Un tur al programelor TV, special pentru sarbatori

TVR 3 pentru prima data de Sarbatori

 

  • 23 decembrie - 12.30 - "Sarea in Bucate" (TVR Craiova). Taierea si pregatirea porcului traditional in Oltenia de sub munte, dar si la ses.
  • 23 decembrie - 17.00 - "Draga Mos Craciun" (TVR Iasi). "Tara lui Piticot" este prima destinatie in care face Mos Craciun popas.
  • 24 decembrie - 12.30 - "Sarea in bucate" (TVR Iasi). Pulpa de purcel la  cuptor, impanata cu usturoi si slaninuta, numai buna pentru Craciun.
  • 24 decembrie - 16.00 - "Ajunul de Cracin (1)" (TVR Craiova). Exista zone in Oltenia, mai ales acea regiune numita Oltenia de sub munte, unde traditiile de Craciun se pastreaza nealterate: vedem cum se colinda in seara de Ajun si cum se pregatesc gazdele sa-si intampine oaspetii.
  • 24 decembrie - 17.00 - "Hai feciori cu dubele" (TVR Timisoara). Spectacol de colinde.
  • 24 decembrie - 20.00 - "Ajunul de Craciun (2)" (TVR Craiova)
  • 25 decembrie - 16.00 - Reporter TVR 3 (TVR Iasi). Cum petrec romanii plecati in strainatate sarbatorilor.
  • 25 decembrie - 17.00 - "Colinde, Colinde" (TVR Bucuresti).
    Inregistrare de la Sibiu.
  • 25 decembrie - 19.00 - "Sarbatorile de Craciun in satul/orasul de azi"(TVR Cluj). Invitati: Eleonora Sava-etnolog, Sanda Teotisan – studenta Etnologie
  • 25 decembrie - 20.00 - "Dor de acasa" (TVR Iasi). De Craciun, ai intalnire cu Chirita.
  • 25 decembrie - 22.00 - "Pe Mures si pe Tarnave" (TVR Tg. Mures). Invitati: Valeria Peter Predescu, Ionut Fulea si Mariana Deac, Ciprian Istrate, Leontina Pop si altii.
  • 26 decembrie - 17.00 - "Colinde, colinde" (TVR Bucuresti). Inregistrare de la Sibiu.
  • 26 decembrie - 19.00 - Festivalul national al datinilor de Craciun (TVR Craiova).
  • 26 decembrie - 20.00 - Concert Gospel (TVR Timisoara).
  • 26 decembrie - 22.00 - "Pe Mures si pe Tarnave" (TVR Tg. Mures). Invitati: Valeria Peter Predescu, Ionut Fulea si Mariana Deac, Ciprian Istrate, Leontina Pop si altii.


Mos Craciun vine pe Calea Victoriei


Mbela, Roxana Iliescu, Oreste, Livia Dila si Laura Andresan alaturi de Paula Seling, Bambi, Daniela Gyorfi, Mihai Traistariu, Ovidiu Lipan Tandarica, Nico, Andreea Antonescu si Aurelian Temisan vor fi invitatii matinalului "710", de la B1 TV. Lorette vine sa impartaseasca din diversele ei secrete de sarbatori, iar Mihai Albu le da lectii de stil doamnelor care vor sa fie seducatoare de Craciun.
 
Aurora Liiceanu vorbeste despre o necunoscuta pentru multi dintre noi: psihoza cumparaturilor de sarbatori.

Pe datele de 22 si 24 decembrie, Alina Stancu, moderatoarea emisiunii "Povesti de viata", aduce in fata telespectatorilor doua cazuri induiosatoare: cel al unui baietel care iubeste pictura, dar nu isi poate folosi mainile, deoarece sufera de o grava malformatie a acestora si cel al unei fetite sarace din Voluntari.



Dinu Maxer si sotia lui incearca sa il ajute pe baietel sa isi urmeze visul, iar cel de-al doilea caz este sustinut de grupurile Bim Bam si Meloritm.

Ignatul se va filma în curtea unui gospodar, care va exemplifica si va vorbi despre acest ritual, considerat barbar de catre unii. Printre ceilalti invitati ai editiei din ziua de Craciun sunt: Carmen serban, Mioara Lincan, Heaven, Tavi Colen, Bandidos si Aneta Stan. Ei vor vorbi despre traditiile de Craciun din anumite zone ale tarii.

Responsabila cu magia este trupa Cirque du Soleil. "Quidam", difuzat pe 24 decembrie, va transpune intr-o lume fascinanta si ireala. Muzica fermecatoare, costumele splendide si acrobatiile din belsug sunt ingredientele acestui spectacol fantastic care intrece orice imaginatie.

In prima zi de Craciun, de la ora 22.00, puteti afla povestea lui Varekai. Incredibilele performante pe care le ating profesionistii Cirque du Soleil si in Varekai sunt pastrate in aceasta inregistrare pentru televiziune si hipnotizeaza telespectatori din lumea Intreaga, intocmai ca un show live.

Documentarul "Run Before You Fly", programat pe 28 decembrie, la 23.00, combina amintirile creatorilor companiei din Quebec cu marturiile profesionistilor din aceasta industrie.
Succesul uimitor de care se bucura Cirque du Soleil si puternica influenta sociala si artistica de care beneficiaza compania astazi sunt povestite cu mult umor si caldura.

Nicoleta Vascan face, pe 22 decembrie, la "Animus si Anima", terapie prin credinta, iar pe 23 decembrie va avea o editie speciala dedicata regretatei Anca Parghel. Atunci ai ocazia sa asculti colinde de pe ultimul album al marii artiste. Editia de pe 24 este dedicata pildelor de Craciun si pe 25 poate incepe petrecerea in familie! Catalin Crisan, alaturi de sotie si de cei doi copii, va interpreta melodii binecunoscute din repertoriul sau.

Pe 23 decembrie, Roxana Iliescu si Nzuzi Mbela fac un "6! Vine presa", in care vor dezbate tema "Filmul romanesc de-a lungul timpului". Invitati in platou vor fi Mircea Diaconu, Mircea Albulescu si Dan Pita.

Un articol de Ileana Voicu Ghinea 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod