Tudor Chirila si Vama, "Pe sarma"

Am inteles ca ati inregistat in Budapesta. De ce ati ales aceasta varianta?

Noi credem ca se inregistreaza mai bine acolo, probabil ca discul va vorbi intr-un final, nu as vrea sa anticipez, dar noi consideram ca am obtinut un sunet mai bun. Parerea noastra conteaza mai putin, in momentul in care discul este pe piata este de vazut ce cred si fanii si se poate compara cu discurile din trecut.

Noi am castigat acolo o experienta absolut senzationala. A trebuit sa fim eficienti pe o perioada de trei saptamani, o perioada medie. S-a muncit intre 10 si 14 ore pe zi, dar eu zic ca ei sunt mai profesionisti, mai bine organizati, studioul mai bine dotat, s-a facut o investitie de un milion de euro in el.

Peter Gabriel a facut un proiect acolo. A adus doi muzicieni si a inregistrat o partitura de orchestra. Noi am ascultat pe net ce s-a produs acolo si ne-a placut foarte mult. Astfel, am zis ca merita sa facem chestia asta. Merita sa incercam, avand in vedere ca financiar vorbind, costurile sunt oarecum comparative. Si ca factor uman, lucrurile au fost mai bune, ma refer la priceperea oamenilor de studiou.

Suntem in an electoral.

Vi s-au facut propuneri sa cantati pentru vreun anumit partid?

In general sunt niste impresari, niste agentii care se ocupa pentu fiecare partid in parte. Ei ne-au sunat sa ne intrebe daca suntem disponibili. Raspunsul a fost NU. Noi nu cantam in campanii electorale. Adica, nu stiu, pe colegii mei nu i-am consultat, dar eu, pur si simplu, nu pot sa fac acest lucru. Daca unul dintre noi nu poate sa mearga intr-un loc si nu poate fizic si nu vrea sa intre in chestia asta, nu cred ca ceilalti ii pot impune, acesta este si motivul pentru care aceasta decizie nu se poate lua colectiv.

Eu am o problema cu chestia asta, nu cred in niciun partid. Ma uitam cum Elton John a cantat pentru Hillary Clinton in America. Probabil ca el crede in Hillary Clinton. Acolo cred ca mizele politice sunt alte, este o alta societate, e vorba si de bani. E adevarat, se castiga niste bani destul de buni in campaniile electorale, dar nu cred ca totul pe lumea asta sunt banii, cred ca atata vreme cat esti sanatos lucrurile merg.

Sunt afaceri pe care le faci si afaceri pe care nu le faci.

Eu cred in pretul de a-mi pierde din aceasta coloana vertebrala. Eu nu vreau sa fiu in piata aia in care se ofera paine si circ. Nu vreau sa fac parte din circul acela ca si artist. Poate ca oamenilor le place, dar la un moment dat isi pun problema: "Uite ma, ca asta a venit sa cante pentru astia!". Pentru zece oameni care isi pun problema aceasta, tot nu merita facut.

Cat de important este PR-ul si marketing-ul pentru imaginea unui artist?

Foarte important. Din pacate, in Romania nu avem oameni pregatiti pentru chestia asta si se intelege foarte prost conceptul de PR, reducandu-se la cateva telefoane si la niste relatii bune cu ziaristii, or lucrurile nu stau chiar asa.

Am vazut ca in ultimul timp, aristii aleg o alta modalitate de promovare a albumului pe care intentioneaza sa-l lanseze. Intai scot o melodie, ii fac videoclip, iar abia la al doilea single si videoclip, se face si lansarea albumului.

Ce parere ai de acestea noua metoda?

La noi s-a intamplat in mod firesc pentru ca niciodata nu era gata albumul.

Cred ca e un lucru bun, pentru ca oamenii se duc sa-si cumpere discul pentru doua single-uri de succes nu pentru unul. Poate sa fie o chestie buna, dar trebuie sa fie si single-urile de succes.

La noi, "Bed for Love", a intrat mai greu si s-a calificat mai greu pentru ca este un cantec in engleza, dar nu ne-am facut probleme. Oricum fanii nostri asteapta discul asta ca pe painea calda si se va vinde cu sau fara single. Si cred ca piesele mai interesante sunt cele pe care nu le-am facut single. Sunt piese de 7 min si jumatate, "Cartita", "Fotomodele" de 5 min jumatate, sunt piese lungi pentru care varianta de radio ar fi la 4 minute si ceva si tot ar fi mult. Varianta la "Pe sarma", pe radio e de 3 minute si 30 de secunde, mi se pare aproape ok.

S-a schimbat relatia ta cu fanii in momentul in care a aparut blog-ul Tudor Chirila?

Ei zic ca da, din punctul meu de vedere nu. Sigur lumea vede o alta parte a mea acolo, pentru ca acolo sunt incercarile mele de proza, sunt fotografiile mele, comentez, nu foarte des, evenimentele din societatea romaneasca care mi se par notabile sau strigatoare la cer si nu pot sa nu am o opinie.

Atunci oamenii te vad altfel.

Dar, din puctul meu de vedere, nu cred ca blog-ul acesta a venit sa castige oameni care nu erau simpatizanti ai stilului si simpatizantii mei ca actor, nu cred ca am rupt in doua. Eu nici nu am incercat sa-l promovez foarte agresiv, nu este un blog care sa fie legat de un mare site sau care sa aiba o campanie in spatele lui, este un blog care s-a creat singur, intotdeauna oamenii au crescut, au fost evenimente care l-au propulsat, apoi iar a cazut, s-au raspandit cateva articole, acum sunt in jur de 23.000 pe luna, tinta mea este sa ajunga pana la sfarsitul anului la 40.000, ceea ce pentru un blog fara sustinere e ok. Sigur, acum exista sustinere mediatica la aceasta campanie, ar fi si pacat sa nu fie asa.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mitru angelica pe 26 Mar 2008, 14:00
    succes

    dupa iris de voi imi place cel mai tare. sunteti talentati. succes in continuare

    1
    0

  • Anda5 pe 24 Mar 2008, 12:59
    Felicitari!!!

    Imi place mult Tudor, sipot sa spun sincer ca am toate albumele, cumparate si nu downladate, pentru ca in general imi place sa cumpar muzica artistilor care chiar merita!!!Felicitari si abia astept sa pot cumpara un nopu album!!!!:-* Succes mult si astept cu nerabdare un nou concert prin Alba, pentru ca cel mai recent a fost demential, sooper fun, sooper sound....

    1
    0

  • FELIKS pe 24 Mar 2008, 12:47
    VAMA VECHE

    EU SI FICAMEA ADORAM VAMA VECHE II URAM MULT SUCCES LUI TUDOR CHIRILA

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod