Cotabita, in concert

Gabriel Cotabiţă se îngraşă în urma tratamentului care-l ţine în viaţă

Gabriel Cotabita si Mihai Pocorschi in 2015
Gabriel Cotabiţă şi prietenul său Mihai Pocorschi, în urmă cu zece ani

Cotabiţă, unul dintre cei mai îndrăgiţi solişti din România

Solistul munceşte foarte mult, are două-trei concerte în fiecare weekend, el încercând să profite de celebritatea câştigată în urma miraculoasei supravieţuiri.
Trebuie amintit faptul că Gabriel Cotabiţă este unul dintre cei mai longevivi solişti din muzica românească. Şi-a început cariera în urmă cu mai bine de 30 de ani şi de atunci a încercat s-o menţină la un nivel ridicat de profesionalism.
Cariera interpretului şi compozitorului porneşte de undeva din perioada gri a anilor '80 şi continuă neîntrerupt până în prezent.

Cu o voce caldă, extrem de mobilă şi puternică a reuşit să reziste şi să domine, ani de zile, showbizul românesc. A avut şi perioade mai grele, în anii '90, când tinerii din România, scăpaţi de comunism, căutau altceva şi aderau la tot ce fusese interzis, muzicienii din generaţia lui Gabriel Cotabiţă au fost obligaţi să se reinventeze. Unii au renunţat o vreme să mai cânte, alţii au scris muzică pentru reclame, dar nu a fost şi cazul lui. Chiar dacă a trecut printr-o perioadă în care nu a mai avut succes, a căutat tot timpul un proiect nou.
Aşa s-a născut VH2, o formaţie care-l include şi pe Mihai Pocorschi şi tot aşa a compus hituri cum ar fi ”Te rog, domnişoară, nu pleca!”, scris în 1991 şi ”Poate că da, poate că nu”, compusă în 1997.
Gabriel Cotabiţă este unul dintre cei mai îndrăgiţi muzicieni din România care încearcă din răsputeri să continue să cânte pentru publicul său.

20 Mai 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod