Sylvia a devenit vegana din cauza problemelor de sanatate

Sylvia se confrunta in aceasta perioada cu probleme de sanatate ce au convins-o, la recomandarea specialistiilor, sa renunte la produsele alimentare de origine animala si sa devina vegana.

Artista a inceput un program de detoxifiere ce va dura trei luni de zile, perioada pe care o compara cu cele trei luni de post anual din calendarul crestin ortodox.

„Sanatatea imi impune sa-mi schimb stilul de viata, cel putin pentru urmatoarele luni. Primul pas a fost, bineinteles, alimentatia, si reprezinta una dintre cele mai mari provocari. Nu m-am gandit vreodata ca o sa ajung vegana de nevoie, eu care nu vedeam viata fara carne, eu care ma certam cu toti cei care afirmau sus si tare ca nu-i buna carnea.

Iata ca mi s-a dovedit faptul ca uneori poate fi daunatoare si ca este bine ca in fiecare an sa facem macar 3 luni de detox fara carne si produse lactate. Cu alte cuvinte, posturile nu-s puse degeaba in calendar. Nu am fost un fan infocat al legumelor, iar multe dintre ele nu imi plac de nici o culoare. Nu suport ceapa in mancarea gatita (doar in salata sau cruda), usturoiul daca nu e pisat bine, bine, spanacul imi e dusman inca de cand eram la gradinita si exemplele pot continua. Cand eram mica, tin minte ca mama imi gatea tot timpul separat si imi strecura ciorba de zarzavaturi.
Am inceput sa citesc despre nutritie, despre seminte, despre condimente noi, despre retete raw vegane. Pentru mine este un experiment, o continua cautare de alimente noi, pe care nu le-am mai incercat pana acum pentru a descoperi ce imi place si cu ce pot inlocui alimentele nesanatoase, insa pastrand echilibrul organismului.
Nu am exclus din alimentatie pestele si fructele de mare, iar dintre lactate inca mai pastrez in meniu iaurtul (il mananc dimineata cu seminte sau fructe uscate) si parmezanul, pe care il mai adaug in cantitati mici in salate.
Am acumulat deja informatii pretioase vis-a-vis de toate grupele alimentare si vi le voi impartasi pe rand aici, dar si ce noi retete delicioase si sanatoase experimentez. Tin sa mentionez ca imi pastrez cel mai sanatos principiu si anume moderatia. Nicicand nu as putea sa ma infometez pentru ca sufar de ulcer gastric, insa, mancand putin si des, pe cat posibil sanatos, cred ca este secretul oricarei diete. Daca eu reusesc, inseamna ca oricine poate reusi!”
, marturiseste artista pe blogul ei, www.sylvia.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod