Taylor Swift, două recorduri mondiale

Cântăreaţa a stabilit două noi recorduri mondiale, graţie celor mai recente două albume de studio ale sale, care au ajuns în fruntea topurilor muzicale americane.
Artista americană, o adeptă a stilului country-pop, a intrat în istorie, devenind prima cântăreaţă din lume care a avut vânzări de peste două milioane de copii în prima săptămână după lansare pentru două albume consecutive: "Speak Now" (2010) şi "Red" (2012), informează site-ul contactmusic.com, citat de Mediafax.

Totodată, Taylor Swift a stabilit un nou record mondial la capitolul "single-ul cu cele mai rapide vânzări digitale", după ce piesa ei "We Are Never Ever Getting Back Together" a ajuns pe primul loc în topul de gen de pe iTunes în doar 50 de minute după lansare.

Grupul britanic One Direction a stabilit un nou record pentru cel mai înalt debut al unei formaţii britanice în Statele Unite, după ce single-ul "Live While We're Young" a debutat pe locul al treilea în topul american.

Calvin Harris a fost confirmat în calitatea sa de proaspăt deţinător al recordului la categoria "cele mai multe piese de pe un singur album care au intrat în Top 10 din Marea Britanie".
Astfel, nouă piese de pe cel mai recent album lansat de acest DJ scoţian, intitulat "18 Months", au intrat în Top 10 din Marea Britanie, depăşind precedentul record al cântăreţului Michael Jackson, care a avut şapte piese de pe un singur album ajunse între primele 10 poziţii ale clasamentului britanic.

Printre celelalte personalităţi incluse în Guinness World Records se află magnatul Richard Branson (cea mai în vârstă persoană care a traversat Canalul Mânecii cu un kiteboard), actriţa americană Betty White (actriţa cu cea mai lungă carieră în televiziune) şi rapperul sud-coreean Psy (videoclipul cu cele mai multe vizualizări în 24 de ore).

Totodată, "Doctor Who" a fost desemnat cel mai longeviv serial SF de televiziune.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod