Ce trebuie sa stii daca ajungi in Grecia

Mult vizitata Grecie are si ea tainele ei, care ar trebui cunoscutede un turist care intentioneaza sa calatoreasca aici. In primul rand,e bine de stiut ca Romania nu mai are Birou de Promovare Turistica inaceasta tara de cateva luni, deci nu mai ai unde te adresa in caz cavoiai sa aflati ceva despre Atena. Singura solutie ramane Ambasada.

Grecia are poate cele mai mici preturi dintre tarile din spatiulSchengen. Valoarea unui euro este egala cu 340,75 drahme, dar daca nuesti atenta, comerciantii rotunjesc la 350.
- la cumparaturi se poate negocia;
- bautura specifica: Ouzo, care se face alba cind se adauga apa;
- bucataria este cu tendinte turcesti, cu kebab, souvlaki si inclusivcu sarmale (fara carne), ghiveci, musaka, ciorba de burta.

Informatii oficiale se pot obtine de la: www.gnto.gr, site-ul Ministeruluide Turism.

Reduceri la magazine sunt in perioadele de sfarsit de sezon, astainsemnand de fapt ca noile colectii sunt introduse cu pret dublu sila final de sezon se apropie de valoarea reala.
Dupa ce se apropie deepuizare, restul marfii se da in regim de "second hand". Oricum, mareamajoritate a produselor sunt facute in Romania sau Bulgaria si este greusa gasesti ceva cu adevarat impresionabil.

Preturile sunt convenabile: un bilet de autobuz 150 Drh; o paine 160 Drh;un ou 45 Drh.

Obiecte traditionale sunt multe, existand o retea de vanzare completa,inclusiv cu zone amenajate (strazi) in regiunea cea mai populara:Plaka. Aceasta se afla in imediata apropiere a Acropolelor si se numesteasa din cauza ca strazile sunt placate cu marmura si este un pic maipitoreasca din cauza ca pastreaza aerul anilor '30.
Nu spectaculos,dar fata de restul orasului, care a fost construit in anii '60-'70 siin acelasi stil, reprezinta ceva mai deosebit. Insa zona este intensturistica si mai mult de o cafea nu este recomandat sa consumi, dincauza preturilor exaggerate si a aglomeratiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod