Porumboiu merge la Oscar

6 August 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Porumboiu merge la Oscar

Romania este reprezentata la Oscar 2010 de pelicula regizata de Cornel Porumboiu, lungmetrajul "Politist, adjectiv", informeaza Mediafax. Filmul, ales de o comisie formata din Magda Mihailescu, Cristina Corciovescu, Dana Duma, Eugenia Voda, Mihai Chirilov, Dinu Tanase si Eugen Atanasiu, va fi inscris la sectiunea "Cel mai bun film strain".

Anul acesta, pentru pelicula "Politist, adjectiv", regizorul a castigat premiul FIPRESCI si Premiul Juriului la sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.
"Politist, adjectiv" a primit si Trofeul Transilvania la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) de anul acesta.

Pelicula prezinta povestea lui Cristi, un tanar politist - interpretat de Dragos Bucur -, care refuza sa aresteze un adolescent prins cand le ofera hasis unor colegi de scoala. "A oferi" este un lucru pedepsit prin lege. Cristi este de parere ca legea se va schimba si nu vrea sa aiba pe constiinta viata unui tanar pe care il considera iresponsabil. Pentru superiorul lui (Vlad Ivanov), insa, cuvantul "constiinta" are alta semnificatie.

Cea de-a 82-a editie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 7 martie 2010, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod