Matthew Fox - de la Lost la Vantage Point

Asadar, cum intelegeti scenariul. Structura filmului este clara, insa scenariul nu este liniar. Cum v-a fost prezentat initial?


Structura filmului.... A fost dificil de citit. A fost foarte bine scris, a fost original si a avut aceasta tema vazuta din mai multe perspective, pe care, personal, o gasesc foarte interesanta. Ma gandesc foarte mult la el, la cat de diferita poate fi o situatie daca este prezentata din mai multe unghiuri, depinzand de momentul in care se intampla, unde se intampla, dar si de perspectiva pe care o ai.

Cu toate acestea, structura scenariului a fost destul de clara. A inceput cu evenimentul in sine si a continuat cu evolutia lui din mai multe perspective. Am stiut intotdeauna ca acest proiect face parte din categoria celor care te solicita foarte mult, pentru ca exista o multime de moduri in care poti structura filmul, sunt atat de multe moduri in care il poti realiza.

Atunci cand am vazut filmul am fost foarte incantat de ce a iesit. Pete Travis este un regizor foarte destept si dedicat meseriei lui. Mi-a placut foarte mult si "Omagh", filmul pe care l-a realizat inainte. Imi amintesc ca a fost pentru prima data cand am acceptat sa lucrez cu cineva, convins din prima clipa ca va iesi ceva bun.

V-a fost usor sa va puneti in postura unei persoane care este pregatita oricand sa incaseze un glont destinat presedintelui? Este o situatie pe care o puteti intelege?


M-am gandit in general cum este sa fii agent secret. Am mare respect pentru cei care fac aceasta meserie si care gandesc asa.
Cred ca este vorba de loialitate si de foarte mult respect.

Cum influenteaza contractul pe termen lung pe care il aveti cu "Lost", atunci cand vi se propune un alt rol? Ma gandesc ca este limitata, oarecum, aceasta posibilitate.


Da, uneori este frustrant, insa pe de alta parte "Lost" este cel care imi creeaza aceste oportunitati. Asadar, sunt recunoscator pentru ca succesul la nivel mondial, al acestui serial, m-a ajutat in cariera, oferindu-mi oportunitatea de a lucra cu regizori de acest calibru, de a juca astfel de filme si de a face parte dintr-o astfel de distributie. De foarte multe ori mi se intampla sa nu pot onora anumite propuneri, dar este foarte important sa-mi dau seama care sunt prioritatile.

Sunt proiecte la care lucrati care s-au amanat?


Da. Au fost cateva cazuri. Am filmat pentru "Speed Racer" in vara trecuta la Berlin, cu fratii Wachowski si am avut o suprapunere de 3 saptamani intre acest film si "Lost". Atunci cei de la Touchstone, Damon Lindelof si Carlton Cuse, impreuna cu toata echipa din "Lost" m-au ajutat foarte mult. Pentru ca si-au dorit ca eu sa primesc acest rol si-au schimbat programul de filmat pentru ca eu sa vin cu 2 saptamani mai tarziu.
Pentru asta le sunt recunoscator.

Stiti cat va mai dura lucrul la "Lost"?


Din cate stiu mai sunt cateva capitole, iar Damon poate sa-si respecte programul stabilit. Mi-a mentionat el cate ceva.

Pai, spuneti-ne!


Nu pot. Un autocar se va opri in fata hotelului, din el vor sari oameni inarmati, iar eu voi disparea in cateva secunde.

Este aceasta una dintre problemele cu "Lost". Sunteti intotdeauna sacait cu intrebari si nu numai de jurnalisti?


Da. Insa, sincer cred ca telespectatorii care urmaresc "Lost" sunt inteligenti si curiosi, foarte, foarte dedicati si pasionati de aceasta poveste si nu cred ca vor sa stie finalul. Sunt suficient de inteligenti sa stie ca-si vor raspunde la intrebari, insa nu vor sa cunoasca raspunsurile de la inceput... Atunci cand citesc o carte foarte buna sunt ultima persoana din lume care sa citeasca finalul cartii pentru a vedea ce se intampla. Ma las cuprins in povestea capitolelor, rand pe rand, savurez experienta pe care o capata orice persoana atunci cand citeste o carte buna si cred ca acelasi lucru se intampla si in cazul "Lost".

Apropo de fani si de faptul ca ei vin catre dumneavoastra. Observati o diferenta intre cum sunteti perceput atunci cand jucati intr-un film pentru televiziune (aici va vad tot timpul) si atunci cand faceti un rol pentru cinematograf? Exista vreo diferenta intre actorul pe care-l vad la ei acasa, pe micul ecran, si cel pe care-l vad intr-o sala de cinema?


Nu stiu ce sa spun in acest caz.

Dar, totusi, va simt oamenii apropiat de ei. Va agaseaza fanii?


Nu chiar! Am senzatia ca oamenii ma observa pe strada, insa nu simt ca ma invadeaza. In general, ei gasesc anumite momente in care sa vina sa vorbeasca cu noi: "Buna! Sunt un fan inrait!" sau poate spun o gluma.
Insa, nu, nu simt ca... Acesta este al doilea serial pe care o sa-l termin dupa 6 ani si nu am simtit pana acum ca oamenii intra cu picioarele in viata mea, doar pentru ca sunt Matthew Fox.

Exista vreo diferenta intre modalitatea de lucru a fratilor Wachowski si cea de acum?


A fost fantastic. Absolut fantastic, in ambele cazuri. Nu am cuvinte sa spun cat sunt de buni si ca oameni si ca profesionisti. Filmul acesta o sa fie mult diferit fata de tot ce am vazut pana acum. Felul in care se misca actiunea, felul in care este filmat, felul incare a fost montat, este incredibil.

Ati fost surprins de felul in care evolueaza personajul dumneavoastra in actiunea din "Lost" sau ati anticipat?


Nu. Intotdeauna sunt surprins. Eu si Damon vorbim mereu de Jack si terminam discutia vorbind despre povestea in sine. Asadar, sunt lucruri pentru care sunt pregatit.

Cascadoriile din Vantage Point le-ati facut dumneavoastra sau ati fost dublat?


Mi-ar fi placut sa fiu aplaudat in scenele in care s-au filmat cursele cu masini, mi-ar placea mie sa pot conduce asa. (Rade)

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DANIELA pe 25 Sep 2008, 12:04
    Matthew Fox,Lost

    MAI MULT DE 30 ANI NU-I DADEAM. SIMT CA-L CU-NOSC DE CAND LUMEA. CU ACEST ROL S-A FACUT CUNOSCUT BINE DE TOT. E GENUL MEU SAU MAI BINE ZIS:barbatul visurilor noastre...of,of,of...mai,mai... NE MULTUMIM CU PRIVITUL ,DRAGA MATTHEW FOX.

    0
    0

  • ruxandra21 pe 22 Sep 2008, 13:58
    Matthew Fox

    Matthew Fox este un barbat foarte frumos...... il iubesc asa de la distanta :P

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod