Antrenament BOSU: Ce este şi cum te ajută să ai un corp de invidiat?

Este o metodă care îmbunătăţeşte echilibrul şi te ajută să fii mai conştient de mişcările pe care le faci. Află toate secretele de la un antrenor!
BOSU este un tip de antrenament care îmbină perfect precizia mișcărilor de aerobic cu distracția. În ultimii ani, aceste exerciții au devenit foarte populare în rândurile persoanelor active, care caută să se simtă bine practicând sport. Numele "BOSU" este un acronim de la "Both Sides Up" ("Ambele părţi în sus") sau "Both Sides Utilized" ("Ambele părți utilizate") acest lucru însemnând că instrumentul de fitness BOSU Balance Trainer poate fi utilizat atât ca platformă, cât și sub formă de cupolă.


Care sunt beneficiile acestui tip de antrenament?


Ideal pentru antrenamentele de grup și individuale, BOSU poate fi folosit pentru diverse exerciţii, îmbunătăţind rezistenţa, forţa, echilibrul şi stabilitatea. Izabela Lăcătuș, BOSU Master Trainer și BOSU 3D Xtreme Master Trainer în cadrul World Class recomandă practicarea antrenamentelor BOSU care prezintă mai multe beneficii:

  • Dezvoltă echilibrul, forţa şi stabilitatea
  • Întăreşte zona centrală a corpului
  • Tonifiază toate grupele de mușchi
  • Îmbunătățește flexibilitatea.

În cazul în care ai decis să te antrenezi practicând BOSU, Izabela te așteaptă la clasa de BOSU predată de ea în cadrul World Class.


1. Încălzirea pe BOSU

Antrenamentele de BOSU încep cu exerciții de încălzire, menite să crească pulsul și să pună sângele în circulație. Te poți încălzi cu ajutorul mingii BOSU făcând jogging pe loc, folosind partea concavă a obiectului. Aceasta este o modalitate foarte bună de a-ți pregăti corpul pentru exerciții mai intense, precum și pentru a-ți îmbunătăți echilibrul. Tot pentru a-ţi menține echilibrul, atunci când stai pe minge, Izabela îți sugerează să aduci umerii un pic în față și să îndoi genunchii ușor, fixându-ți, astfel, poziția.

2. Fandări BOSU

Așază mingea BOSU cu platforma în jos. Poziționează piciorul drept în centrul mingii și celălalt în spatele acesteia.
Odată atins echilibrul, îndoaie genunchii într-o fandare până când ambii genunchi formează unghiuri de 90 de grade, iar genunchiul stâng atinge pământul. În tot acest timp, menține trunchiul în poziție verticală și privirea înainte. Inversează mișcarea și revino la poziția de stând în picioare. Repetă exercițiul de 10 până la 15 de ori pe o parte înainte de a trece la cealaltă parte.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod