Nicole Kidman lupta pentru drepturile femeilor

22 Octombrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Nicole Kidman lupta pentru drepturile femeilor

Actrita australiana Nicole Kidman a facut senzatie, in Congresul american, unde a sustinut un discurs prin care a vrut sa traga un semnal de alarma privind violentele comise asupra femeilor din lumea intreaga, informeaza Mediafax.

"Violentele comise asupra femeilor si fetelor reprezinta, probabil, una dintre cele mai raspandite violari ale drepturilor omului din lume. Ele nu tin cont nici de granite, nici de rasa, nici de clasa", a declarat Nicole Kidman, ambasadoare a bunavointei pe langa United Nations Development Fund for Women (UNIFEM), in fata unei comisii a Camerei reprezentantilor din Statele Unite.

"Sunt departe de a fi o experta, dar am incredere in oamenii pe care i-am intalnit pentru a sustine aceasta cauza", a continuat actrita australiana.

Evocand violurile sistematic comise in timpul conflictelor etnice, casatoriile fortate la o varsta foarte frageda si violenta conjugala, Nicole Kidman a pledat pentru ca femeile "sa fie sustinute", printr-o abordare globala si corespunzator finantata, prin care sa se recunoasca faptul ca drepturile femeilor fac parte din categoria drepturilor omului.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod