Angelina Jolie, cu bune si rele

Cariera Angelinei Jolie


La 14 ani, a semnat cu agentia de modele Finesse Model Management si a prezentat in America si Europa. In aceeasi perioada, a aparut si in videoclipurile multor artisti, precum: Meat Loaf ("Rock & Roll Dreams Come Through"), Antonello Venditti ("Alta Marea"), Lenny Kravitz ("Stand by My Woman") si The Lemonheads ("It's About Time"). La 16 ani, a jucat in prima sa piesa de teatru, in rolul unei tirane din Germania.

In aceeasi perioada, a jucat in 5 filme pe care le-a realizat fratele ei in timpul facultatii, dar cariera ei ca actrita a inceput propriu-zis in anul 1993, cu rolul Casellei "Cash" Reese, din "Cyborg 2". Dupa mai multe roluri nesemnificative, a fost distribuita in "Hackers". In timpul filmarilor pentru aceasta pelicula l-a cunoscut si pe primul ei sot, Jonny Lee Miller.

In 1996, apare in comedia "Love Is All There Is", in rolul Ginei Malacici. Apoi a urmat rolul din "Mojave Moon", unde a interpretat personajul Eleanor Rogby, dar si Margret "Legs" Sadovsky din "Foxfire".

In 1997, Jolie a acceptat rolul din "Playing God". In aceasta pelicula, i-a dat replica lui David Duchovny, care interpreta rolul unui chirurg caruia i s-a ridicat licenta de practica si a intrat in lumea sumbra a criminalitatii, loc in care o intalneste pe Claire, personajul interpretat de Angelina.

Cariera lui Jolie a cunoscut o curba ascendenta dupa rolul Corneliei Wallace, interpretare pentru care a primit Globul de Aur si a fost nominalizata la Premiile Emmy.

In 1998, a primit rolul supermodelului Gia Carangi, din pelicula "Gia". Pelicula aduce in prim-plan o lume plina de droguri, sex si drame emotionale. Pentru acest rol, Jolie a primit o sumedenie de critici bune, toata lumea apreciind daruirea de care a dat dovada in aceasta pelicula.

Atat de mult a marcat-o acest rol, incat, la un moment dat, in timpul filmarilor, l-a sunat pe sotul ei de atunci, Miller, si i-a spus: "Sunt singura. Mor. Sunt lesbiana. Nu o sa te mai vad pentru multe saptamani".

Dupa "Gia", Angelina s-a mutat la New York si a luat o pauza in actorie, deoarece simtea ca nu mai avea ce sa ofere in calitate de actrita. In aceasta perioada, s-a inscris la cursurile universitatii din New York. Initial, a vrut sa invete regie, insa a ajuns la scenografie.

Jolie s-a intors pe platoul de filmare pentru rolul din "Hell Kitchen", in 1998, si a continuat cu "Playing by Heart", pelicula in care a jucat alaturi de Sean Connery, Gillian Anderson, Ryan Phillippe si Jon Stewart.

In 1999, a interpretat un rol in comedia "Pushing Tin", alaturi de John Cusack, Billy Bob Thornton si Cate Blanchett. Apoi a lucrat alaturi de Denzel Washington in "The Bone Collector". Aceasta pelicula a avut castiguri financiale in valoare de 151 de milioane de dolari in toata lumea, insa criticile nu au fost favorabile.

In acelasi an, a interpretat-o pe Lisa Rowe, in pelicula "Girl, Interrupted", o femeie cu grave probleme psihice. Acest film a adus in palmaresul actritei cel de-al treilea Glob de Aur si al doilea premiu Screnn Guild.

In 2000, Jolie apare in primul sau blockbuster, "Gone in 60 Seconds", in rolul lui Sarah "Sway" Wayland. Din cauza criticilor negative la adresa ei, Jolie s-a vazut obligata sa explice ca acest rolisor a venit dupa o munca foarte mare depusa pentru "Girl, Interrupted". In ciuda tuturor comentariilor, pelicula a fost un succes de casa, castigand 237 de milioane de dolari in toata lumea.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eda pe 8 Feb 2009, 10:01
    amulete

    stiu k angelina si fostul ei sot jonny lee aveau la un moment dat niste amulete cu sange.fiecare avea mostra din sangele celuilalt in amuleta sa.cine stie mai multe detalii despre asta si stie unde pot gasi poze cu amuletele respective??ms anticipat..:*

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod