La 40 de ani, iubesc din nou

Beatrice Bleont a iubit mai intai baletul, apoi a ales sa fie regizoare. Adivortat de doua ori: de dans si de Claudiu. Puternica, a stiut candsa ia decizii si sa inceapa o noua viata.

Cei din Teatru si Opera, cu care nu a lucrat inca, ii spun Cruella.Dar Beatrice este genul de femeie care nu pune baza pe ce spune lumeasi nuse gandeste la ce da bine pentru ceilalti. Zice ca nu face compromisurisi, in consecinta, nu regreta nimic. Dupa noua ani de balet, a fostobligata sa se indrepte spre alta cariera, din cauza unor accidente lagenunchi. Unul dintre ele a avut loc pe scena Operei, iar celalalt intimpul revolutiei, cand era sa fie impuscata.
Chiar daca atunci si-a rupt piciorul, dupa cinci operatii si patru lunide mers in carje, a mai dansat doi ani.

S-a inscris la ATF, intai la Coregrafie, apoi s-a transferatla Regie si spune ca asta a insemnat un pas inainte. Profesional. Asemnat regia pentru "Jocul de-a macelul", "Romeo si Julieta", "Opera detrei parale", "Macbeth", "Olandezul Zburator", "Cersetorul", "Ivan celgroaznic" si "Nevestele vesele din Windsor", pentru scenele din Romania,dar si pentru scena din Ungaria a Teatrului de vara Zsambek.
Personal,dupa 14 ani de casnicie alaturi de Claudiu Bleont, Beatrice a avut curajulsa aleaga altceva. Spune ca nu voia sa se minta pe sine: "Simteam ca,daca nu fac si pasul asta, pierd un tren". Asa ca, dupa un divort,a ales sa ia viata de la capat alaturi de actorul Doru Rancea.

Te-ai despartit de curand de Claudiu Bleont.
Relatia dintre mine si el a ajuns intr-un moment in care suntemfoarte buni prieteni, iar intre un barbat si o femeie e nevoie si dealtceva. Intre noi nu se putea mai mult. Asa ca am ales despartirea,stiind ca e un drum fara intoarcere. Daca stateam prea mult sa ma gandescce sa fac, ar fi fost prea tarziu. E o senzatie interioara pe care nuo pot explica in cuvinte. A fost ca atunci cand am renuntat la balet sim-am aruncat in regia de teatru.

Nu ti-a fost greu sa iei o asemenea decizie?
Ba da, mi-a fost greu sa plec de-acasa, sa las totul in urma. Am fostcasatoriti 14 ani, e o viata...
Dar stiam ca asta trebuia sa fac. Potspune ca, intr-un fel, s-a incheiat un ciclu. Acum, ne-am revigoratamandoi si ne-am incarcat bateriile. Ne-am indragostit fiecare dealtcineva si nu avea sens sa pastram o relatie asa, doar de ochiilumii. Eu zic ca este extraordinar ca, la 40 de ani, sa pot iubi pecineva ca la-nceput.

In ce relatii ai ramas cu Claudiu?
Suntem prieteni buni. Ma amuz cand imi spune ca are emotii vizavi deo intalnire! Si cred ca vom colabora in plan profesional. Dinu Sararumi-a propus sa lucrez la Teatrul National Bucuresti si, daca isi va daacordul sa regizez Cocosatul de la Notre Dame, voi apela si la Claudiu,si la Andra Negulescu, iubita lui.

Divortul tau a socat pe multi, pentru ca nu se asteptau la asta...
Intr-adevar, a fost ca o bomba, ca sa nu mai zic ca nimeni nu credeaca doi oameni se pot desparti fara scandal. M-au sunat multe persoanecare nu ma cunosteau si m-au felicitat pentru curajul meu de a nu staalaturi de acelasi barbat doar pentru ca am fost mult timp impreuna.

Iar vestea casatoriei?
Care ne cunosc, pe mine si pe Doru, sotul meu, se gandeau ca vom ramaneimpreuna.
In cateva luni ne-am facut planuri de viitor, ne-am cumparato casa langa Bucuresti, iar decizia de a ne casatori a venit de la sine.

Doru e mai mic cu opt ani decat tine. Nu ti-a fost teama de o relatiecu un barbat mai tanar?
Nu. Nu doar ca nu mi-e teama, dar nici nu ma gandesc la asta. Nu-i vorbade o aventura, am cantarit bine lucrurile si stiu bine ce vreau.

Va doriti copii?
Imi pare rau ca nu am facut un copil la 18-19 ani. Atunci e inconstientaspecifica varstei si nu realizezi care sunt responsabilitatile. Acum,daca se va intampla, mi-ar placea unul.

Iti vei pastra numele de Bleont?
Claudiu a sugerat sa-mi pastrez numele, pentru ca asa ma cunoastetoata lumea, si nici pe Doru nu l-ar fi deranjat asta. A fost alegereamea. Dar si Claudiu vrea sa se casatoreasca si doar n-o sa fie doua doamneBleont. Asa ca am luat numele de Rancea, adaugat celui al mamei, Jurian.

Claudiu Bleont se casatoreste luna asta cu Andra Negulescu
14 ani, Claudiu si Beatrice Bleont au trait o poveste de dragoste.
Acumsunt doar prieteni. Desi nu a fost prezent la nunta ei, prin intermediulUnica, Claudiu a urat fostei sotii "multa sanatate, fericire, casa depiatra si multi bani". De fericire are si el parte, alaturi de actritaAndra Negulescu (26 ani). Cei doi au decis sa-si oficializeze relatialuna aceasta, pe 29,la Hotelul Crowne Plaza.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod