NESTLE Nesquik: Nutrientii cheie pentru dezvoltarea copilului

21 Mai 2009
Facebook Twitter Comenteaza

Fierul este un alt micronutrient important pentru o alimentatie echilibrata, cantitatea necesara fiind de 6 - 10 miligrame pentru cei mici si de 10 – 15 miligrame pentru copiii cu varste mai mari de 10 ani. In perioada adolescentei, fierul va ajuta la dezvoltarea musculara a copiilor, iar pe fete le va ajuta la varsta pubertatii. Lipsa de fier determina oboseala, o stare de iritabilitate, dureri de cap sau anemie. Alimentele bogate in fier sunt: pestele, carnea rosie, cerealele, ficatul sau carnea de pasare.


Intrucat vitaminele sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea copiilor, Nesquik cacao instant sfatuieste mamele sa se asigure ca din alimentatia copilului nu lipsesc vitaminele A, B, E, D si C.  Vitamina A stimuleaza cresterea, adaptarea vederii la intuneric, mentine pielea sanatoasa si previne infectiile. Laptele si produsele lactate, galbenusul de ou si carnea sunt surse foarte bune de vitamina A.

Vitaminele complexului B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B10, B12, B13, B15, B17) joaca un rol nutritional foarte important in activitatea metabolismului celular.
Vitaminele B trebuie sa se regaseasca in alimentatia copilului, in fiecare zi, deoarece ele actioneaza asupra sistemului imunitar si a celui nervos.
Vitamina D stimuleaza cresterea, regleaza metabolismul calciului si al fosforului, contribuind la dezvoltarea si osificarea normala a scheletului. Vitamina D se gaseste in germenii de grau, in pestii grasi, in ficatul si uleiul de peste, in foarte multe vegetale proaspete, in laptele integral si in galbenusul de ou.

Vitamina E actioneaza asupra dezvoltarii organismului copilului si contribuie la acumularea vitaminelor A si D la nivelul organelor si a tesuturilor.
Mamele vor include si vitamina C in alimentatia zilnica pentru ca are un rol mai important decat acela de a lupta cu raceala: intareste peretii vaselor de sange, vindeca rani, ajuta la absortia fierului si la formarea oaselor si dintilor sanatosi.


Nesquik cacao instant indeamna parintii sa ia in considerare faptul ca suplimentele de vitamine se acorda copilului doar in urma consultarii unui medic specialist si sa ofere copilului alimente care contin toti acesti nutrienti, inainte de a recurge la alte suplimente alimentare. Astfel, copilul lor va fi fericit si sanatos in fiecare zi.
Pagina:

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod