Turismul medical - echilibrul dintre tratament si vindecare

Turismul medical a devenit un fenomen global, oferind posibilitatea de a obtine servicii medicale de calitate la un pret mai mic si mult mai repede. Totodata, timpul petrecut pentru investigatii si proceduri este investit si intr-un concediu, caci pacientii au ocazia sa viziteze locuri noi si sa se recupereze intr-un cadru relaxant, specific unei vacante.
Turismul medical a devenit un fenomen global, oferind posibilitatea de a obtine servicii medicale de calitate la un pret mai mic si mult mai repede. Totodata, timpul petrecut pentru investigatii si proceduri este investit si intr-un concediu, caci pacientii au ocazia sa viziteze locuri noi si sa se recupereze intr-un cadru relaxant, specific unei vacante.

Chiar daca turismul medical poate parea un concept inovator, acesta este la fel de vechi ca insasi notiunea de medicina. Calatorii bolnavi strabateau pamantul in lung si in lat pentru a-si gasi o alinare pentru diferite tipuri de boli. Astfel, templele lui Asclepios erau un loc de pelerinaj, la fel ca si izvoarele fierbinti japoneze sau tehnicile de vindecare ayurvedice de pe meleagurile indiene.


Astazi, toate acestea au devenit accesibile datorita mass-mediei, tehnologiei si mijloacelor de calatorie, oferind oamenilor din toata lumea o alternativa la serviciile existente in propria tara.

Popularitatea turismului medical este in crestere si ofera beneficii de necontestat chiar si pentru cei mai sceptici dintre noi. Unul dintre motivele principale pentru care pacientii prefera sa apeleze la serviciile medicale din alte tari este pretul scazut al acestora, in comparatie cu cele din tara de resedinta. Fie ca se afla in Anglia sau SUA, oamenii prefera destinatii precum India, Israel sau Thailanda, unde vor plati mult mai putin pentru operatii necesare.
Un alt avantaj il reprezinta optiunile oferita in materie de operatii si tratamente care nu pot fi facute in tara de provenienta, dar si reducerea consistenta a timpului petrecut pe listele de asteptari. Mai mult decat atat, calitatea serviciile medicale se mentine la acelasi nivel sau poate fi chiar superioara.

In cazul in care alegeti ofertele de turism medical, trebuie sa aveti in vedere si faptul ca asigurarea de acasa va poate acoperi anumite costuri. De asemenea, inainte de a pleca spre destinatie, este important sa verificati care este durata de recuperare si cu cat sunteti nevoiti sa va prelungiti sejurul. Oricum ar fi, turismul medical nu exclude chiar prin propria definitie si ideea de distractie, de vizitat, de a cunoaste o noua cultura.
Puteti combina necesitatile medicale cu cele de odihna si relaxare, salvand astfel, pe langa bani, si timp pretios.

Gasirea celui mai bun doctor sau spital in propria tara este facilitata de proximitate si posibilitatea de a vizita, dar pentru aflarea unitatii medicale potrivite din strainatate, rolul unui operator de turism medical este foarte important. Ronit Zilberman, cea care se ocupa de una dintre companiile de turism medical din Romania, Ro-Med, (http://www.ro-medical.com/ro/), declara “Pentru noi, calauzirea fiecarui pas al pacientului este prioritara. Tratamentele inovatoare ce au loc in Israel sunt bazate pe cercetari aprobate la nivel international, cu proceduri de maxima precizie efectuate in clinici de renume mondial.
Practic, sfatuim pacientul inca de la primul contact cu el, ii oferim asistenta pe toata perioada colaborarii si avem grija ca acesta sa primeasca cele mai bune servicii, de la tratament, la recuperare, hotelul in care este cazat, vizitele de relaxare in Israel, pana la zborul inapoi catre casa.”
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod