Angelina Jolie, cu bune si rele

Succesul international a venit odata cu rolul pe care l-a interpretat in "Lara Croft: Tomb Rider", in 2001. "Slant Magazin" a scris, referitor la acest rol, urmatoarele: "Angelina Jolie a fost nascuta ca sa faca acest rol". Filmul a avut un succes international de proportii, cu un castig de 275 de milioane de dolari si si-a castigat reputatia de actrita de actiune.

Alaturi de Antonio Banderas, a interpretat rolul Julia Russell in "Original Sin", insa nu a spart nicicum audienta, ba, mai mult, a fost un esec rasunator. In 2002, Jolie a fost Lanie Kerrigan in "Life or Something Like It", povestea unui reporter de televiziune careia i se spune ca intr-o saptamana va muri. "Jolie este excelenta in acest rol", a spus Paul Clinton de la CNN.

In 2003, a reluat rolul Larei Croft, jucand in pelicula "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life". Aceasta pelicula a inregistrat castiguri de 156 de milioane de dolari in box-office-ul international. In acelasi an, Jolie a jucat in "Beyond Borders", un film care ii are in prim-plan pe muncitorii din Africa.

In 2004, Jolie a inceput munca alaturi de Ethan Hawke, in thriller-ul "Taking Lives", pelicula in care a interpretat rolul lui Illeana Scott. Criticile la adresa acestui film au fost amestecate, unora le-a placut, altora nu. "Angelina Jolie interpreteaza un rol in care se vede clar cata experienta are.", s-a comentat la Hollywood.

Tot in 2004, Jolie a avut un mic rol in "Sky Captain and the World of Tomorrow", un SF realizat de Kerry Conran, urmat de "Alexander", pelicula inspirata de viata lui Alexandru cel Mare, in care actrita a interpretat rolul Olympias.

"Mr. & Ms. Smith" este cel mai de succes film, din punct de vedere comercial, in care a jucat pana acum Angelina Jolie. Pelicula spune povestea a doi parteneri de viata care se plictisesc foarte tare impreuna si care aleg sa apeleze la consiliere maritala. Secretele pe care le vor afla unul despre celalalt, cu siguranta, ii vor scoate din starea in care sunt. Castigurile acestei productii s-au ridicat la 478 de milioabe de dolari, in toata lumea.

In 2006, spectatorii au putut-o vedea pe Angelina alaturi de Robert De Niro, in "The Good Shepherd", un film despre inceputurile CIA.

Anul 2007 inregistreaza debutul in cariera de regizor a Angelinei. Productia se numeste "A Place in Time" si este un documentar care prezinta viata a 27 de civilizatii, din intreaga lume, timp de o saptamana. In acelasi an, actrita a interpretat-o pe Mariane Pearl, in "A Mighty Heart", o pelicula ce spune povestea unui reporter de la "Wall Street Journal" care a fost rapit si asasinat. Premiera peliculei a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes, iar aceasta i-a adus actritei al patrulea Glob de Aur si al treilea premiu Screen Actors Guild.

In 2008, o putem vedea pe actrita in "Wanted", o adaptare dupa un roman de Mark Millar, si o putem auzi in filmul de animatie "Kung Fu Panda", in care ii imprumuta vocea personajului Tigress.

Despre Angelina Jolie se stiu foarte multe, iar un singur material nu este suficient. De aceea, ne-am gandit ca saptamana viitoare sa revenim cu partea a doua a acestei povesti.

Ce vei afla atunci? Picanterii despre barbatii din viata ei, totul despre tatuajele actritei si, cel mai important lucru, operele de caritate si misiunile umanitare in care Jolie s-a implicat pana acum.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eda pe 8 Feb 2009, 10:01
    amulete

    stiu k angelina si fostul ei sot jonny lee aveau la un moment dat niste amulete cu sange.fiecare avea mostra din sangele celuilalt in amuleta sa.cine stie mai multe detalii despre asta si stie unde pot gasi poze cu amuletele respective??ms anticipat..:*

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod