Turneu national Johann Strauss Ensemble in Romania

Theresa Krugl (soprană) și Thomas Weinhappel (bariton) vor cânta alături de Russell McGregor și Johann Strauss Ensemble la București. Vești bune pentru melomani! Pe 21 decembrie, Theresa Krugl (soprană) și Thomas Weinhappel vor urca pe scena Sălii Palatului alături de Russell McGregor și Johann Strauss Ensemble.
Theresa Krugl (bariton) are 22 de ani și s-a născut în Germania. A început să cânte de la 15 ani. Face parte din Corul Audi Jugendchorakademie din 2008 (anul în care a fost înființat acest cor). Studiază canto classic la Viena cu Prof. Gabriele Lechner. „Faptul că fac parte dintr-un cor a contat mult pentru educația mea muzicală. Am învățat că muzica nu înseamnă doar multă muncă, ci și multă distracție”. În ceea ce privește preferințele musicale, Theresa a declarat: „Sunt fascinată de vocea magică a Editei Gruberova, de exemplu. Atunci când o ascult, am impresia că a cânta este cel mai simplu lucru din lume. Îmi place energia și vocea întunecată a Annei Netrebko. Diana Damrau are o tehnică excepțională, cred că ea ar putea interpreta orice rol de soprană din operă”.

Pentru concertul de la Bucuresti (Sala Palatului, 21.12.2013, ora 19.30) s-au pus in vanzare bilete la urmatoarele categorii de pret: VIP: 260 Ron; Categ 1: 210 Ron; Categ 2: 160 Ron; Categ 3: 110 Ron; Categ 4: 70 Ron. Acestea se gasesc la Sala Palatului, Teatrul National Bucuresti, Unirea Shopping Center (etaj 2) si online pe vreaubilet.ro, bilet.ro,  ticketnet.ro, eventim.ro, bilete.ro sau in oficiile Postei Romane si in magazinele INMEDIO si Germanos semnalizate Bilete.ro.

A devenit deja o traditie pentru publicul roman sa se intalneasca, in preajma Craciunului, cu „regii valsului vienez”.
Pentru al 9-lea an consecutiv, Orchestra Johann Strauss Ensemble ii invita pe spectatori la o calatorie in pasi de vals, polka sau mazurka, sub bagheta magica a extraordinarului Russell McGregor. Spectacolul inseamna o incursiune in lumea celor mai faimosi compozitori ai lumii, precum Strauss, Lehar, Beethoven, Haydn, Mozart si Schubert, dar include si celebrele teme de Craciun ale lui Johann Sebastian Bach precum si colinde arhi-cunoscute, interpretate in engleza, germana sau romana.

Dirijor al Orchestrei Palatului Schonbrunn din Viena, violonist virtuoz si un adevarat showman, Russell McGregor a susținut concerte pe numeroase scene internationale, alaturi de diferite ansambluri si orchestre si a colaborat cu nume importante ale muzicii, precum Luciano Pavarotti, Ildiko Raimondi, Placido Domingo si Jose Carreras.

Russell McGregor foloseste in concerte o vioara fabricata de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, aceasta fiind “sora mai mica” a violei care i-a apartinut lui Wolfgang Amadus Mozart. Nascut in Oxford (Anglia), Russell a copilarit si a facut primi pasi in muzica in Australia . In 2013, muzicienii au sustinut un turneu australian care s-a bucurat de un real succes, totul culminand cu spectacolele sustinute la Brisbane si Sydney . La finalul turneului, Russell și orchestra pe care o conduce au fost supranumiti „Regii Valsului”.

In prezent, Russel locuieste in Austria , tara care l-a adoptat si i-a recunoscut meritele artistice.

Orchestra Johann Strauss Ensemble a fost fondata in anul 1985.  In cadrul orchestrei au fost cooptati unii dintre cei mai talentati muzicieni din Austria .
Sunt de nationalitati diferite, dar ii leaga seriozitatea, experienta si dragostea pentru muzica, absolut toti muzicienii avand colaborari anterioare cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg .

Johann Strauss Ensemble este una dintre puţinele orchestre din lume care a primit aprobarea urmasilor celebrului compozitor sa cante in capela familiei Strauss. Soundul tipic austriac este pigmentat cu o portie zdravana de umor, asa cum Strauss insusi obisnuia sa faca in urma cu un secol si jumatate, atunci cand isi asternea Viena la picioare cu elegantele sale valsuri.
 
Si in acest an, directorul artistic al turneului este Erich Buchman. Ca de fiecare data, el este responsabil cu alegerea pieselor originale din repertoriul familiei de compozitori Strauss. Erich Buchman promite ca multe dintre acestea vor fi interpretate de Johann Strauss Ensemble in premiera pentru Romania .

Turneul national de anul acesta se desfasoara in perioada 12 - 21 decembrie si cuprinde urmatoarele orase: Timisoara (Filarmonica Banatul, 12.12.2013, ora 19.00), Arad (Teatrul Ioan Slavici, 13.12.2013, ora 19.00), Oradea (Teatrul Regina Maria, 14.12.2013, ora 19.00), Cluj (Casa de Cultura a Studentilor, 15.12.2013, ora 19.00), Targu Mures (16.12.2013, Palatul Culturii), Brasov (18.12.2012, Sala Patria), Sibiu si Bucuresti (Sala Palatului, 21.12.2013).

Pentru concertul de la Timisoara (Filarmonica Banatul, 12.12.2013, ora 19.00) biletele costa: 60 Ron, 80 Ron, 100 Ron, 120 Ron.
Acestea se găsesc la caseria Operei, la casa de bilete a Filarmonicii Banatul, in reteaua Bilete.ro, la oficiile Postei Romane semnalizate „bilete.ro” si la magazinele InMedio.

Pentru concertul de la Arad (Teatrul Ioan Slavici, 13.12.2013, ora 19.00), biletele costa: 80 Ron, 100 Ron. Acestea se gasesc in reteaua Bilete.ro, la oficiile Postei Romane semnalizate „bilete.ro” si la magazinele InMedio.

Pentru concertul de la Oradea (Teatrul Regina Maria, 14.12.2013, ora 19.00) biletele costă: 40 Ron, 60 Ron, 80 Ron, 85 Ron, 100 Ron. Biletele se gasesc la casa de bilete a Teatrului Regina Maria, in reteaua Bilete.ro, la oficiile Postei Romane semnalizate „bilete.ro” si la magazinele InMedio.

Pentru concertul de la Cluj (Casa de Cultura a Studentilor, 15.12.2013, ora 19.00) biletele costa: 80 Ron, 100 Ron. Acestea se gasesc la casa de bilete a Casei de Cultura a Studentilor, la Agentia teatrala, in reteaua Bilete.ro, la oficiile Postei Romane semnalizate „bilete.ro” si la magazinele InMedio.

Pentru concertul de la Targu Mures (Palatul Culturii, 16.12.2013, ora 19.00) biletele costa: 40 Ron, 60 Ron, 80 Ron, 100 Ron, 120 Ron. Acestea se gasesc la casa de bilete a Palatului Culturii, in reteaua Bilete.ro, la oficiile Postei Romane semnalizate „bilete.ro” si la magazinele InMedio.

Pentru concertul de la Brasov (Sala Reduta, 18.12.2013) biletele costa: 100 Ron, 150 Ron.
Acestea se gasesc la casa de bilete a Salii Reduta, la casa de bilete „Xerox” (vis-à-vis de magazinul Star, langa OPT Bank), in reteaua Bilete.ro, la oficiile Postei Romane semnalizate „bilete.ro” si la magazinele InMedio.
 
Pentru concertul de la Sibiu (Sala Thalia, 20.12.2013) biletele se gasesc la Agentia Teatrala si la sediul ziarului „Turnul Sfatului” in Piata Mica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod