Cum a încercat președintele Franței să o recucerească pe femeia pe care a înșelat-o

Julie Gayet, femeia pentru care Hollande a abandonat-o pe cea care l-a ajutat să ajungă președinte


Întorși acasă, Hollande o lua vertiginos la vale în sondaje, iar el dădea vina pe ea pentru tot. "Avea nevoie de un țap ispășitor și eu devenisem paratrăznetul lui", scrie fosta Primă Doamnă.

Dar măcar acum, în al 14-lea ceas, Valérie își ia revanșa și îl toacă mărunt pe Hollande. Nu-i iartă nimic, nici bădărănia, nici dezinteresul pentru lumea înconjurătoare: "Șomajul creștea, iar eu trebuia să suport consecințele. Cu fiecare fabrică închisă, cu fiecare știre proastă de la guvern, devenea mai distant și rece. Între timp, în afară de politică, François  nu era interesat de nimic. De nimic și de nimeni. Nu era interesat de literatură, de teatru, de muzică. N-a citit nici măcar una dintre recomandările de carte pe care le-am scris pentru Paris-Match."

Hollande se dovedea, așadar, un bărbat neașteptat de searbăd, de neiubit.

În mod ironic, Valérie descoperea că el avea o aventură.

Iunie 2014. "Ca și cum ar pune sare pe rănile mele, François  continuă să mă agaseze cu mesajele lui. Spune că e pregătit să-mi ceară scuze public. Nu-l cred. Nu mai cred în nicio promisiune a lui. Azi am auzit că revista Closer pregătește un material în care scrie că François  continuă să se întâlnească în secret cu Julie Gayet. O fi adevărat? Mi-a trimis imediat un mesaj și jură că povestea e o făcătură. De data asta, mă asigură el, nu mă minte. Caut în telefon mesajele lui de dragoste de ieri, în care îmi promite că va merge cu mine oriunde voi dori, că tot ce vrea e să trăiască din nou cu mine. De ce ar trebui să-l cred? Situația asta devine absurdă. Sunt multe oglinzi și mult fum și e imposibil de despărțit minciuna de adevăr."

M-am simțit redusă la zero când a sărutat-o pe SégolèneValérie Trierweiler
Dar Hollande nu se lasă.
Între un dineu cu Barack Obama și altul cu Vladimir Putin, el găsește timpul pentru a scrie un alt mesaj, asigurând-o pe Valérie că e iubirea vieții lui. Ea nu crede că el se mai poate schimba. "Abilitatea lui de a spune minciuni a devenit o a doua natură a personalității sale", spune Valérie.

Vara 2014. Circulă zvonuri că Hollande și Gayet vor anunța oficial relația lor. François  face prima mișcare, prin SMS, jurând că aventura s-a terminat și că ea n-a însemnat nimic pentru el. Pentru a treia oară, promite că va dezminți public orice legătură cu actrița, dar n-o face niciodată.

"Astăzi am numărat numărul mesajelor pe care mi le-a trimis ieri. 29! Toate numai vineri. În ciuda programului la minut, președintele scria degrabă mesaje pentru mine. Toate spun același lucru în diferite feluri: mă vrea înapoi.
Răspunsul meu e mereu aceași: m-a strivit, m-a pus la pământ și n-a făcut nimic pentru a mă pune iar pe picioare"
, scrie Valérie.

"Am decis să nu-i mai răspund. Dar nu știu care dintre noi suferă mai tare. El încearcă să afle cum sunt, prin prieteni sau prin fiul meu mai mic, pe care continuă să-l vadă. Vrea să știe ce fac, cu cine mă întâlnesc, ce gândesc. Cel mai surprinzător e că a făcut chiar efortul de a citi cronicile mele din Paris-Match. Acesta este bărbatul care nici măcar nu știa cum se chema emisiunea pe care am prezentat-o o vreme!"
, se minunează Valérie.

Ea vrea să-i reziste, conștientă că astfel îl face s-o prețuiască. Dar până când? François  i-a cerut chiar să se mărite cu el. "Dar e prea târziu", scrie ea. Oare? Sigur?

"Uneori, mi-e dor de el. Mi-e dor de iubirea noastră, de pasiunea noastră fără griji, de orele în care totul părea ușor, când aerul era ușor de respirat.
Dar trecutul nu se mai întoarce niciodată. Sau când o face, e în izbucniri dureroase, care amenință să mă strivească. Au fost prea multe minciuni, prea multe trădări, prea multă cruzime. De ce să risc să le simt din nou? E timpul să merg mai departe."
Semnat: o femeie singură, dar liberă.

 

Citește și: Dosar Eva. Preşedintele Franţei o înşală pe Prima Doamnă cu o actriţă

 

Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Noiembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod