„Ce s-a întâmplat cu fața ei?” Amy Schumer vorbește despre boala de care suferă

Cea mai recentă apariție a actriței a atras atenția fanilor, care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la sănătatea ei.
Amy Schumer a apărut recent în emisiunea The Tonight Show cu Jimmy Fallon unde a discutat despre sezonul doi al emisiunii sale, Life & Beth. Cu toate acestea, nu emisiunea a prezentat interes, ci înfățișarea acesteia, în special fața ei care părea teribil de "umflată".

Fanii și-au arătat îngrijorarea și au stârnit numeroase discuții în mediul online pe tema sănătății sale, în speranța de a afla adevărul.

Videoclipul cu ea din show s-a viralizat la scurt timp, iar comentariile fanilor și chiar ale unor medici au fost nesfârșite.

Fanii au început să speculeze


Recentele apariții ale lui Amy Schumer la The Tonight Show și Good Morning America pentru a promova noul sezon Life & Beth au stârnit comentarii despre fața ei care pare "mai umflată".

Speculațiile fanilor se învârt în jurul unei afecțiuni cunoscute sub numele de "fața-lună" (sindromul Cushing), care poate apărea din cauza unor factori precum creșterea în greutate sau retenția de lichide.



În ciuda atenției asupra înfățișării sale, Schumer rămâne optimistă, apreciind interesul și discuțiile din jurul aspectului ei, la care a fost supusă de aproape două decenii în ochii publicului.

Într-un tweet viral, o persoană i-a îndemnat pe medici să comenteze ce cred ei despre sănătatea lui Amy. Mulți experți au intervenit și au vorbit despre această problemă. "Este un steroid pentru tratarea bolilor. Să fim buni și să ne vedem de treburile noastre", a scris unul pe Twitter.

Amy a răspuns comentariilor despre ea


Schumer, în vârstă de 42 de ani, a primit comentariile cu deschidere, răspunzând cu onestitate și umor. Ea le-a mulțumit tuturor pentru feedback, recunoscând că fața ei este mai umflată decât de obicei. Răspunsul ei arată puterea și capacitatea ei de a gestiona criticile cu grație.

"...mulțumesc foarte mult pentru contribuția tuturor despre fața mea! Mi-a plăcut feedback-ul și deliberarea despre aspectul meu, așa cum fac toate femeile, de aproape 20 de ani.

Și ai dreptate, este mai umflat decât în ​​mod normal acum. Am endometrioză, o boală autoimună despre care orice femeie ar trebui să citească. Sunt câteva lucruri medicale și hormonale care se întâmplă în lumea mea chiar acum, dar sunt bine."

Ea a continuat să susțină dragostea de sine: "De-a lungul istoriei, corpurile femeilor abia au fost studiate medical în comparație cu cele ale bărbaților. Replica <totul este în capul ei> este cea mai bună dovadă a acestui fapt. De asemenea, cred că o femeie nu are nevoie de nicio scuză pentru aspectul ei fizic și nu datorează nicio explicație. Dar am vrut să profit de ocazie pentru a susține iubirea de sine și acceptarea corpului în care te afli. Ca orice altă femeie/persoană, în unele zile mă simt încrezătoare și teribil de bine, iar în altele vreau să-mi pun o pungă peste cap. Dar mă simt puternică și frumoasă..."

Ce este endometrioza


Țesutul endometrial nu este la fel ca țesutul din restul corpului.
Din cauza faptului că este implicat în menstruație, acesta se îngroașă, se descompune și sângerează o dată pe lună. Iar acest lucru continuă să se întâmple, indiferent de locul în care este țesutul în corp. În uter, țesutul endometrial desprins părăsește corpul în fiecare lună, în timpul ciclului menstrual. În alte părți ale corpului, acesta se blochează și poate irita țesuturile și organele din jur.

Când se întâmplă acest lucru, se pot forma chisturi și țesut cicatricial. Pentru multe femei, acest lucru poate duce la apariția durerilor în timpul ciclului, relațiilor intime sau chiar tranzitului intestinal și urinării. Ar putea apărea și simptome precum sângerări abundente, oboseală, diaree, constipație, balonare, greață.

Însă această boală este diferită pentru fiecare persoană. Există pacienți care au o stare avansată a bolii și mult țesut cicatricial și nu știu de prezența afecțiunii.
Iar alte persoane au dureri severe.

Cicatrizarea și creșterea țesutului în ovare poate împiedica sarcinile. Procesul normal prin care sperma se deplasează spre trompele uterine nu mai poate avea loc, din cauza faptului că există prea multe distorsiuni structurale. Chiar dacă are loc această deplasare, inflamația prezentă poate duce la o implantare precară sau la o calitate scăzută a oului. Nu toate persoanele care suferă de endometrioză au probleme cu conceperea copiilor.



Foto: hepta
Sursă: brightside
20 Februarie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod