Hollywood: Top 10 filmele anului 2012. Vezi cine sunt câştigătorii!

Anul 2012 a fost unul productiv pentru cinematografie. Iată care sunt cele mai bune filme ale anului, alese de Institutul American de Film.

Anul 2012 a fost unul productiv pentru cinematografie. Iată care sunt cele mai bune filme ale anului, alese de Institutul American de Film.

Argo
Regia: Ben Affleck
Distribuţia: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Filmul prezintă planurile CIA de a salva şase americani în timpul revoluţiei iraniene din 1979. Povestea este bazată pe dosare reale, făcute publice de CIA în 1997. Expertul CIA Tony Mendez (Affleck) concepe un plan ingenios pentru extragerea celor 6 de pe teritoriul Iranului.



Beasts of the Southern Wild
Regia: Benh Zeitlin
Distribuţia: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry si  Levy Easterly
Povestea filmului se concentrează în jurul unei fetiţe de 6 ani, Hushpuppy (Quvenzhané Wallis), care locuieşte cu tatăl ei (Dwight Henry) pe o insulă ameninţată de uragane. Când apele invadează insula şi lasă doar ramaşiţe în urmă, Hushpuppy porneşte în aventura vieţii ei.



The Dark Knight Rises
Regia: Christopher Nolan
Distribuţia: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathawy
Ultimul film din seria Batman creată de regizorul Christopher Nolan s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor fanilor.

În ultimul film, The Dark Knight Rises/Cavalerul Negru: Legenda renaşte, Batman îşi întâlneşte cel mai crud duşman, nemilosul Bane (Tom Hardy), cunoscut în benzile desenate ca omul care i-a rupt spatele Cavalerului Negru.



Django Unchained
Regia: Quentin Tarantino
Distribuţia: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio
Django Unchained redă povestea lui Django (Jamie Foxx), un sclav ce trăieşte în regiunea cunoscută ca Deep South, şi a cărui soţie (Kerry Washington) a fost vândută altui proprietar. Când are loc o licitaţie pentru sclavi, intră în scenă Dr. King Schultz (Christoph Waltz), un fost dentist german convertit în bounty hunter (vânător de recompense). Doctorul îl eliberează pe Django, iar în schimbul libertăţii sale acesta va trebui să îi prindă şi să îi omoare pe Fraţii Brittle, un grup de răufăcători pe care doar el i-a văzut vreodată.

În demersul southern, Dr. Schultz îl va ajuta pe Django să-şi recupereze şi soţia de pe plantaţia lui Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).



Les Miserables
Regia: Tom Hooper
Distribuţia: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway
Adaptare după romanul lui Victor Hugo, filmul prezintă povestea lui Jean Valjean, un bărbat sărac, urmărit de poliţie pentru că a îndrăznit să fure o pâine pentru copiii muritori de foame ai surorii sale. Ofiţerul de politie Javert, interpretat de Russell Crowe, este cel care se află permanent pe urmele lui Valjean.



Life of Pi
Regia: Ang Lee
Distribuţia: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain
Ecranizare a romanului scris de Yann Martel, filmul spune povestea tânărului pierdut pe mare într-o mică barcă alături de un tigru pe nume Richard Parker, un urangutan, o hienă şi o zebră.



Lincoln
Regie: Steven Spielberg
Distributie:Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones
Filmul se concentrează pe votarea celui de-al 13 amendament, legea prin care sclavia a fost interzisă în Statele Unite.

Filmul urmăreşte şi relaţia preşedintelui american cu soţia sa, interpretată de Sally Field, şi cu Thaddeus Stevens (Tommy Lee Jones).



Moonrise Kingdom
Regia: Wes Anderson
Distribuţia: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton
Filmul are acţiunea în New England, în anii ’60 şi redă povestea unui cuplu de adolescenţi îndrăgostiţi.



The Silver Linings Playbook

Regia: David Owen Russell
Distribuţia: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence. Robert De Niro
Inspirat de romanul lui Matthew Quick, Silver Linings Playbook spune povestea lui Pat, un fost profesor. Rămas fără casă, slujbă, soţie şi cu "amintirea" unui „sejur” într-o instituţie de boli mentale, Pat revine în casa părinţilor săi şi încearcă să îşi refacă viaţa. Eforturile sale sunt în van până când îi iese în cale Tiffany.



Zero Dark Thirty
Regia: Kathryn Bigelow
Distribuţia: Chris Pratt, Jessica Chastain, Joel Edgerton
Filmul semnat de Kathryn Bigelow spune povestea căutării şi asasinării lui Osama ben Laden.

O analistă a CIA, interpretată de Jessica Chastain, a avut un rol decisiv în depistarea şi uciderea lui ben Laden în mai 2011 de un comando de elită.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod