Coşmar. Fiica designerului Tommy Hilfiger a luptat 19 ani cu boala Lyme

Yolanda Foster (a doua din dreapta) a vorbit deschis despre lupta sa şi a copiilor ei cu temuta boală Lyme


Bacteria transmisă omului prin înţepătura de căpuşă poate produce boala Lyme, cunoscută şi sub numele de "boala cu 1000 de feţe", din cauza varietăţii de simptome pe care le poate dezvolta şi care pot face să fie confundată cu alte maladii. Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar în unele cazuri bolnavii pot paraliza, relatează Mediafax.

Pentru prevenirea infecţiei cu borelioză, specialiştii recomandă populaţiei să distrugă căpuşele în zonele locuite, acolo unde sunt spaţii verzi, să poarte haine cu mânecă lungă şi pantaloni în cazul în care merg în zone cu risc, să se prezinte la doctor imediat după ce o căpuşă s-a fixat pe piele, atât pentru exatragerea corectă, cât şi pentru a afla despre simptome, să meargă la medicul infecţionist în cazul în care în jurul muşcăturii de căpuşe apar roşeaţă şi "erupţie", caracteristice bolii.

Borelioza are tratament care duce la vindecare aproape întotdeauna dacă este corect recomandat şi aplicat de către medic.

Boala poate fi diagnosticată prin probe de laborator, dar nu mai repede de două săptămâni de la înţepătura căpuşelor, notează Mediafax.

Specialiştii menţionează că nu toate căpuşele şi nu în toate teritoriile acestea sunt purtătoare ale microrganismelor borrelia.

Anual, la nivel european, sunt raportate aproximativ 85.000 de cazuri de boală Lyme, potrivit datelor de la Centrul europeran de prevenire şi control al bolilor citate de agenţia Mediafax.


Foto: Hepta, Daily Mail

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • luc pe 15 Oct 2015, 15:09
    infectare borelioza

    Am un prieten care are laborator. Ce mi-a spus m-a pus pe ganduri. Aceste Laboratoare de multe ori nici nu fac analizele si dau buletin normal, dar ce e si mai rau e ca substantele de contrast folosite pt analize le aduc din China si sunt de 2 lei si in plus aparatele lor nu sunt calibrate. Asa ca daca ai facut o analiza nu inseamna ca e real.

    1
    0

  • birta pe 15 Oct 2015, 14:04
    ...si lanțul trofic?

    nici mie nu mi s-a dat vreun diagnostic clar, am vreo cinci diagnostice diferite printre care la cel cu borelioza am iesit odata pozitiv si de vreo doua ori negativ. adica am altceva, doar ca nu se stie ce si de la o zi la alta amortesc tot mai tare si n-am niciun tratament... in fine. ps. nu poti distruge integral o specie, chiar si de capuse,, ca dereglezi si distrugi lantul trofic :) mnoa

    2
    0

  • Alina pe 15 Oct 2015, 12:50
    Moarte capuselor

    Dar eradicati odata pentru totdeauna aceasta insecta de pe fata pamantului! Nu mai putem merge nici la picnic, nici la padure si nici chiar in parcuri fara teama de a fi muscati de acest monstru.Oboseala cronica ma chinuie si pe mine dar n-a fost stabilita nici acum cauza. Fetita mea a fost muscata de 2 ori de capusa si nici ea nu se poate concentra la scoala si la teme. Analize am facut atunci dar au iesit negative. Putem avea incredere in testele astea?

    1
    0

  • marko pe 15 Oct 2015, 12:23
    Infectarea cu borelioza

    Eu cred ca OMS ar trebui sa se implice in distrugerea acestei insecte cat si a depistarii zonelor de impact si macar...sa anunte aidoma focarelor de rabie unde si ce se intampla.

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod