Nadia Comaneci - "Gimnastica romaneasca este, in continuare, sus"

Care sunt activitatile pe care le desfasurati acum?

Sunt implicata in foarte multe proiecte, am o viata activa. Calatoresc foarte mult pentru a-mi onora contractele cu diferite companii, dar ma dedic in continuare si actiunilor caritabile, atat in Romania, cat si in State. Prin Fundatia care imi poarta numele incerc sa sprijin tinerele valori atat in sport, cat si in alte domenii si sa conving oamenii sa faca miscare. Pe langa acest lucru, sunt implicata in proiecte pentru sprijinirea celor care sufera de distrofie musculara, copii cu dizabilitati intelectuale, in campanii care lupta impotriva consumului de droguri si in multe alte proiecte.

Nu v-ati gandit niciodata sa antrenati?

Activitatea de antrenor solicita o dedicare totala. Sunt peste sase ore pe zi in care trebuie sa fii in sala, iar eu nu am timpul fizic pentru aceasta profesie, dar prin actiunile pe care le fac sprijin gimnastica si sportul, in general.

V-ati intoarce in Romania, definitiv?

Petrec foarte mult timp in Romania, in curand va fi gata si casa pe care mi-o fac aici, dar deocamdata nu pot sa stau intr-un singur loc mai mult de o saptamana. Programul meu este foarte plin si presupune calatorii foarte dese, deci, in momentul asta, nici macar nu pot sa folosesc cuvantul "definitiv".

Ce trebuie sa faca o gimnasta pentru a atinge performantele dumneavoastra?

Sa munceasca. De asta este nevoie - de foarte multa munca! Mai are nevoie de talent si un pic de noroc, insa cea mai importanta este dorinta de a face lucrurile cat mai bine.

La ce trebuie sa se gandeasca, in primul rand, un parinte atunci cand decide sa isi lase copilul sa faca gimnastica?

Dupa parerea mea, parintele trebuie sa dea ocazia copilului sa practice mai multe sporturi si sa aleaga singur spre ce vrea sa se orienteze. Sportul inseamna, in primul rand, sanatate, fie ca este gimnastica, fie ca este altceva, si orice parinte cred ca la asta se gandeste.

Se spune ca, in trecut, antrenamentele de la Deva erau atat de dure incat, uneori, se ajungea si la bataie. Acesta este un mit sau exista o farama de adevar?

Eu nu pot sa vorbesc decat despre propria experienta si va asigur ca niciodata nu am fost batuta, nici macar cu o palma, la antrenamente. E drept ca antrenamentele erau foarte dure, dar in cu totul alt sens. Nu s-a pus problema de bataie.

In opinia dumneavoastra, care credeti ca sunt motivele pentru care fotbalul este mult mai mediatizat decat alte sporturi, care aduc, la randul lor, multe satisfactii romanilor?

Fotbalul este un sport mai popular, care are foarte multi admiratori, si probabil ca presa tine cont si de preferinta publicului atunci cand alege ce sporturi sa mediatizeze.

"Ariel este secretul rezultatelor impecabile si al performantelor remarcabile. Ariel, campion in domeniul sau - aplauda succesul campioanelor olimpice la gimnastica".
11 Noiembrie 2008
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana.voicu pe 20 Nov 2008, 12:01
    nicoleta

    Merci mult Nicoleta.

    0
    0

  • Nina pe 15 Nov 2008, 03:27
    Interviu sau publicitate?!

    ...mare nebunie!!!Se discuta aici despre interviu sau se face publicitate?!...si-apoi mai ramane sa tapezi nr Cardului Bancar sa sa vezi cum ti se umple contul! ...anyhow...multumim pentru articol,Ileana!

    0
    0

  • isilve pe 12 Nov 2008, 20:48
    Apreciere

    Apreciez acest interviu ca folositor și bine venit. Cele nemulțumite sa faca ele mai mult.

    0
    0

  • nicoleta hantas pe 12 Nov 2008, 20:10
    nadia

    Ileana , te sarut si te felicit pentru realizarea ta. Da , realizare,viu lui pentru ca nu oricine poate sa i ia un interviu Nadiei Comaneci...sa fim seriosi si sa acceptam realitatea. Te sarut si te imbratisez cu mult dor de aici din Beirut...Sper sa ne si vedem cand vin de sarbatorihi hi hi pup o pe cea mica din partea mea si sa fii fericitaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0

  • Maria pe 12 Nov 2008, 17:20
    prim plan

    Sunt neplacut surprinsa de comentariile antecesoarelor mele. Cand este vorba de un om care a spus totul despre tara in care te-ai nascut,si poti spune ca poate multii au cunoscut tara ta numai luind contact cu gimnastica romaneasca-pronuntand numele 'NADIA COMANECI' niciodata subiectul nu trebuie sa devina plictisitor si depasit. Este f.bine ca din cand in cand sa luati interviuri la astfel de oameni de valoare,care au facut cunoscuta tara in care ne-am nascut.

    0
    0

  • ileana.voicu pe 12 Nov 2008, 14:19
    Dragele mele

    Imi pare rau ca materialul vi s-a parut plictisitor, insa trebuie sa aflati cateva lucruri care stau in spatele lui. Acest interviu este pregatit de mai bine de 1 luna de zile, insa, avand in vedere ca Nadia este mai tot timpul plecata, abia acum a avut timp sa-mi raspunda. Poate de aceea vi se pare usor neactual. Consider, insa, ca un interviu cu Nadia Comaneci este intotdeauna binevenit. Multumesc pentru comentarii si sper sa mai discutam si altadata. Ileana

    0
    0

  • rodique pe 12 Nov 2008, 06:43
    deja-vu

    Am un sentiment de deja-vu cad cites interviurile cu Nadia. Sper ca alti ziaristi sa fie mai inspirati.

    0
    0

  • Angela B. pe 11 Nov 2008, 22:24
    Dezamagitor si plictisitor

    Foarte aride intrebarile. Doamna Ileana Voicu Ghinea, v-ati timorat in prezenta Nadiei si doar variatele insipide de mai sus v-au iesit pe gura? Plus ca la majoritatea a mai raspuns si cu alte ocazii, asa ca nimic original. Dezamagitor si plictisitor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod