premiul UNITER, un personaj pe care initial am vrut sa-l refuz.

Ce ti-ar placea sa joci?

Ma atrag personajele ciudate, bizare, greu de catalogat si incadrat intr-un anumit tipar. M-a atras intotdeauna zona asta in care te poti preschimba, de asta mi-a placut si Malvolio, pentru ca acest rol presupunea sa nu ai nicio varsta. El avea 45 de ani, iar eu cand l-am jucat aveam 28.

Care mai este relatia dintre tine si fostii colegi de trupa?

E un proces in derulare, atat pot sa va spun. In rest, situatia lor nu o cunosc pentru ca nu ne vorbim. De fapt, ei nu-mi vorbesc, dar nici eu nu i-am cautat. Eu nu am resentimente si consider ca toata lumea are dreptate (rade). Adevarul este doar o chestie de perspectiva!

Ce faci cand nu canti?

Nu prea fac decat asta.

Atunci ce ti-ar placea sa faci?

Surffing, (rade),... nu m-am apucat niciodata. Mi-ar placea sa stau pe plaja, sa alerg, sa inot. De fapt, inot foarte mult, e una din preocuparile mele solide. Inot vreo 2,5 km pe zi, fac asta de trei, patru ori pe saptamana.

Cam intr-o ora, trag de mine foarte tare si m-a ajutat foarte mult in ceea ce priveste echilibrul psihic.

Care este cel mai frumos concediu pe care l-ai facut pana acum?

Cred ca ultimul, din Malaysia. A fost foarte frumos. Am fost plecat impreuna cu Andreea, doua saptamani in Malaysia si Singapore. Foarte frumos si prin faptul ca am ajuns pentru prima data in Asia, dincolo de faptul ca era concediu si vacanta si caldura, in timpul iernii. Am plecat exact cand in Romania a inceput viscolul. Contactul cu incredibila lor cultura a fost un "crash", sub toate formele.

In unul dintre interviurile pe care le-a dat Wannabe, spunea ca esti fitos. Are dreptate?

(Rade) Wannabe minte! Wannabe minte si nu ma cunoaste! Henry nu crede ca sunt fitos! Nu inteleg! Eu cred ca, undeva, Wannabe este indragostita de mine, iar eu nu-i fac jocul. E foarte simplu: "Vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acri".

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mitru angelica pe 26 Mar 2008, 14:00
    succes

    dupa iris de voi imi place cel mai tare. sunteti talentati. succes in continuare

    1
    0

  • Anda5 pe 24 Mar 2008, 12:59
    Felicitari!!!

    Imi place mult Tudor, sipot sa spun sincer ca am toate albumele, cumparate si nu downladate, pentru ca in general imi place sa cumpar muzica artistilor care chiar merita!!!Felicitari si abia astept sa pot cumpara un nopu album!!!!:-* Succes mult si astept cu nerabdare un nou concert prin Alba, pentru ca cel mai recent a fost demential, sooper fun, sooper sound....

    1
    0

  • FELIKS pe 24 Mar 2008, 12:47
    VAMA VECHE

    EU SI FICAMEA ADORAM VAMA VECHE II URAM MULT SUCCES LUI TUDOR CHIRILA

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod