Alec Baldwin spune că nu se simte vinovat pentru moartea Halynei Hutchins: „M-aș fi sinucis dacă aș fi crezut că e vina mea”

Alec Baldwin a declarat că nu se simte vinovat de împușcarea accidentală a directorului de imagine Halyna Hutchins, care a fost rănită mortal pe platoul de filmare.
El spune că altcineva este responsabil pentru că a adus muniție reală la filmări.

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a murit pe 21 octombrie 2021 pe platoul de filmare al western-ului „Rust”, care se filma în New Mexico.

Baldwin, care era actorul principal și producătorul filmului, a vorbit în timpul interviului acordat postului ABC News și despre Donald Trump și George Clooney, care au făcut comentarii cu privire la tragedie.

Citește și: George Clooney a refuzat 35 de milioane de dolari pentru o zi de muncă. Motivul pentru care soția sa l-a sfătuit să nu facă o reclamă


Întrebat de jurnalistul George Stephanopoulos dacă se simte vinovat pentru cele întâmplate, Baldwin a răspuns: „Nu. Nu. Cred că cineva este responsabil pentru ce s-a întâmplat și nu știu cine este, dar știu că nu sunt eu”, a spus actorul.

„Dacă aș fi simțit că eu sunt responsabil, probabil m-aș fi sinucis.
Și nu îmi e ușor să spun asta”, a declarat Baldwin, care este tatăl a șase copii.

El a mai spus că există șanse mici să fie pus sub acuzare, adăugând că are câteva „idei” cu privire la modul în care au ajuns gloanțele reale pe platoul de filmare, dar că nu va face astfel de declarații și că lasă acest lucru în seama anchetatorilor.

În interviul emoționant, în care a izbucnit în lacrimi, starul și-a amintit întâmplările din ziua tragică și s-a aparat în fața celor care l-au criticat.

Printre aceștia se numără fostul președinte american Donald Trump care a sugerat la acea vreme că actorul „poate și-a încărcat singur arma”.

„A spus că am făcut-o deliberat. Când te gândești că lucrurile nu pot deveni mai șocante de atât, apare președintele Statelor Unite care face comentarii despre această situație tragică”, a spus Baldwin.

La începutul lunii noiembrie, și actorul George Clooney a vorbit despre accidentul de pe platoul de filmare.

Armele de recuzită arată foarte realist, motiv pentru care Clooney spune că le verifică de două sau trei ori pentru a se asigura că nu sunt periculoase.

„De fiecare dată când primești o armă cu șase cartușe, o îndrepți spre podea și apeși de șase ori pe trăgaci”, a declarat Clooney, spunând că „e o nebunie să nu faci asta”.
Actorul a mai criticat termenul „armă rece” (cold gun), care ar fi fost folosit pe platoul filmului „Rust” pentru a indica faptul că arma este sigură.

„Nu am auzit niciodată până acum termenul 'armă rece'. Niciodată. Ei vorbesc despre lucruri de care n-am auzit vreodată. Este extrem de enervant. Te scoate din fire!”, a spus Clooney.

Alec Baldwin a spus că „nu ajută deloc” faptul că oamenii își dau cu părerea cu privire la protocoalele pentru folosirea armelor de foc, spunând că el „a folosit armele la fel ca oricare alt actor” și că a respectat întotdeauna protocolul.

Întrebat de ce nu și-a verificat arma, Baldwin a răspuns: „Am fost învățat un lucru cu mulți ani în urmă - dacă am luat o armă și am deschis-o sau dacă am umblat la încărcător, arma este luată și este pregătită din nou”.

„Persoana care se ocupa de armele de recuzită mi-a spus 'Nu face asta.
Un lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că nu vrem ca actorul să fie ultima linie de apărare împotriva unei erori catastrofice de siguranță'. Eram tânăr. Când persoana căreia i-a fost încredințată această misiune mi-a dat o armă, am avut încredere în acea persoană”, a declarat actorul.

El a mai spus că a avut încredere în faptul că ceilalți de pe platoul de filmare își vor face treaba.

Printre aceștia se numără armurierul Hannah Gutierrez Reed și Dave Halls, asistentul de regie. 

„O persoană are responsabilitate să se ocupe de arme”, a adăugat Baldwin. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
3 Decembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod