Transformarea incredibilă a unei actriţe: Ghici cine este acest bătrânel!

b?tr�n
Metamorfoză perfectă: Tilda Swinton s-a transformat într-un bătrân


Tilda şi-a făcut debutul pe marele ecran în 1986, în filmul "Caravaggio", regizat de Derek Jarman, care a primit Ursul de Argint în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. A avut o strânsă colaborare artistică cu Jarman, până la decesul acestuia în 1994, şi a jucat în toate filmele sale. A scris scenariul şi coprodus filmul "Derek", dedicat memoriei lui Jarman, în regia lui Isaac Julien, pe care l-a prezentat la Berlinala 2008, în cadrul secţiunii Panorama.

Swinton şi-a câştigat recunoaşterea internaţională în 1992, cu rolul ei din filmul "Orlando", inspirat dintr-un roman al Virginiei Wolf, şi a devenit de atunci una din cele mai apreciate actriţe, jucând multe roluri, foarte diferite între ele, atât în marile producţii hollywoodiene, precum "Cronicile din Narnia" (2005), cât şi în filmele de artă europene, precum "The Man From London" (2007), în regia lui Bela Tarr, notează agenţia Mediafax.

Cariera cinematografică a Tildei Swinton s-a întrepătruns frecvent cu destinul Berlinalei.

De la debutul ei în "Caravaggio", Swinton a putut fi văzută în 14 filme care au fost prezentate la Berlin, inclusiv în cele care au concurat în competiţia oficială, precum "Julia" (2008) de Eric Zonca, "Cu degetu-n gură" (2005) de Mike Mills şi "Adaptation/ Hoţul de orhidee" (2002) de Spike Jonze. De asemenea, a jucat în pelicula "Trebuie să vorbim despre Kevin/ We Need to Talk about Kevin", de Lynne Ramsay. Tilda Swinton a fost şi preşedinta juriului Festivalului de Film de la Berlin în 2009.


Foto: Daily Mail, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod