Ce trebuie să păţească Simona Gherghe şi Bahmu pentru batjocorirea Ioanei Tufaru?

Ioana Tufaru e vedetă TV fără voia ei. Celebritatea i se trage de la mama sa, marea actriţă Anda Călugăreanu, care a murit în floarea vârstei în anii '90, şi de la tatăl său, actorul Dan Tufaru, decedat şi el. Ioana ar fi trebuit să fie cel mai fericit copil din lume, dar, ironia sorţii,e cel mai trist. Rodul iubirii dintre două celebrităţi de pe vremea lui Ceauşescu a eşuat într-un orfelinat, după dispariţia părinţilor.

Viaţa a lovit-o în nenumărate feluri pe Ioana Tufaru. Copil părăsit, a crescut întâmplător într-o lume în care n-a primit niciun fel de ajutor până în ziua în care emisiunile TV de scandal au descoperit o comoară. Faptul că fiica Andei Călugăreanu trăia în mizerie, era supraponderală şi crescuse în condiţii groaznice reprezenta o adevărată vacă de muls audienţă. Şi de aici a început circul.

Ioana Tufaru a fost pusă să slăbească, a fost certată în direct, asta, cică, în scop educativ, a fost prezentată pe post de cobai şi analizată de experţi, mai ceva ca un exponat rar de la o grădină zoologică. Totul a culminat cu emisiunea Acces Direct de la Antena 1, emisiune în care Adriana Bahmuţan şi Simona Gherghe au batjocorit-o în direct pe neajutorata Ioana Tufaru. Asta, demn de reţinut, pe fondul în care posturile de televiziune ale lui Dan Voiculescu se află în mijlocul unei dezbateri europene cu privire la atacurile violente la persoană prin intermediul emisiunilor TV.

Reacţia puternică a opiniei publice a determinat-o pe Simona Gherghe să revină a doua zi şi să-şi ceară iertare în faţa telespectatorilor, dar e oare suficient?

Televiziunea din România s-a transformat într-un monstru. Sunt emisiuni după emisiuni care frizează absurdul, distrug valorile societăţii, atacă ”persoane incomode” şi totul de dragul audienţei. Dacă numărul oamenilor care se uită la o emisiune sau alta e atât de important, de ce nu producem show-uri cu execuţii în direct, lupte pe viaţă şi pe moarte sau sinucideri. Ar face audienţă. Deşi pare exagerat, spre asta se tinde. Se trăieşte într-un paroxism al cifrelor, al punctului de rating care naşte situaţii greu de imaginat.

”Pagina de media” a listat advertiserii care şi-au făcut reclamă în timpul ”linşării” Ioanei Tufaru. Era o vreme când companiile aveau anumite rigori morale, anumite valori pe care le cereau producătorilor de programe în schimbul cumpărării de spaţiu publicitar într-o emisiune sau alta. Astăzi, totul s-a dus. Se aleargă cu disperare după punctul de rating. Nimic nu mai contează, nici măcar viaţa.

Nu ştim dacă Simona Gherghe va suporta consecinţele emisiunii ei. Nu ştim cum va reacţiona CNA-ul, dar acest măcel, acest bâlci grotesc trebuie să înceteze. Reacţia publicului a fost primul pas.



Pe lângă public, şi un coleg de trust al Simonei a pornit un atac fără precedent asupra vedetei. Mihai Bendeac a fost deranjat de ceea ce s-a întâmplat luni în emisiunea „Acces Direct“, pe care o urmăreşte zilnic, şi a sărit să-i ia apărarea Ioanei Tufaru. „Mesaj pentru Simona Gherghe. Lucram. Şi ochii mi-au scăpat pe televizor. Simona, deseară, când ajungi acasă, mai uită-te încă o dată la reportajul de azi cu Ioana Tufaru. Ce simţi? Eu am plâns. Nu am văzut vreodată ceva mai umilitor. Simona, mai eşti OM?... Cu drag, Mihai“, a scris actorul pe Facebook.

În apărarea Simonei Gherghe au sărit mai mulţi jurnalişti, printre care Dan Capatos şi Andrei Nourescu, însă răul era deja făcut: Ioana Tufaru fusese ridiculizată în direct, iar Antena 1 se lăuda deja că a fost lider de audienţă pe segmentul orar în care se difuzează emisiunea „Acces direct“.

Cu toate că au existat şi persoane care i-au luat apărarea, majoritatea românilor au pus-o la zid pe Simona Gherghe. Văzând că foarte multă lume o atacă, vedeta TV a clacat, marţi, în direct. Simona şi-a cerut scuze public Ioanei Tufaru şi a început să plângă. „Nu am vrut niciodată ca Ioana să se simtă umilită, batjocorită sau să creadă că cineva a vrut să râdă de ea. Nu a fost în intenţia mea să râd de oameni“, a spus printre lacrimi Simona Gherghe.

Cum a devenit Ioana Tufaru vedetă?


Fiica Andei Călugăreanu a apărut la televizor pentru prima dată atunci când cântărea aproximativ 200 de kilograme şi avea datorii foarte mari la întreţinere. Pentru a reuşi să-şi acopere cheltuielile, ea a acceptat să apară la emisiunile de scandal.

Oamenii de televiziune au ajutat-o să slăbească peste 100 de kilograme, ca apoi să o pună să se dezbrace şi să danseze la bară, spre amuzamentul acestora. Datorită ratingului pe care acest subiect l-a avut la Pro TV, cei de la Antena 1 s-au gândit să o „fure“ pe Ioana şi să se ocupe ei de soarta ei. Imaginile prezentate de emisiuni precum „Acces direct“ sau „Un show păcătos“ au fost de-a dreptul dezgustătoare, iar Ioana Tufaru batjocorită.

Este bine ştiut că tatăl ei, actorul Dan Tufaru, decedat, avea acte din care reieşea că Ioana suferă de o formă de retard, însă chiar şi aşa, televiziunile o cheamă în continuare şi o pun să-şi facă manichiura şi pedichiura în direct.

În toamna anului trecut, atunci când Ioana Tufaru a apărut pentru prima dată la TV, Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit 21 de reclamaţii referitor la modul în care posturile au difuzat emisiuni în care a fost prezentată cazul acesteia. Emisiunile discutate au fost „Acces Direct“, „Un show păcătos“, ambele de la Antena 1, şi „Happy Hour“ de la Pro TV, notează Pagina de Media.

La acea vreme, Antena 1 a fost amendată cu 50.000 de lei, iar Pro TV a fost taxat cu 30.000 de lei.

Dan Diaconescu, pionierul scandalului la TV


Emisiunile de divertisment depăşesc, pe zi ce trece, limita penibilului şi cad în dizgraţia publicului, din cauza personajelor care sunt invitate. Dacă pe vremea Teodorei Trandafir şi a altor oameni din media care au fost realizatori de astfel de emisiuni, cei invitaţi nu erau ironizaţi şi batjocoriţi, odată cu OTV-izarea României, acest lucru a devenit ceva normal.

În urmă cu mai mulţi ani, Dan Diaconescu regiza diferite scenarii prin care încerca să adugă rating, iar ideile lui s-au dovedit a fi demne de urmat. Rămâne încă viu în memoria publicului faptul că patronul de la OTV a fost luat cu forţa şi băgat, în timpul unei emisiuni live, într-un tomberon, de către Tolea Ciumac. Toată lumea a crezut iniţial că acest lucru s-a întâmplat deoarece Diaconescu îl ataca zilnic pe Tolea la televizor, însă s-a dovedit până la urmă că gestul a fost unul bine pus la punct şi regizat chiar de către Dan Diaconescu.

Alte episoade celebre după care s-au inspirat televiziuni precum Pro TV şi Antena 1, prin emisiunile „Acces direct“, „Happy Hour“ şi „Un show păcătos“, sunt cele despre viaţa şi moartea Elodiei. Televiziunea lui Dan Diaconescu a cunoscut un adevărat succes atunci când se vorbea, seară de seară, despre locul în care s-a ascuns Elodia sau despre faptul că Cioacă a omorât-o pe aceasta şi vrăjitoarele vorbesc cu sufletul ei.

Acum, la aproximativ 7 ani de la dispariţia Elodiei şi OTV-izarea României, toată lumea se declară oripilată de ceea ce se întâmplă în emisiunile de divertisment din ţara noastră, însă nimeni nu face nimic pentru a rezolva această problemă...

7 Februarie 2013
 

Comentariile 51-63 din 63

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marlena pe 7 Feb 2013, 09:52
    Revoltator

    Lipsa de educatie si promovarea non-valorilor contribuie la rating-ul unor emisiuni tv. Cu cit e mai multa mocirla, cu atit creste audienta. Este o cretinizare in masa a societatii ro, se doreste acest lucru. Trotuarele sunt pline de viitoare vedete, sunt turme intregi, ciobanii le mina catre rating si, pentru un dolar gaurit, compromisul este facut. Nu trebuie sa ai carte ca sa ai parte de un asemenea "privilegiu", acela de a ajunge vedeta cu orice chip.

    26
    0

  • Anessia pe 7 Feb 2013, 09:48
    nostalgie

    Sincer, citind articolul imi dau seama ca decizia mea de a nu ma uita la tv de cateva luni decat foarte rar , a fost inteleapta... Unde sunt emisiunile de altadata ?! In epoca de aur (nu am fost fan Ceausescu)chiar daca tv era cenzurata imi aduc aminte de emisiunile de sambata si duminica care imi "smulgeau" zambete si nimeni nu "arunca " cu noroi...In plus, apareau marii actori ai scenei romanesti...

    26
    0

  • Angie pe 7 Feb 2013, 09:32
    Acestea nu mai sunt emisiuni de divertisment si can-canuri murdare si abjecte!

    Terminati cu astfel de emisiuni. Eu una nu le urmaresc niciodata, pentru ca mi-e sila de ele !! Nu fac decat sa batjocoreasca si sa umileasca oamenii! Cand a invitat-o in studio pe Adriana Bahmuteanu, cred ca Simona Gherghe nu s-a asteptat la faptul ca acest spectacol sa fie denaturat astfel. Fiind in direct...e drept ca nu cred ca a mai putut repara nimic...asa ca eu cred ca a fost doar intamplator vinovata de ce s-a intamplat! Cat despre Adriana Bahmuteanu, da ea e marea VINOVATA, pentru ca se stie ca si ei si fostului sot le-a placut sa umileasca mereu oamenii. Ce pedeapsa i-as da eu? Sa nu mai apara in nici o emisiune TV, pentru ca e prea vulgara si prea plina de ea.....Bani slava Domnului are...asa ca ce-i mai trebuie ei un astfel de serviciu?!? Nu e de ajuns ca ne innebuneste in reclama Dry Cooker? De ce s-o vedem mereu ? Eu una deja m-am plictisit de mutra ei! O prefer pe Teo, o femeie de bun simt si pe a Andreea Marin. Fetele astea sunt pline de sarm , simpatice, pline de voie buna si nu au calcat pe nimeni in picioare! Si mai incetati cu can-canurile si manelele si emisiunile kitsch cu barfe ordinare si de cea mai joasa speta! Mai bine puneti emisiuni culturale , interesante decat asemenea chestii! Repuneti-o in drepturi pe Eugenia Voda cu emisiunea ei de pe TVCultural. Asta da , emisiune plina de lucruri frumoase si f.f.f.interesante! Cat despre Ioana Tufaru, mai bine ati ajuta-o sa fie ingrijita corespunzator, sa i se dea de lucru, sa aiba o paine pe masa, sa fie din nou om! Nu va mai bateti joc de biata de ea!Si asta faceti-o in memoria ilustrilor ei parinti. Nu cred ca e atat de greu, nu??? Oricum e mai usor decat sa va bateti joc de ea la infinit! Putina mila si indurare, domnilor!!!

    40
    0

  • oana pe 7 Feb 2013, 09:31
    a gasit ce a cautat

    Hai sa fim seriosi ,aia a umblat numai dupa bani ,pe la emisuni etc ,dar cand s-a dezbracat si se face de rusine peste tot a cui este vina?Sa ii fie ei rusine si ptr ca face numele mamei ei de rusine,din punctul meu de vedere a meritat cu varf si indesat

    16
    16

  • Arion Dumitru pe 7 Feb 2013, 09:06
    mesaj

    Antena un post total lipsit de etica ,dar pentru ca cel ce baga banii furati de la Ceausescu si implicit de la noi, are astfel de angajati e o mitocane,daca cred ca oameni cu judecata apreciaza emisiunile va inselati.Pacat de biata fata, probabil e un pic mai deosebita ca judecata,dar daca o ajutati facetio fara publicitate, bahmiuteanca sa taca ce lectii poate da ea,iar simona e dependenta de banii cacaciosi primiti..

    18
    5

  • simika pe 7 Feb 2013, 09:01
    am ramas fara cuvinte...

    chiar nu se poate da fim oameni? chiar este imposibil sa ajutam pe cineva cum se cuvine, nu cu mare balci si batjocorie?! si TV-ul are o putere manipulatoare...ce vedem, aia devenim! nu m-am uitat la emisiunile cu Ioana, decat poate 2 minute in trecere cu telecomanda spre cautarea altei emisiuni...Ideea e ca alea 2 minute m-au bulversat! Pacat de noi toti, de cultura noastra...se spune ca romanii sunt un popor sfant. Unde e sfintenia in cazul asta?

    9
    1

  • lucia pe 7 Feb 2013, 08:47
    rusine

    Bahmu ,la groapa de gunoi iti e locul! Se vede ca ai crescut in mahala.

    24
    2

  • Andeea Cozma pe 7 Feb 2013, 08:37
    Rusine!

    Emisiunile cu format divertisment, cel putin asa sunt prevazute in grilele de program....au devenit scandal mediatic in toata regula. Pe cine credeti ca intereseaza mizeria s-au curatenia din casa Ioanei Tufar, viata ei, s-au a celor care divorteaza s-au a celor care mor?? Va spun eu, pe cei fara educatie, pe cei care n-au altceva de facut decat sa stea pe "santul" programelor tv gen antena1, antena3, protv, realitatea....etc. Cred ca ar trebui multe dintre televiziunile de top, sa i-a exemplu kanal D ....oamenii aia nu ne intoxica cu crime, sint cu bun simt cand anunta un eveniment monden si nu se lanseaza in jigniri s-au injosirea invitatilor doar de dragul aidientei. Am vazut in Oana Roman o tipa extrem de inteligenta, responsabila, finuta si cu mult respect fata de invitatii ei! Felicitari Oana! Rusine Maruta, Simona si Bahmu!

    19
    3

  • elena pe 7 Feb 2013, 08:17
    tv

    cine va pune sa va uitati la astfel de emisiuni schimbati canalul ca de aia sa inventat telecomanda si nu mai aruncati cu vorbe ca nu sunte-ti mai presus

    10
    17

  • Gheorghe pe 7 Feb 2013, 07:16
    acelasi..

    Este rusinos ce se intampla. Simona, daca nu a fost "în" intenţia ta să râzi de oameni, de ce ai facut-o? Cine te-a obligat?!!??

    26
    2

  • tote marietta pe 7 Feb 2013, 07:16
    Ce rusine.....

    Cum poti sa-ti bati joc de o persoana inferioara tie?Dar s-a dovedit ca cele doua, cu nu pot sa le pronunt numele ,au aratat ca nu mai au nimic uman in ele.Dumnezeu sa le pedepseasca pe amandoua cum stie el mai bine.Doua gunoaie.

    26
    1

  • florentina pe 7 Feb 2013, 06:12
    scandaluri si emisiuni de ....

    Sa nu ajunga ca Huidu ca si el a tot ras si a facut misto. E o vorba cine rade la urma rade mai bine. Ce bine ca nu ma mai uit la tv de aproape 2 ani ca sa nu mai vad politica, cum acceptam sa fim pacaliti si asta chiar in masa prin NLP, sa nu mai vad toape de doi bani care cu cine se combina, emisiuni de scandal etc. Daca mi-ar aduce vreo satisfactie tv-ul as mai zice, dar constat pe zi ce trece ca 90% nu ai ce sa vezi. Asa ca cartile sunt din ce in ce mai mult pasiunea mea.

    24
    0

  • eleonora pe 6 Feb 2013, 23:17
    rusine

    rusine! este o tiganiada, Romania este o tara de tigani, indiferent daca ei apartin de aceasta etnie sau nu. Toti s-au facut tigani, fara bun simt, valori morale si mila. Mila pentru cei nevoiasi, apropiatii nostri ne face sa fim oameni. Pierzind acest atribut ne facem mai rau decit animalele. Deci, Adriana Bahmuteanu si Simona G. s-au decazut singure la nivelul unor maimute coafate si fardate. Nu este pentrui prima data cint aceste femei isi bat joc de alte fiinte umane. Sa nu uite ca asa cum strigam in Univers, asa primim. Bine a facut Prigoana, s-a saturat omul de caracterul de gunoi al nevestei.

    42
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod