The New York Times, cinci premii Pulitzer

21 Aprilie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
The New York Times, cinci premii Pulitzer

La cea de-a 93-a editie a Premiilor Pulitzer pentru Jurnalism, Literatura, Drama si Muzica, echipa New York Times a obtinut premiul "Breaking News Reporting" pentru subiectul scandalului sexual, care a avut ca efect demisia lui Eliot Spitzer, guvernatorului statului New York.

Membrii Comitetului Premiilor Pulitzer au apreciat rapiditatea cu care subiectul a aparut pe site-ul ziarului si modul in care a fost dezvoltat ulterior.

Premiul pentru Jurnalism de investigatie a fost acordat lui David Barstow, de la The New York Times, pentru modul in care generalii in rezerva au lucrat ca analisti pentru posturi radio sau TV si au fost influentati de Pentagon pentru a pleda pro razboiul din Irak.

Echipa ziarului a fost premiata si pentru relatarea stirilor internationale, in special cele care prezinta provocarile pe care le au de intampinat SUA in Pakistan si Afghanistan.

Fotograful Damon Winter de la ziarul din The New York Times a fost premiat pentru modul in care a surprins aspectele campaniei lui Barack Obama.

Premiul Pulitzer pentru Critica  a fost acordat lui Holland Cotter de la acelasi ziar, pentru articolele bine documentate despre arta.

Premiul "Breaking News" pentru fotografie a fost obtinut de Patrick Farrell, de la The Miami Herald, iar premiul pentru Serviciul Public a fost acordat jurnalistei Alexandra Berzon, de la Las Vegas Sun.
La categoria Jurnalism, printre castigatori s-au mai numarat The Washington Post, Los Angeles Times si St. Petersburg Times.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod