Cristina Spatar: "R&B-ul este dragostea mea"

Cu siguranta, iti amintesti de cea care a fost numita "Regina R&B-ului", chiar daca in ultima vreme a lipsit de pe scena si din viata publica. Motivul Cristinei Spatar este, insa, unul intemeiat: ea pregateste un nou album, care va fi lansat in curand si care abordeaza stilul care a consacrat-o si despre care considera ca o reprezinta. Am dorit sa aflu mai multe nu numai despre surpriza pe care o pregateste fanilor ei, dar si cine este Cristina: o femeie puternica, pasionata (cum altfel?) de masinile puternice, un exponent fidel al zodiei Gemenilor, naturala si totusi, foarte atenta cu look-ul ei.

Ce stil abordezi in noul album pe care il pregatesti? R&B sau se prefigureaza o schimbare? Daca da, in ce va consta aceasta?
Este tot stilul care m-a consacrat: R&B. Pentru ca eu consider ca ma reprezinta in totalitate si... este dragostea mea. Desigur, vor fi influente si din alte stiluri muzicale, precum si colaborari-surpriza despre care inca nu vreau sa dezvalui prea multe.

Cum se va numi noul album si de cat timp lucrezi la el?
Albumul va fi gata peste aproximativ trei-patru saptamani, timp in care voi alege impreuna cu casa de discuri titlul acestuia. Am lucrat destul de mult la noul meu album, pentru ca am vrut sa fie cat mai aproape de perfectiune. Sunt, inainte de toate, o perfectionista!

In ce masura consideri ca te reprezinta acest album?
Dupa cum spuneam si anterior, muzica de pe acest album ma reprezinta in totalitate. Adica, suta la suta! Realizarea acestui material inseamna ca am evoluat in muzica. Sper sa imi pastrez fanii, sa nu ii dezamagesc, dar sa si castig inimile altora. Si sunt convinsa ca se va intampla acest lucru deoarece acest al treilea album este mai bun decat primele! Poate chiar mai bun decat primele doua la un loc! (rade)

Te-ai implicat in scrierea versurilor sau in compunerea cantecelor?
Am avut o contributie mica, dar greul l-au facut cei cu care colaborez. In orice caz, orice particica din acest album poarta amprenta mea clara: traiesc ceea ce cant! Si imi pun sufletul in muzica mea; de fapt, cred ca toti artistii fac asta. Altfel, cum ne-am putea cuceri fanii, si cum am fi noi, artistii, diferiti si speciali fiecare in parte?! (zambeste)

O data cu revenirea ta, ai in vedere o schimbare de stil? Daca da, in ce constau aceste schimbari?
Trebuie sa fii mereu in pas cu moda. Schimbarile nu sunt radicale, dar o sa observati ca am evoluat in aceasta privinta: acum abordez un stil vestimentar cat se poate de simplu: e simplitatea aceea atat de draga frantuzoaicelor - e marca bunului-gust! Si in machiaj incerc sa ma mentin in limitele naturalului; nu vreau sa fac nici un fel de exces. Incerc sa fiu mereu la inaltime in ceea ce priveste imaginea mea: este deosebit de importanta nu numai pentru mine ca artist, cat si ca persoana publica... Iar cei apropiati mie stiu sa aprecieze acest lucru si chiar sa mi-o spuna din cand in cand! Conteaza foarte mult pentru mine...

Cum intentionezi sa iti promovezi noul album?
De promovarea albumului meu se va ocupa casa de discuri Cat Music, cu care am semnat un contract de curand. Sunt convinsa ca, daca lucrez numai cu profesionisti, nu voi avea de ce sa imi fac nici un fel de griji. Este normal sa cred ca albumul va fi promovat prin toate mijloacele posibile: piesa de single va fi pe radio, videoclipul este deja pe TV, si imi doresc sa am si un eveniment de lansare a albumului!

Cele doua albume ale tale, "Ramai langa mine" si "Mesaj de dragoste" nu au trecut deloc neobservate de public. Cum crezi ca va fi primit de fani noul album, dupa o absenta indelungata?
La doar o saptamana de la aparitia clipului am primit zeci de e-mail-uri care m-au impresionat profund si m-au facut sa inteleg ca muzica mea este iubita si asteptata de mult timp; fanii mei nu m-au parasit. Am sa incerc sa fac tot posibilul sa ii pastrez langa mine... Oricum, muzica reprezinta tot ce e mai important in viata mea. Nu as putea sa renunt la muzica, cum nu as putea sa renunt la iubire! Fanilor mei le daruiesc totul: nu numai muzica mea, dar si dragostea mea neconditionata! Stiu, sunt convinsa ca si ei mai iubesc... Mi-au aratat ca nu m-au uitat, chiar daca am lipsit atata timp!

In ce masura ai fi dispusa sa abordezi un alt gen de muzica - unul foarte agreat de public? Cu alte cuvinte, in ce masura ai fi dispusa sa raspunzi rigorilor de ordin comercial?
Din fericire, cred ca muzica mea corespunde din acest punct de vedere: adica, oamenilor chiar le place ceea ce cant, le place R&B-ul. Sunt convinsa ca, intr-o mare masura, este un stil care castiga din ce in ce mai mult teren! Nu stiu insa daca as fi dispusa sa renunt la R&B pentru a aborda alte genuri, sa zicem mai in voga, de exemplu, house! M-as gandi de doua ori inainte de a o face!

In ultimii doi ani, te-ai aflat in Italia. Ce-ai facut acolo?
In ultimii doi ani am calatorit mult in Italia, Belgia, Franta.

Ai urmat cursurile de fotomodele "Flash Publicity". Ce a reprezentat pentru tine aceasta experienta? In ce mod te-a influentat?
Intr-adevar, a fost o experienta de neuitat. Mi-am dorit intotdeauna sa incerc si acest lucru... sa vad cum e viata de fotomodel. Inca nu imi dau seama daca m-a influentat in vreun fel absolvirea acestor cursuri... Cred ca ar trebui ca la aceasta intrebare sa raspunda prietenii mei si cei care ma cunosc de multa vreme...

Am inteles ca, intre altele, esti pasionata de masinile puternice. Daca ai putea avea orice masina, care ar fi aceasta? Care sunt lucrurile care conteaza pentru tine in alegerea masinii?
Am un Jeep BMW X5 de care sunt foarte multumita. Momentan nu ma gandesc sa imi schimb masina, dar, cand o voi face, ma voi orienta catre una din marcile Mercedes, BMW, Porsche Cayene, deoarece iubesc masinile cu motor puternic.

Esti o "fashion victim"? De ce preferi sa iti cumperi hainele din Italia ?
Nu sunt o victima a modei. Insa cred ca italienii cunosc foarte bine femeia si reusesc sa creeze haine pentru orice tip de femeie. De aceea imi cumpar hainele din Italia... In Italia sunt cei mai renumiti designeri vestimentari care m-au facut sa ma indragostesc de creatiile lor. Si, in plus, Italia si Franta dau tonul in moda internationala.

Esti nascuta in zodia Gemenilor si spui ca tu crezi cu tarie in ea. De ce?
Zodia Gemenilor este o zodie puternica. Persoanele nascute sub semnul acestei zodii sunt persoane voluntare, independente, care pot face orice pentru a-si atinge scopurile. Sunt incapatanate si ambitioase. Dar, pentru ca este un semn dublu, exista si reversul medaliei: adica Gemenii sunt si romantici si atasati de tot ce e frumos, si capabili de dragoste!

Pe langa fitness, ce alte reguli de intretinere urmezi?
Nu prea fac sacrificii pentru a arata asa. Pur si simplu, asa sunt eu. Numai ca urmez o dieta echilibrata. Imi place sa fac gimnastica aerobica, si ma odihnesc cat pot de mult. Pe langa toate acestea, se spune ca o femeie este mult mai frumoasa atunci cand este indragostita. Ei bine, este adevarat!

Cum iti place sa iti petreci timpul liber?
De obicei, fiecare clipa libera o petrec cu iubitul meu. Ne intelegem nemaipomenit in toate privintele si nu prea conteaza ce facem atata timp cat suntem impreuna si ne simtim bine!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod