Credibilitatea femeilor in mediul de afaceri

A fost odata ca niciodata... De cate ori nu ni s-au citit povesti, in copilarie? De la bun inceput a fost un fapt evident ca Oprah Winfrey face parte dintre "cei alesi". S-a nascut in 1954, in statul american Mississippi, intr-o perioada in care a fi de culoare era echivalent, de cele mai multe ori, cu proscrierea.

Cu siguranta ca, atunci, nimic nu parea sa anunte extraordinarul parcurs pe care avea sa il ia destinul ei. Aceasta in ciuda faptului ca fetita demonstra uluitoare capacitati de comunicare si invatare, precum si o profunzime cu totul neobisnuita la copiii de varsta ei - ca sa nu mai spunem ca provenea dintr-un mediu considerat "defavorizat".

Astazi, este una dintre cele mai cunoscute, respectate si admirate femei din intreaga lume. De fapt, Oprah Winfrey a devenit o industrie in sine. Prezenta ei la un eveniment asigura din start succesul acestuia si este binecunoscut faptul ca nu-si confirma aparitia pana cand nu planifica si nu verifica totul, cu rigurozitate de ceas elvetian.


Debutul ei in mass-media a avut loc in anul 1971, la postul de radio WVOL. A fost prima femeie afro-americana prezentator de stiri, ea lucrand pana la varsta de 19 ani la postul de televiziune WTFV-TV si doborand si recordul neomologat de varsta: era cea mai tanara crainica din istoria televiziunii, la nivel mondial.

La 13 ani de la debut, in 1984, Oprah a primit o noua provocare: aceea de a prezenta emisiunea AM Chicago. Atunci cand a preluat-o, emisiunea se situa spre capatul clasamentului, din punct de vedere al audientei. Un adevarat rege Midas al timpurilor moderne, dupa numai o luna de zile de cand trecuse la "carma", Oprah a reusit incredibilul: AM Chicago intrecuse in audienta talk show-ul de pe primul loc, "Donahue".

Pana la implinirea unui an de cand preluase aceasta emisiune, proiectul a fost redenumit "The Oprah Winfrey Show". Miracol? Profesionalism? Sansa? Talent? Cate putin din toate, cu siguranta...
Emisiunea s-a mentinut pe locul intai timp de nu mai putin de 18 sezoane, a castigat zeci de premii Emmy, are aproximativ 30 de milioane de telespectatori saptamanal in Statele Unite si este transmis in toata lumea, in peste 111 tari.

In anul 1988, Oprah a pus bazele studiourilor Harpo (Harpo este, de fapt, Oprah, scris de la dreapta la stanga), devenind astfel cea de-a treia femeie din Statele Unite care isi cladea, incet si sigur, un imperiu. Fusese devansata de Mary Pickford si Lucille Ball.

Ce pisc ii mai ramasese de cucerit? Presa scrisa? Nu pentru multa vreme, desigur. In anul 2000, Oprah a lansat publicatia lunara "The Oprah Magazine", care s-a bucurat din start de un succes considerabil si al carei tiraj, in prezent, este de doua milioane de exemplare, depasind chiar si mogulul "Vogue". Incurajata de aceasta reusita, in 2004 a lansat si o revista de design interior, pe care a numit-o "O at Home".


Site-ul ei este unul dintre cele mai vizitate portaluri din lume destinate publicului feminin, avand aproximativ 3 milioane de vizitatori lunar. Cele mai recente si incitante informatii din domeniile de interes general pot fi gasite aici, pentru Oprah Winfrey nemaiexistand, de foarte multa vreme, termenul "imposibil". Aceasta in cazul in care a existat vreodata...

Pe cat de deschisa, comunicativa si exuberanta este in plan profesional, pe atat de "ermetica" devine atunci cand este vorba despre viata ei personala. O copilarie destul de trista, marcata de lipsuri materiale si de problemele decurgand din rasism, o adolescenta zbuciumata si o poveste de dragoste dezamagitoare, cu un barbat insurat care nu a consimtit niciodata sa divorteze si din cauza caruia a suferit imens, Oprah Winfrey isi pazeste cu strasnicie spatiul personal.

Tot ceea ce se stie despre familia ei este strict ceea ce doreste ea sa se vada.
Sotul sau, Stedman Graham, mai tanar decat ea, este un celebru consultant in probleme de management si marketing si a publicat doua carti, aflate pe lista de best seller-uri.

Oare la ce concluzie s-ar putea ajunge? Oprah Winfrey este, cu siguranta, un "alergator de cursa lunga", dar fara singuratatea acestuia. Si-a castigat, incet si sigur, popularitatea si dragostea a miliarde de oameni de pe intreaga planeta. Tinand cont de indrazneala ei, talentul si capacitatea de inovatie, putem spune ca, daca ar aparea vreodata o revista pentru locuitorii de pe planeta Marte, Oprah Winfrey ar fi redactor sef.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriellane pe 20 Nov 2008, 12:29
    impresii

    O.Winfrey,a demonstrat ca este o actrita reusita in lumea afacerilor,a demonstrat ca are un simt acut a-l dezvoltarii afacerilor onlline,eu personal privesc cu o deosibita stima spre personalitatea care a reusit sa se situeze in topul celor mai bogate femei din lume, pe primul loc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod